FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM

EXCLUSIV FRF, poziție fermă: „Cu două echipe ne batem pentru locul secund” » Obiectivul României, trasat: „Asta trebuie să facem!”

România a fost repartizată în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein (foto: Imago)
România a fost repartizată în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein (foto: Imago)

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2020 19:56 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 20:47

România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, este încrezător că „tricolorii” conduși de Mirel Rădoi pot obține locul doi în grupa J.

Mihai Stoichiță: „Ne batem pentru locul doi cu Islanda și Macedonia de Nord”

„Nu e cea mai rea grupă pentru noi. Dacă bați echipele de sub tine, îți câștigi dreptul la baraj. Trebuie să câștigi puncte cu formațiile de sub tine. Ne vom bate pentru calificare cu Islanda și Macedonia de Nord, sigur. 

Islanda e într-o schimbare de generație, vor apărea 4-5 jucători noi față de meciurile cu noi, pe Armenia o cunoaștem, iar Macedonia de Nord, într-adevăr, este o surpriză acum pe plan european, fiind calificată la Euro. 

Să vedem și cum e țintarul partidelor. Contează, de exemplu, să nu ai meci în Islanda într-un sezon rece, sunt multe lucruri care trebuie analizate în perioada următoare”, a declarat Stoichiță pentru GSP.ro.

Am încredere că putem obține locul doi, trebuie să revină la un moment dat și normalitatea în fotbalul din România. Și, de ce nu?, - putem visa chiar la o calificare directă, deși Germania este favorită certă, trebuie să o spunem.
- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

Cum arată preliminariile pentru CM 2022

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J). 

Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

VIDEO. Dezvăluiri despre Mirel Rădoi: „La 19:00 avea meci cu Belarus! Știți ce făcea la ora 16:00?”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Ciprian Tătărușanu, conflict cu Mirel Rădoi? „S-a rupt ceva acolo, 100%!”

Gică Popescu, despre colapsul fotbalului românesc: „Un singur lucru nu avem” + „Ne mai calificăm la sfântu-așteaptă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
ccristian0
ccristian0  •  08 Decembrie 2020, 09:39

Cu putin noroc ne calificam lejer, asta daca mai tine pandemia si ii spulberam pe nemti si pe islandezi cu 3-0 ca pe Norvegia, iar cu Macedonia putem castiga daca isi dau ei vreo doua autogoluri, in fiecare meci! Pe armeni nici nu ii punem la socoteala 4 puncte din 6 le putem lua cu un joc in care ne tavalim si noi putin si le scoatem 2 jucatori cu niste cartonase rosii! Pe mine cel mai mult ma sperie Liechtenstein-ul cu astia nu cred ca norocul va tine cu noi!

markksson
markksson  •  08 Decembrie 2020, 07:07
Postat de Mircea Florin Stoica pe 07 Decembrie 2020, 22:03

Stoichita nu este întreg la minte daca spune că ne putem califica direct! Păi noi nu avem antrenor licențiat si vrem la mondial? Numai o minte bolnavă poate gândi asa ceva.

Clar ca e pe langa. Nu e *** *** insa, este doar incompetent. Uitati-va de curiozitate la CV-ul lui (Wikipedia) sau, daca aveti 12 minute, cautati "Cariera lu' Stoasita" pe YouTube ***). Halal director tehnic. Are doar tehnica la ... incasat banii federatiei si ... cam atat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

craiovenis
craiovenis  •  08 Decembrie 2020, 05:58

Iarasi ii batem pe Islanda...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează