FOTBAL  »  NATIONALA  »  SAN MARINO - ROMÂNIA

Bănel Nicoliţă e al 90-lea căpitan din istoria naţionalei

Bănel Nicoliţă în timpul amicalului cu Turcia din 11 august 2010
Bănel Nicoliţă în timpul amicalului cu Turcia din 11 august 2010

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 11 august 2011 08:15

Victor Piţurcă e decis să facă ordine la echipa naţională. După escapada lui Mutu şi Tamaş, primii doi căpitani, selecţionerul i-a acordat banderola stelistului Bănel Nicoliţă pentru meciul cu San Marino, încheiat cu scorul de 1-0.

Ignorat de Răzvan Lucescu în mandatul său, după ce l-a considerat vinovat pentru un gol primit în amicalul cu Turcia din 2010, scor 0-2, Nicoliţă n-a mai fost convocat timp de 12 luni, pînă la sosirea lui Piţurcă. Bănel a greşit atunci la primul gol, după ce fusese introdus de cîteva minute, şi a fost schimbat imediat!

Click aici pentru a citi ce a spus Bănel Nicoliţă după meciul cu San Marino!

Victor Piţurcă, antrenorul care i-a acordat cea mai mare încredere lui Nicoliţă în cadrul "tricolorilor" şi-a readus în lot mijlocaşul dreapta pe care s-a bazat şi la Euro 2008.

"Am intenţia de a-l forma şi a-l folosi pe Bănel Nicoliţă pe postul de fundaş dreapta la echipa naţională. Am nevoie de jucători puternici, ştiu ce înseamnă la acest nivel să te baţi pentru balon, ai nevoie de jucători puternici", a spus Victor Piţurcă la anunţarea lotului.

31 de selecţii are Bănel Nicoliţă la naţională

Guga, primul lider
Aurel Guga a fost primul căpitan din istoria echipei naţionale, fostul fotbalist al lui "U" Cluj conducînd din teren prima reprezentativă la întîiul ei joc din istorie, partida cu Iugoslavia de pe 8 iunie 1922 din cadrul Cupei Regelui Alexandru, cîştigată de "tricolori", scor 2-1. Guga a marcat atunci golul victoriei.

Căpitanii legendari ai României:
Anii '40: Mircea David, Bazil Marian
Anii '50: Alexandru Apolzan, Iosif Petschovschi
Anii '60: Gheorghe Constantin, Dan Coe
Anii '70: Mircea Lucescu, Anghel Iordănescu, Ştefan Sameş, Liţă Dumitru, Cornel Dinu
Anii '80: Costică Ştefănescu, Ladislau Boloni, Ilie Balaci, Silviu Lung
Anii '90: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu
Anii '00: Cristi Chivu, Adrian Mutu, Cosmin Contra

Căpitanii echipei naţionale la turneele finale de Campionate Mondiale şi Europene:
CM 1930: Rudolf Wetzer
CM 1934: Emeric Vogl
CM 1938: Nicolae Kovacs
CM 1970: Mircea Lucescu
EURO 1984: Costică Ştefănescu
CM 1990: Silviu Lung
CM 1994: Gheorghe Hagi
EURO 1996: Gheorghe Hagi
CM 1998: Gheorghe Hagi
EURO 2000: Gheorghe Hagi
EURO 2008: Cristi Chivu

89 de căpitani a avut echipa naţională înaintea lui Bănel Nicoliţă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
mario_san
mario_san  •  11 August 2011, 11:47

Vad ca a luat doar masuri destepte acest om.Banel saracu trebuie sa aibe instructiuni pentru folosirea corecta a ghetelor si a echipamentului sportiv. Are scris pe ghete in limba romanes care este stangul si dreptul. Asta e bun de paznic la oi nu paznic la smecher ca Mutu,Tamas sau Tanase drojdierul

darfcar
darfcar  •  11 August 2011, 11:33

Banel este tipul de jucator preferat de ,,nea pity'',modest,sarguincios,harnic deci....profesionist.Toti jucatorii nationalei,in viziunea lui ,,666'' ar trebui sa fie ca Banel,modesti,tacuti si harnici.Talentul si vedele nu au ce cauta la nationala.Sa-l puna cumva in umbra pe domnia sa?Pe preafrumosul si aratosul ,,baiat'' de casino,pe ,,gigolo'' de aproape 60 de ani,cu hainele lui de marca,si masinile si freza lui,cu talentele de mare neinteles...cine le urma urmei este Adi Mutu?Un fitos ar raspunde marele selectioner si campion recunoscut,rege incoronat al barbutului.Legea lui ,,nea pity'' este de fier,ce fier....otel!!!!Iar el este singurul judecator,asa...ca pe tarlaua lui tacsu'.Penibil

sirehd
sirehd  •  11 August 2011, 10:50

n-a fost bun Razvan, nu? e mai bun Piturca...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close