FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚIE

Gică Popescu, despre colapsul fotbalului românesc: „Un singur lucru nu avem” + „Ne mai calificăm la sfântu-așteaptă”

Gică Popescu, 53 de ani, președintele Viitorului și unul dintre cele mai importante nume ale fotbalului românesc, a vorbit despre motivele pentru care România nu mai performează la „sportul rege”.
Gică Popescu, 53 de ani, președintele Viitorului și unul dintre cele mai importante nume ale fotbalului românesc, a vorbit despre motivele pentru care România nu mai performează la „sportul rege”.

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 17:42 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 18:08

Gică Popescu, 53 de ani, președintele Viitorului și unul dintre cele mai importante nume ale fotbalului românesc, a vorbit despre motivele pentru care România nu mai performează la „sportul rege”.

„Baciul” consideră că ne lipsește un proiect și trimite noi „săgeți” către conducerea actuala a administrației FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu.

Gică Popescu: „Uitați-vă la Germania, Spania, Belgia. Noi ce-am făcut?!”

Ne lipsește un proiect. Toate naționalele au avut o decădere, dar la noi durează prea mult, pentru că nu facem nimic. În 2000, Germania a avut acel Euro dezastruos. 12 ani mai târziu, după un proiect serios, au devenit campioni mondiali. Elveția, Belgia, la fel. Spania a început să aibă performanțe printr-un proiect de 10 ani. 

Noi ce-am făcut?! Uitați-vă dacă s-a făcut ceva în România. Atâta timp cât cei care ne conduc se uită doar la meciul de mâine, ne vom califica doar printr-o minune, vom suferi la fel de mult cum o facem acum și ne vom califica la sfântu-așteaptă. Din păcate, cei care conduc fotbalul nu au capacitatea să creioneze un proiect”, a declarat Popescu pentru ProTV.

VIDEO. Gică Popescu: „M-a surprins mult retragerea lui Tătărușanu!”

Citește mai multe știri de actualitate:

Ionel Dănciulescu, dezvăluiri incredibile: „Contra a fost trădat de personajul principal, care a dispărut! Jucătorii voiau să-l bată pe Rufo Collado”

Soluția unui fost campion cu Dinamo: „Faliment și să începem din Liga a 4-a!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
mgexpert
mgexpert  •  06 Decembrie 2020, 12:18

va fi pașaportul lor spre lumea largă și trăgeau din greu să răzbească. Ce ne promite GP în sensul ăsta? Ridicarea nivelului de civilizație al țării peste noapte, sau poate întoarcerea la totalitorism ..?

mgexpert
mgexpert  •  06 Decembrie 2020, 12:15

..demagogie combinată cu oftică și cam atât.. Ce s-a făcut pe vremea aialaltă nu se mai poate face acum, în libertate și democrație, nici la marile(foste) cluburi, nici la echipele naționale, vorbind aici de toate sporturile. Dictatura creștea și dirija valorile pe plan național ca formă de propagandă a sistemului. În primul rând erau concentrate la cluburile puternice sau centrele naționale(vezi Luceafărul la fotbal sau Onești-ul la gimnastică..etc) Apoi nu aveau voie să plece afară. Ce se-ntâmplă în democrație știm prea bine.. Nu poți obliga cluburile private să crească și să promoveze juniorii. Cât scandal a fost la regula U21 în liga întâi.. Mai e și aria de selecție. Copiii erau foarte activi, neavând alternativele de astăzi(internet, PC, tablete și smartphone-uri, plus n programe tv) Terenurile de joacă erau gratuit la dispoziția lor. Acum se intră contra-cost peste tot, iar la școli se pune lacătul la teren ca să se păstreze sinteticul pentru campaniile electorale.. Sportul în democrație reflectă nivelul de dezvoltare economică, de bună guvernare, de educație..etc Într-un cuvânt, vorbim de civilizație. Mai răsare câte un talent meteoric gen Simona Halep sau Cristina Neagu, pe post de flori care cresc și pe secetă, dar tot nu se face primăvară.. Țările dezvoltate domină sportul mondial. Sistemele totalitare compensau lipsurile în toate aceste domenii cu puterea constrângerii individului. Și mai e ceva. Cei care aveau calitățile necesare știau că sportul la nivel înalt

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  05 Decembrie 2020, 22:37

Gica Popescu e un prostovan. El crede ca vinde gogosi la *** functionali cum a auzit el pe undeva. Fotbalul romanesc are nevoie de ideei punctuale, novatoare, eficiente, ingenioase, despre care el nu spune nimic deoarece nu a produs asa ceva, dar vrea proiect adica sa dea bani garla statul si el sa stea pe gramada de boabe si sa le distribuie ca e un talent inascut pentru asta. A mai zis cineva daca vrea sa spuna ceva sa puna mana sa munceasca si sa produca ceva si daca nu poate pentru fotbalul romanesc barem pentru fotbalul lui Hagii si afacerile lor de la Viitorul. Ar fi mai cinstit maisimplu convingator.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează