FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 2022

Basarab Panduru, despre șansele României în grupa pentru Mondial: „Cine vine și spune asta înseamnă că e plecat de acasă!”

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Basarab Panduru (50 de ani), fost internațional, consideră că am avut ghinion la tragere.
România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Basarab Panduru (50 de ani), fost internațional, consideră că am avut ghinion la tragere.

Articol de GSP - Publicat marti, 08 decembrie 2020 08:29 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 09:34

România și-a aflat aseară adversarele din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Basarab Panduru (50 de ani) consideră că am avut ghinion la tragere.

Basarab Panduru: „Aș vrea să cred că vom fi pe 3”

E foarte grea grupa. Puteam să spun grea, dar am picat cu Islanda, ne putem lua revanşa. Nu cred că o să fie uşor nici cu Macedonia de Nord, nici cu Armenia, nici cu Liechtenstein. Armenia nu e uşor de bătut. Puteam pica şi cu alte echipe din acele urne. Irlanda e sub Islanda, sub astea trei. Cu Grecia era mai bine. Irlanda de Nord nu te bătea. Bulgaria era sub Macedonia de Nord. Cu Finlanda şi Bosnia era mai greu. Cehia era mai periculoasă. Cu Scoţia şi Israel era mai complicat. Cu Rusia, Slovenia era iar complicat.

Aş vrea să cred că pe trei vom fi. Dacă terminăm pe doi... Dacă vine vreunul şi spune că batem Germania, înseamnă că e plecat de acasă. E o performanţă dacă terminăm pe locul secund. Pe mine, Islanda m-a speriat rău în prima repriză (n.r. în barajul pentru Euro 2020, 2-0 la Reykjavik)

Dacă n-a arătat un fotbal foarte bun, ce se întâmplă când arată un fotbal din cale-afară de bun? În prima repriză cu noi trebuiau să aibă 4-0. În ultima vreme, Germania a arătat o slăbiciune, pe care n-a mai arătat-o, în multe meciuri”, a declarat Panduru la Telekom Sport.

Cum arată preliminariile pentru CM 2022

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J). 

Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

Ne așteptam să avem un adversar puternic, Germania, dar eu sunt optimist. Am întâlnit Islanda, avem mari șanse pentru locul doi. Va fi diferit scenariul, nu vom juca o semifinală în deplasare. Vor fi două jocuri, cred că va și un schimb de generații în echipa Islandei. 

Ei au avut rezultate fantastice, uimitoare, în trecut, dar cred că s-a terminat un ciclu la această echipă. Noi avem jucători, sper să înțeleagă generația aceasta că a ajuns la maturitate și să treacă peste Islanda, peste Macedonia. Ar fi o performanță să încheiem pe locul doi, peste Germania nu putem fi - Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro

VIDEO. Dezvăluiri despre Mirel Rădoi: „La 19:00 avea meci cu Belarus! Știți ce făcea la ora 16:00?”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

FRF, poziție fermă: „Cu două echipe ne batem pentru locul secund” » Obiectivul României, trasat: „Asta trebuie să facem!”

Programul naționalei în preliminariile pentru CM 2022 » Trei meciuri într-o săptămână în martie, încheiem în noiembrie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
andrei.33
andrei.33  •  08 Decembrie 2020, 20:52

Daca si asta e grupa grea...

elgabri
elgabri  •  08 Decembrie 2020, 15:07

Brelocul nu a rezistat un sezon pe banca si vine sa ne umple capul cu toate tampeniile lui marele specialist in papagalism

caoradea
caoradea  •  08 Decembrie 2020, 14:11

Noi avem jucatori, zice desteptul de Dumitrescu... Care sunt aia ? Care au jucat la ultimele meciuri ? Pai aia s-au ascuns de islandezi...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează