FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

Bănel Nicoliță, titular la EURO 2008, nu menajează actuala generație: „Noi jucam cu Franța și Italia, nu cu Israel și Kosovo! Pe mine nici nu mă băga în meciuri ca astea”

203 minute a strâns Nicoliță la Euro 2008, penultimul turneu final la care am participat / foto: Arhivă GSP
203 minute a strâns Nicoliță la Euro 2008, penultimul turneu final la care am participat / foto: Arhivă GSP

Articol de , - Publicat joi, 07 septembrie 2023 06:56 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 13:16

Bănel Nicoliță (38 de ani) cere curaj din partea naționalei cu niște adversari pe care altădată îi vedeam drept „accesibili". Fostul internațional crede că Florinel Coman poate fi o piesă-cheie în această „dublă”, cu Israel și Kosovo. 

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV). Partida cu Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1). 

- Bănel, avem în față două meciuri decisive, cu Israel și Kosovo, cum le vezi?
- Da, așa este! Aș adăuga că avem două meciuri în care suntem la mâna noastră. Pentru că, până la urmă, jucăm acasă, iar orice rezultat în afara înfrângerii e pentru noi. Domnul Iordănescu sunt convins că a luat cei mai în formă jucători. Pe care-i vede el. Coman, Stanciu, nu și Mitriță. 

Blestemul meciurilor decisive » Trei momente de tristă amintire pentru naționala României
ROMÂNIA
Blestemul meciurilor decisive » Trei momente de tristă amintire pentru naționala României

- Deci și tu îl vedeai pe Mitriță la lot. 
- Din punctul meu de vedere, da! Din campionatul României, el și Coman sunt cei mai în formă atacanți la ora actuală. Au goluri marcate și pase decisive. Plus că amândoi sunt importanți la echipele lor. Poate cei mai importanți jucători ai FCSB-ului și Universității.

- Cei mai buni din SuperLigă? 
- Pe amândoi îi văd, da. Sunt printre puținii oameni care pot să facă diferența și la echipa națională. Dar domnul Iordănescu știe cel mai bine, eu am doar o părere. 

- Cu cine ne apărăm? 
- Acolo e mai greu. Drăgușin a început cam prost campionatul, dar s-a redresat ușor. Însă rămâne un jucător bun și interesant, cu o talie foarte bună, dar acum să vedem dacă ne poate ajuta în meciuri decisive.

Bănel Nicoliță n-are dubii: „Burcă e un lider” 

- Burcă? Lipsește Chiricheș! 
- Pe Burcă îl văd un lider! Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie lider la națională! Da, din păcate, nu e Chiri, care în ciuda problemelor rămâne un jucător cu experiență ce poate ajuta în astfel de meciuri. Cred că Drăgușin și Burcă vor începe din primul minut, dar variante rămân Rus și Racovițan. 

- Cu cine atacăm? Tot Alibec?
- Alibec a intrat acum și a marcat. E într-o formă bună, sper! Cred că ar trebui să aducem mereu la echipa națională jucători care evoluează la echipele de club și care sunt cel mai în formă. Aici ai mereu nevoie de ritm și încredere. Iar astea sunt consecință a meciurilor jucate și a formei de moment.

37 de meciuriare Bănel Nicoliță în naționala României, pentru care a marcat o dată

Bănel Nicoliță: „Pe mine nea Piți nici nu mă băga în meciuri ca astea, pentru că-i vedea pe adversari accesibili!”

- Cum juca Piți meciurile astea decisive? Ce vă spunea? 
- Păi, cu nea Piți întâlneam Franța, Italia! Nu întâlneam Israel și Kosovo! Sincer îți spun că nici nu mă băga în meciuri de genul ăsta.

- Cum adică? 
- Pe mine nu mă băga! El considera că e un meci accesibil și îi forța mai mult pe cei de atac, cum era „Piticu”, Florentin Petre, decât pe cei care se apărau mai mult. Sau care erau cu munca de jos.

- Să înțeleg că ar trebui să atacăm sau, cum zici tu, ar trebui să jucăm? 
- Avem publicul de partea noastră și depindem doar de noi. Nu depindem de rezultate și atunci putem realiza tot ce ne dorim! Nu știu dacă sunt eu în măsură să spun să ieșim la joc. Important e să câștigi, că poți să ieși la joc și să primești cinci goluri. Și să nu-i mai bați niciodată. Cel mai important e să faci un joc bun și pe baza lui să-ți iasă și un rezultat pozitiv

Bănel Nicoliță, titular la EURO 2008, nu menajează actuala generație: „Noi jucam cu Franța și Italia, nu cu Israel și Kosovo! Pe mine nici nu mă băga în meciuri ca astea”
Bănel Nicoliță a adunat 37 de meciuri la prima reprezentativă / foto: Arhivă GSP

203 minutea strâns Nicoliță la Euro 2008, penultimul turneu final la care am participat

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

  • Portari: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)
     
  • Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă  (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)
     
  • Mijlocași Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)
     
  • Atacanți: George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

VIDEO Bănel Nicoliță, despre țepele pe care le-a luat în carieră: „Trebuia să nu mă uit nici în stânga, nici în dreapta, să fiu și eu hoț, pe românește. Nesimțit!”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Blestemul meciurilor decisive » Trei momente de tristă amintire pentru naționala României

România are un puști teribil care l-a dat pe spate pe legendarul Paulo Sousa » Chemat în premieră la lot: „Printre cei mai buni la o echipă de Serie A!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
MaxiP
MaxiP  •  09 Septembrie 2023, 13:55
Postat de godot pe 07 Septembrie 2023, 13:38

Adevărat, dar ne-am calificat de pe primul loc, iar Olanda a avut mari emoții, s-a calificat de pe locul 2, la doar 1 punct peste Bulgaria, care nu era sub noi ca valoare a jucătorilor.

Sa nu vorbim prostii, Olanda nu s-a calificat deloc cu emotii. Si-au permis luxul locului 2. Cu un punct au ramas peste Bulgaria pentru ca au pierdut ultimul meci in Belarus, erau calificati. Bulgaria era iesita din calcule cu vreo 3 etape inainte de final, de-aia a terminat doar cu un punct peste, dar in realitate s-au calificat fara emotii. Iar la Euro, unde nu isi mai permiteau luxul de a o lasa mai moale, au aratat totusi de ce sunt in stare.

7kay
7kay  •  09 Septembrie 2023, 13:38
Postat de Alexhaxor pe 07 Septembrie 2023, 11:23

Care Andone cel din liga a 2-a din Spania? Are 3 goluri in 2 ani in liga a doua spaniola. De ce nu pe Chitu cel mai in forma atacant la ora actuala 6 goluri si 4 pase de gol sezonul asta si vreo 12 goluri sezonul trecut

Pentru că liga 1 este slab valoric. Nu este concludentă liga 1. Nu aș lua nici un jucător din liga 1. Sunt "învățați" să piardă , să simuleze sau să se vaiete. Avem nevoie de bărbați nu de băiețandri

godot
godot  •  08 Septembrie 2023, 11:47
Postat de RaduSibiu84 pe 07 Septembrie 2023, 22:52

nu ma intereseaza cum ne-am calificat. Problema e ca nu poti sa compari adversarii din preliminarii cu adversarii de la un campionat european. Dar Banel crede ca el a jucat in acelasi context cu Italia si Franta ca acum cand jucam cu Israel si Kosovo. Si nimeni nu-i spune ca bate campii. Am fost intr-un an la mare si era si Banel in club. Si mergea la toate femeile din club mirosind a transpiratie si le intreba cu ce echipa tin. Si apoi nu mai stia sa intrebe altceva. Cum sa te uiti in gura lui banel?

Argumente convingătoare.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează