FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUSTRIA - ROMÂNIA

AUSTRIA - ROMÂNIA. Selecționerul austriac aprinde duelul din Liga Națiunilor: „Nu mi-aș dori niciun jucător român” + Cum l-au studiat pe Rădoi

Franco Foda (54 de ani), selecționerul Austriei, cunoaște toate detaliile despre Mirel Rădoi și elevii săi. Cu toate astea, antrenorul german susține că nu ar lua niciun „tricolor” în naționala pe care o pregătește.
Franco Foda (54 de ani), selecționerul Austriei, cunoaște toate detaliile despre Mirel Rădoi și elevii săi. Cu toate astea, antrenorul german susține că nu ar lua niciun „tricolor” în naționala pe care o pregătește.

Articol de , - Publicat duminica, 06 septembrie 2020 14:49 / Actualizat duminica, 06 septembrie 2020 15:32

Franco Foda (54 de ani), selecționerul Austriei, cunoaște toate detaliile despre Mirel Rădoi și elevii săi. Cu toate astea, antrenorul german susține că nu ar lua niciun „tricolor” în naționala pe care o pregătește. 

  • Austria - România, din Liga Națiunilor, e luni, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. 
  • Reporterul GSP Marius Mărgărit și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul României din Austria și transmit cele mai importante informații despre „tricolori”.

„După ce ne-am întors din Norvegia, am analizat încă o dată meciul cu echipa, pe video, iar după aceea am început să ne concentrăm pentru România, adversarul de mâine. Am prezentat deja jucătorilor mei un material despre români, iar acum urmează ultimele două antrenamnete. Am avut un meci foarte intens în Norvegia, acum depinde cum se vor simți jucătorii. Am făcut recuperarea, toți se simt bine și vom vedea ce va fi la antrenamente.

După cum știm, România are un nou antrenor, Mirel Rădoi, care a fost la naționala U21. România este o echipă care știe foarte bine să joace cu mingea, diferită de cea a Norvegiei. Are jucători foarte tehnici, precum Pușcaș, Hagi, Maxim, care au calitate individuală foarte mare și pot decide un meci în orice moment. 

Chiar dacă România are un stil diferit de al Norvegiei, nu vom schimba foarte mult în echipă. Vor fi poate una-două, maxim trei modificări. Depinde și care va fi nivelul fizic al jucătorilor. Noi vrem să jucăm, să avem mingea, deci mâine vom încerca asta, să avem cât mai mult mingea, dar va depinde de ziua pe care o vom prinde și de cât de mult ne va permite asta adversarul”, a prefațat Franco Foda partida cu România. 

Mirel Rădoi, analizat atent de austrieci

„Normal că l-am studiat pe Mirel Rădoi, nu doar la meciul cu Irlanda de Nord, dar ne-am uitat în primul rând la meciurile în care el conducea echipa de U21 a României. Am văzut o diferență de sistem. Acum, cu Irlanda de Nord a jucat un 4-4-2, atunci, la tineret juca un 4-2-3-1, unde Hagi juca pe stânga și Pușcaș atacant central. Acum, cu nord-irlandezii, Pușcaș a jucat ca un zecar. Da, sunt schimbări la care trebuie să fim atenți. 

Sunt foarte mulțumit de jucătorii pe care îi am și nu mi-aș dori niciun jucător de la echipa României. Am înțeles că Mirel Rădoi a spus că suntem favoriții grupei, dar, după cum am spus și după tragerea la sorți, e o grupă cu patru echipe cam la același nivel. Micile detalii vor face diferența și vor decide locurile finale. De aceea noi trebuie să confirmăm acum, nu doar rezultatul, dar și jocul din Norvegia”, a mai spus selecționerul Austriei. 

Hinteregger s-a accidentat ușor în Norvegia. Sper că nu e o problemă foarte gravă. Dacă este sa fie prea riscant, el nu va juca. El are destulă experiență să ne poată spune cum se simte. Deocamdată mi-a zis că vrea neapărat să se antreneze azi. E important să nu ne gândim doar la meciul de mâine, dar și la viitor. Dacă nu va putea, ne vom gândi și vom alege o altă soluție, avem variante 

A fost primul meci fără spectatori pentru mine, a fost ceva neobișnuit. Avantajul a fost că am am putut să comunic mai ușor cu jucătorii. Dar fotbalul adevărat se joacă cu spectatori, chiar cu riscul de a nu fi auzit de ai tăi. Sper că se va schimba situația curând. 
- Franco Foda, selecționer Austria

VIDEO. Austria - România, al doilea meci al lui Rădoi pe banca „tricolorilor”

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor:

AUSTRIA - ROMÂNIA. Selecționerul austriac aprinde duelul din Liga Națiunilor: „Nu mi-aș dori niciun jucător român” + Cum l-au studiat pe Rădoi

Programul naționalei în această toamnă

Data MeciCompetiție
4 septembrieRomânia - Irlanda de Nord  1-1Liga Națiunilor
7 septembrieAustria - RomâniaLiga Națiunilor
8 octombrieIslanda - Româniabaraj Euro
11 octombrie Norvegia - RomâniaLiga Națiunilor
14 octombrie România - AustriaLiga Națiunilor
12 noiembrie Bulgaria/Ungaria - Româniabaraj Euro (dacă batem Islanda)
15 noiembrie România - NorvegiaLiga Națiunilor
18 noiembrie Irlanda de Nord - RomâniaLiga Națiunilor

Citeșt eși alte știri despre echipa națională a României:

VIDEO+FOTO Cine i-a așteptat pe „tricolori” la hotelul din Austria

Ciprian Marica, o nouă replică pentru Denis Alibec: „Știu cine e și ce poate!” + Dor de echipa națională: „Mi-aș dori enorm să revin”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
105662257060988
Eugen Qy  •  06 Septembrie 2020, 19:00
Postat de 0005 pe 06 Septembrie 2020, 17:34

Tocmai că este priceput a dat asemenea interviu! Omul a fost gentil, nu a vorbit urât de „vedetele” României că altfel îi săreau toți în cap. Dacă declara : „Batem fără emoții adunătura românească de amatori”, te-ai fi simțit ofensat, nu?

Nici daca Nationala Germaniei ar fi jucat cu o echipa a unei gradinite din Armenia antrenorul neamt nu ar fi dat o asemenea deplasata declaratie ! Nu se face asa ceva ! Pe teren e altceva . Acolo, probabil le vor da "fotbalistilor" nostri cu terenul in cap ! Daca va fi un teren bun, uscat, ai nostri nu vor mai avea pe cine da vina si probabil vor reveni, ca de obicei, cu atacurile verbale la arbitri ! Totusi Hai Romania ! !

cneius
cneius  •  06 Septembrie 2020, 18:49

"aprinde duelul" ??? Incitam, incitam...

titiduru22
titiduru22  •  06 Septembrie 2020, 18:08
Postat de thebluestlion pe 06 Septembrie 2020, 17:20

Austriecii sunt niște nemți fără simțul umorului și ceva mai prostălăi

Si nici macar nu asculta manele ca noi ! Niste tristi !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează