FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA 3-2

ANALIZĂ GSP: „Tricolorii”, prestație dezastruoasă în Armenia! Cine a luat 2 și 3 + cine e singurul remarcat

FOTO: Reuters +24   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 01 aprilie 2021 07:06 / Actualizat joi, 01 aprilie 2021 18:04

Prima înfrângere din istorie a României în fața Armeniei, 2-3 în preliminariile CM 2022, complică șansele „tricolorilor” de a merge la turneul din Qatar!

Naționala lui Mirel Rădoi a pierdut la capătul unui meci dezastruos făcut de defensivă, în care armenii au avut o mulțime de ocazii și pe care românii îl aveau în mână în minutul 77, când conduceau cu 2-1.

Cei mai mulți dintre jucători au avut o prestație extrem de slabă, ceea ce se observă și în notele primite din partea Gazetei Sporturilor.

Ce note au primit „tricolorii” după Armenia – România: 

Niță: 7

  • Ca și cu Germania, noul portar al naționalei a fost iar în zi mare. Cu excepția golurilor, unde nu i se poate imputa nimic, a mai avut încă 4 parade decisive și multe alte intervenții la centrările armenilor. A fost omul care a limitat proporțiile dezastrului de la Erevan. E singurul mare câștig al României după acest start ratat din preliminariile pentru Mondial.

Mogoș:4

  • N-a fost mai pe nicăieri. A urcat des, părând rătăcit undeva la mijlocul terenului, fără să aibă realizări ofensive. A avut însă mari probleme să se replieze la raidurile armene pe partea sa, unde Bairamian și, mai ales, Șaghoian au făcut săpat adânc. Spre finalul primului sfert de oră a ieșit la rampă cu o execuție jalnică. A vrut să schimbe jocul pe dreapta, dar a lovit mingea greșit și i-a pus pe contraatac pe armeni, o situație salvată în extremis de Niță.

Chiricheș: 3

  • Ceva se întâmplă cu Vlad Chiricheș. Cu Armenia, a părut din start extrem tensionat, gesticulând mult către colegi. În plus a început la fel de ezitant ca și cu Macedonia de Nord, cui câteva pase greșite. Liderul de experiență și căpitanul echipei, cel de la care te-ai fi așteptat să organizeze defensiva, Vlad a fost depășit în multe situații, nereușind să aducă luciditate în momentele de panică ale "tricolorilor". La 2-1 pentru noi l-a scăpat ușor pe Adamian, care a fost oprit tot de Niță.

Toșca: 4

  • Stoperul de la Gaziantep, altă dată un reper de siguranță tactică a defensivei, a dat și el numeroase semne de slăbiciune, inclusiv la gafa lui Mogoș. A încercat, fără mare succes să suplinească greșelile lui Bancu, dar avut și el deficiențe la marcaj și la pătrunderile în careu ale atacanților armeni. În ultimul sfert de oră l-a blocat totuși pe Aramian, în fața porții, înainte de golul egalizator.

Bancu: 6

  • Defensiv, Nicușor Bancu și-a arătat încă o dată limitele, în fața unui adversar, Barseghian, într-o zi de grație. A avut apoi la fel de mari probleme și să-l oprească și pe incisivul Adamian, care a simțit și el nesiguranța fundașului român. Și la capitolul ofensiv a intrat destul de greu în joc, cu câteva servicii ratate. Dar are meritul că după ce armenii au deschis scorul, a fost la originea ambelor goluri prin care România a trecut în avantaj. Tot din sectorul său au pornit însă și centrările care au dus la golurile prin care gazdele au întors rezultatul.

Stanciu: 5

  • A muncit mult, a încercat să preia inițiativa acțiunilor ofensive din preajma careului nostru. A avut o primă repriză bună, în care s-a remarcat cu câteva șuturi de la distanță. Cel mai periculos la o „liberă", la care Iurcenko a avut însă răspuns. A avut însă și momente în care a dispărut din joc. Iar în partea a doua a jocului s-a stins, fără să mai aducă nimic nimic special.
ANALIZĂ GSP: „Tricolorii”, prestație dezastruoasă în Armenia! Cine a luat 2 și 3 + cine e singurul remarcat

Fl. Tănase: 4 

  • La prima atingere a dat o pasă greșită care i-a pus pe contraatac pe armeni. Era de așteptat să aducă un plus de prospețime, dar, cu excepția unei pase cu călcâiul spre Keșeru, care a tras slab, a irosit-o cu un șut mult pe lângă poartă, nu s-a mai remarcat. Nici pe faza defensivă, unde ar fi trebuit să-l ajute pe Bancu, n-a reușit decât foarte rar să-i blocheze pe armeni.

R, Marin: 5

  • A încercat să-și asume mai mult sarcini defensive, fără să mai contribuie, ca în alte partide la faza ofensivă. N-a mai apărut la finalizare, nu a găsit soluții pentru cei din față. Iar în fața apărării a avut multe momente de indecizie, precum cel de la golul doi al armenilor, când n-a reușit să-l blocheze pe Barseghian, autorul centrării. Un joc șters, fără strălucire.

Man: 3

  • Cu excepția unei lansări a lui Pușcaș, pe care vârful român a tratat-o superficial, tânărul jucător al Parmei, cel mai scump transfer din fotbalul românesc, a fost doar o umbră la Erevan. A pierdut toate duelurile cu armenii, a pasat greșit și nici nu l-a sprijinit pe Mogoș în defensivă, deși era evident că fundașul era în mare dificultate. O deziluzie.

Cicăldău: 8

  • Folosit în spatele lui Pușcaș, mijlocașul oltenilor n-a început nici el prea promițător partida cu Armenia, fiind mai mereu blocat de armeni. A apărut însă exact când România era condusă cu 1-0 și a marcat ca un veritabil vârf primele sale goluri la echipa națională. N-a fost însă de ajuns nici măcar pentru o remiză.

Maxim: 6

  • Cu Armenia, decarul României a început bine meciul, părând cel mai dezinvolt dintre cei trei jucători din spatele lui Pușcaș. S-a pierdut însă destul de repede, în fața puternicilor apărători ai Armeniei. Chiar și așa, Maxim a fost cel care a declanșat ambele faze din care România a înscris la Erevan. Slab însă aportul defensiv, în conidiile în care armenii au avut foarte multe ocazii în flancul nostru stâng

Keșeru: 4

  • Cel mai bun marcator al naționalei din lotul actual, Claudiu a apărut o singură dată la finalizare. A avut însă o execuție ratată, din marginea careului mare. În rest, cât a fost pe teren, a fost doar o prezență discretă, irosind și câteva încercări de a intra în combinație cu colegii săi. Ca și în precedentele meciuri, Keșeru, unul dintre veteranii echipei, n-a adus niciun plus ofensiv, dar nici în defensivă, deși e evident că Rădoi a mizat pe experiența sa.

G. Pușcaș: 2

  • Extrem de șters și în prestațiile de până aseară în aceste preliminarii, Pușcaș a dezamăgit crunt la Erevan. Folosit titular, el și-a făcut simțită prezența la o singură fază, când a preluat neglijent mingea trimisă de Man, deși era singur cu portarul. Altfel, un absent nemotivat. Mai mult, la 2-1 pentru România, în minutul 77, când Armenia ne presa, Pușcaș a comis-o decisiv: a făcut un fault stupid, lăsându-i pe „tricolori" în inferioritate. Și, cu om mai puțin, România a cedat complet pe final.

3a fost nota primită de Mirel Rădoi din partea GSP

VIDEO Mirel Rădoi după Armenia - România 3-2: „La cum am arătat, am emoții și cu Liechtenstein!”

Citește mai multe știri despre Armenia - România: 

Baraj infernal! România mai are doar șanse teoretice de a juca la CM 2022, chiar dacă termină grupa pe locul 2

Rădoi se gândește la demisie, FRF are la îndemână 3 posibili selecționeri: galonați, liberi și îndrăgostiți de națională!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1195078783842427
Cantemir Mefa  •  01 Aprilie 2021, 15:03

Se ştie că Puşcaş oboseşte şi că de prin minutul 60 e varză! De ce nu a fost înlocuit? Mai ales că nu a creat nici o fază periculoasă. Rădoi este un antrenor f slab! Şi, are dreptate, cu el ca antrenor ne poate bate şi Liechtenstein! Out! Să vină artileria grea de antrenori iscusiți! Acum, până nu va fi prea târziu! Dan Petrescu cred că ar accepta.

observator_federal
observator_federal  •  01 Aprilie 2021, 13:57
Postat de 4_3_3 pe 01 Aprilie 2021, 09:11

Iarăși v-ați apucat să dați note din pix. Habar nu aveți. Apropo: cu Camora în teren, pe care l-ați făcut albie de porci, am luat 1 gol, de la Germania. Cu Bancu 3, de la Armenia. Desigur, olteanul a dat o centrare bună, plus una deviată din care au ieșit două goluri degeaba, că de pe partea lui am încasat în schimb 3. În celălalt flanc, la fel: cu Popescu cel ”rigid”, care ”nu este fundaș”, am luat 1 gol de la Olanda, și 1 gol de la Germania. Cu Mogoș, fundaș de meserie, din Serie B, am luat 3, de la Armenia. Îl ții pe Burcă pe bancă, și joci cu Toșca și groparul Chiricheș, care a greșit la majoritatea golurilor încasate în cele trei meciuri. Îi ții pe Hagi și Bicfalvi pe bancă, care înscriu regulat în Scoția și Rusia, și joci cu Man, Pușcaș, Keșeru, complet ieșiți din formă. Ne mai vorbind, că *** mai sunt și leșinați fără vitaminele lui Neubert.

Bravo, ai și tu dreptate (te pricepi, se vede, ești enciclopedic în materie de articole din presa bucureșteană). Dar de ce Niță a luat 3 boabe de la armeni când cu nemții apărase aproape tot? Ce se întâmplă cu băiatul ăsta, e pe pantă descendentă, îl mai ținem la lot?? Acum iexprimă-te, dă-ți cu părerea, abia așteptăm să te prinunți...

639251153137369
Teo Stemate  •  01 Aprilie 2021, 10:38

Văd că tot daţi note fotbaliştilor şi sunteţi exigenţi ca profesorii-tirani din vremurile colectivizării, dar cam ce notă v-aţi da vouă înşivă pentru articol ? Pentru că, dacă scrieţi prost, aia e, atât vă duce capul şi nu mai comentează nimeni nimic. Dar faptul că lăsaţi atâtea erori de tastare, repetiţii sau greşeli gramaticale prin articol ne arată exact ceea ce criticaţi la fotbalişti : lipsa de atitudine. Majoritatea articolelor din GSP apar la fel de neîngrijit, parcă-s nişte piţipoance lălâi (există şi această specie !) Ce spune asta despre autori ? "Nu ne pasă cum scriem, important e să luăm o leafă, că s-or găsi proşti să ne plătească", aşa par să gândească toţi "autorii" gsp. Mult succes în continuare !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează