FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Momentul care l-a marcat pe Rădoi, povestit de fostul coechipier: „Doamne, să nu mi se întâmple și mie! Nu mai era Mirel pe care îl știam!”

Mirel Rădoi ciocnindu-se cu Răzvan Raț, la EURO 2008 / foto: Imago
Mirel Rădoi ciocnindu-se cu Răzvan Raț, la EURO 2008 / foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 10:58 / Actualizat luni, 27 martie 2023 12:13

Bănel Nicoliță (38 de ani), fostul internațional, a povestit prin ce a trecut Mirel Rădoi (42) după accidentarea gravă de la EURO 2008.

În meciul României cu Italia, 1-1, în grupele Campionatului European din 2008, doi „tricolori” au trecut printr-un moment dramatic. Mirel Rădoi și Răzvan Raț s-au lovit rău cap în cap și s-au prăbușit pe teren. Fotbalistul Stelei a revenit greu pe gazon, iar la întoarcere a avut nevoie de mască de protecție.

Cât de bogat e, de fapt, Gigi Becali? A refuzat 1 miliard de euro!
FCSB
Cât de bogat e, de fapt, Gigi Becali? A refuzat 1 miliard de euro!

Bănel Nicoliță: „Nu mai era Mirel pe care îl știam”

Bănel Nicoliță, fost coleg cu Rădoi la Steaua și la națională, a povestit cât de greu i-a fost fostului căpitan al roș-albaștrilor să aibă curajul de a juca precum înainte de accidentare.

„Sincer, e foarte greu să revii după accidentări, pentru că în afară de preparator, medic, nu e nimeni lângă tine.Te lupți cu tine însuți! Dacă ai ligamente să stai 5-6 luni, e greu. Trebuie să fii foarte motivat și puternic să te duci la recuperare în fiecare zi. Zi de zi să muncești câte 2-3 ore la sală! Recuperarea e cea mai grea.

Sunt mulți jucători care o să zică asta. Mirel Rădoi a venit după o accidentare de șapte luni! La fel, cu frică, teamă… Atunci l-am văzut și am zis: «Doamne, sper să nu am vreo accidentare nasoală». E foarte greu, dar eu n-aveam frică!

Intra cu teamă, nu mai era Mirel pe care îl știam eu! Dar după mai multe antrenamente, ușor-ușor și-a revenit. Mulțumesc lui Dumnezeu că eu n-am avut probleme”, a declarat Bănel Nicoliță, potrivit Fanatik.

Momentul care l-a marcat pe Rădoi, povestit de fostul coechipier: „Doamne, să nu mi se întâmple și mie! Nu mai era Mirel pe care îl știam!”
Momentul în care Rădoi și Raț s-au ciocnit cap în cap/ foto: Arhivă GSP

Citește și:

Cine transmite la TV meciul România - Belarus + Cine va comenta partida

Mesaj pentru Răzvan Marin după ce s-a supărat pe Edi Iordănescu: „E nevoie să fim raționali”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează