FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIONALĂ

Baia Mare se întoarce! Clubul maramureșean a anunțat deja primele transferuri sonore

Corina Biriș se antrenează deja cu Minaur Baia Mare și vor debuta curând // FOTO minaur.ro
Corina Biriș se antrenează deja cu Minaur Baia Mare și vor debuta curând // FOTO minaur.ro

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 10:11

În locul recent desființatei HCM Baia Mare, echipă care a câștigat și campionatul României în 2014, a apărut Minaur. Clubul maramureșean a anunțat deja primele transferuri sonore.

Un nou proiect în handbalul feminin a fost pus la cale la Baia Mare, cu sprijinul Primăriei. În locul "defunctei" HCM Baia Mare, echipă care a dat faliment, contabilizând datorii de sute de mii de euro, a apărut Minaur.

Echipă nou înființată, Minaur a luat-o de jos, din liga a doua. Și-a propus însă să promoveze direct în prima ligă. Concurența e acerbă în Seria B, SCM Timișoara transferând și ea multe handbaliste care au evoluat ani buni în prima ligă.

În meciul tur dintre cele două echipe, la Baia Mare, Minaur s-a impus la limită, 29-28. Urmează returul însă, pe malul Begăi, iar lupta rămâne deschisă. Pentru a nu avea emoții, Minaur începe să-și întărească lotul. A anunțat deja primele două transferuri, dintre care unul din Rusia!

Extrema stânga Elena Avdekova (28 de ani) este lovitura de imagine pe care o dă clubul maramureșean. De 9 ori componentă a "naționalei" Rusiei, cu care a participat și la Euro 2012, Avdekova a evoluat la Dinamo Volgograd și Rostov Don. A câștigat Cupa EHF cu Rostov în 2014. A jucat cu ambele formații în grupele Ligii Campionilor.

Al doilea nume care a ajuns la Baia Mare este cel al Corinei Biriș (20 de ani), fosta jucătoare a Universității Cluj. Aceasta și-a reziliat contractul cu gruparea de primă ligă și a semnat pe două sezoane cu Minaur. Ea evoluează pe postul de inter stânga.

Minaur Baia Mare, antrenată acum de fosta jucătoare Simona Maior Pașca, a anunțat că mai pregătește și alte înregimentări pentru a face mai ușor trecerea din a doua ligă în prima. 

4 victorii din tot atâtea partide a înregistrat echipa maramureșeană până acum în liga secundă 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
para.para
para.para  •  18 Octombrie 2017, 11:55

In romanika peste tot in sport este la fel. O echipa nou infiintata, in cativa ani castiga campionatul dupa care dispare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează