FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

”Asasini în iarbă”. Un editorialistul francez a găsit caracterizarea perfectă pentru vinovaţii în cazul gazonului de pe National Arena

”Asasini în iarbă”. Un editorialistul francez a găsit caracterizarea perfectă pentru vinovaţii în cazul gazonului de pe National Arena
”Asasini în iarbă”. Un editorialistul francez a găsit caracterizarea perfectă pentru vinovaţii în cazul gazonului de pe National Arena

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 13:51

L'Equipe, cel mai prestigios cotidian de sport din Franţa, a comentat la rîndu-i starea terenului de pe National Arena, pe care a comparat-o cu "o elegantă sală de concerte a cărei acustică e de rahat". Dar iată ce scrie unul dintre editorialiştii ziarului, Didier Braun, în tableta sa:

"În ceea ce priveşte inaugurarea noului stadion National de Bucureşti sînt mai multe de spus despre gazonul sub care se ascundea nisipul decît despre jocul propriu-zis. Este foarte bine şi frumos că marile oraşe ale lumii se echipează cu arene sportive magnifice şi că arhitecţii rivalizează în îndrăzneală şi imaginaţie. Dar nu trebuie să uităm să avem grijă de această primă unealtă de lucru a artiştilor şi de cel mai important element de scenă care-i priveşte pe spectatori.

La Bucureşti, a fost ca şi cum cea mai elegantă sală de concerte are o acustică de rahat. Pentru a avea o şansă de a te adapta la acest loc de muncă trebuie să adopţi principiile de joc folosite pe un maidan şi să renunţi la frumuseţea lecţiilor de pe Camp Nou.

Un grădinar care sabotează gazonul e un asasin în iarbă, iar stadionul Naţional riscă să devină un obstacol care-şi taie plăcerea de a juca şi unde cel mai bun pasator ar putea fi cîrtiţa care ar profita cel mai bine de situaţie", a mai pus Braun.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
thomasz.gulasz
thomasz.gulasz  •  08 Septembrie 2011, 03:34

pakat de suporteri.

alexhm
alexhm  •  07 Septembrie 2011, 14:35

a gasit caracterizarea perfecta pentru ca este un ziarist in adevaratul sens al cuvantului care stie in doua fraze sa expuna atat faptul ca este de apreciat stadionul cat si unicul aspect mai putin placut. voi, nu stiti decat sa minimalizati importanta acestui stadion construit din banii nostri. de ce? pentru ca nu sunteti ziaristi! singurul lucru la care realmente sunteti inegalabili sunt discutiile telefonice cu becali, iancu, etc. sictir

Vezi toate comentariile (2)
Comentează