FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONALA

EXCLUSIV Belgianul îndrăgostit de Cluj, întrebat cine sunt fotbaliștii români care ar putea avea loc în echipa Belgiei: „Ufff, prietene! Sunt două nume”

Martin Remacle în tricoul Koronei Kielce
Martin Remacle în tricoul Koronei Kielce

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 17:00 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 21:17

 Martin Remacle (26 de ani), fostul mijlocaș al lui U Cluj, acum la Korona Kielce, coechipier cu românii Ronaldo Deaconu și Marius Briceag, și-a etalat pronosticul vizavi de grupa de la Euro unde „tricolorii” vor da piept cu Belgia. Remacle a jucat pentru toate naționalele de juniori ale Belgiei, până la U19

În week-end-ul trecut, la Hamburg, sorții ne-au hărăzit o grupă abordabilă la Euro 2024, la turneul final din Germania. Vom da piept cu Belgia, cu Slovacia, cu una dintre echipele ce vor răzbi după play-off, Islanda/Israel/Bosnia/Ucraina. Este momentul pronosticurilor, deși se mai pot schimba multe detalii până la startul întrecerilor oficiale.

În ziua în care „tricolorii” și-au anunțat stabilirea cartierului general de la Euro 2024 la Wurzburg, în Bavaria, un belgian este de părere că naționala țării sale și cea a lui Edward Iordănescu sunt creditate cu cele mai mari șanse de a trece de faza grupelor.

Belgianul îndrăgostit de Cluj, întrebat cine sunt fotbaliștii români care ar putea avea loc în echipa Belgiei: „Ufff, prietene! Sunt două nume”
Remacle, pe vremea când juca pentru U Cluj

Martin Remacle, 26 de ani, a contribuit decisiv la promovarea lui U Cluj în mai 2022, în „dubla” cu Dinamo (2-0, 1-1), marcând primul gol al dublei confruntări. 

A povestit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor zilele trecute că a rămas îndrăgostit de Cluj Napoca în ciuda faptului că acum evoluează pentru Korona Kielce, polonezii clasați pe locul 14 în Ekstraklasa. Acolo îi are coechipieri pe românii Marius Briceag și Ronaldo Deaconu.

De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca
U CLUJ
De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca

Martin Remacle despre punctele slabe și cele puternice ale Belgiei

Remacle a jucat pentru toate naționalele de juniori ale Belgiei, până la U19.

„Mă bucur pentru România că s-a calificat la Euro, cum mă bucur și pentru țara mea. Îmi place România, prietene, iubesc Clujul, dar voi ține cu Belgia! Oricum, este o grupă interesantă. Să vedem și cine va fi ultima formație ce se va califica în această grupă. Dar cu siguranță că Belgia și România sunt principalele favorite din grupă și candidatele la a trece mai departe.

Cred că punctul mai slab al Belgiei rămâne defensiva. Nu este la cote înalte. Punctul forte? Atacul. Doku va crea insomnii pentru formația voastră, pentru Cristi Manea în partea dreaptă și pentru cine va fi fundaș central, de asemenea", a declarat Remacle pentru GSP.ro.

Cine este Jeremy Doku, o stea în plină ascensiune

Martin se referă la Jérémy Doku, extremă, 21 de ani, care tocmai a fost transferat vara trecută de Manchester City de la Rennes pentru suma de 60 de milioane de euro! Aceasta după ce francezii au investit 26 de milioane de euro în octombrie 2020, când l-au transferat de la juniorii lui Anderlecht.

Doku a adunat deja 18 prezențe la naționala Belgiei, pentru care a punctat de două ori. A devenit în scurt timp un jucător important și pentru Pep Guardiola la City. Are 3 goluri și 6 assist-uri în 17 partide pentru englezi.

Ce români ar vedea Martin Remacle în naționala Belgiei

Remacle a fost chestionat dacă poate face un exercițiu de imaginație și poate plasa un jucător al naționalei României care să aibă valoare să joace în prima garnitură a Belgiei.

„Ufff, prietene, nu prea cred! Nu pot să spun ceva doar ca să dea bine. Da, cu siguranță, ar fi jucători care să prindă lotul mare, grupul. Cel mai probabil, un fundaș ar putea prinde o eventuală listă la naționala Belgiei. Restul? Nicio șansă! Toți jucătorii Belgiei joacă în campionate foarte puternice. 

Uite, probabil, prietenul meu, Răzvan (n.red. Marin) ori acel fundaș care impresionează în Serie A, acum, Drăgușin, ei doi ar putea juca la naționala Belgiei", a mai declarat Remacle pentru GSP.ro.

Dacă vedeți ce fotbaliști belgieni nu prind naționala... Ăsta e fotbalul! Și voi, românii, aveți mulți alți fotbaliști de calitate care nu prind lista selecționerului
Martin Remacle, mijlocaș Korona

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Goncalo Gregorio, interviu pentru GSP.ro: „Nu doar cred, știu asta!” » Mesaj pentru suporteri: „Nu ne ajută să gândească negativ”

EXCLUSIV // VIDEO Reverența de 1 Decembrie a unui italian aflat de un deceniu în România: „Viața e mai ieftină, am putut să strâng bănuți să fac o căsuță. Aici, încă poți să faci copii!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
gazistu
gazistu  •  07 Decembrie 2023, 14:44
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Decembrie 2023, 20:52

...asa este Edy nu face selectia pe competente ...rusine sa i fie ...demisia,..

dupa ce ne-o calificat ... sa-si dea demisia?? pai si ceilalti care au luat 30-50.000 euro lunar de la federatie si nu neau calificat, ce trebuia facut?? Daum 50k euro, Contra 35k, Radoi, 30k, ... cu ei ce facem? oare le putem cere banii inapoi ca nu ne-au calificat???

mehigh_ms
mehigh_ms  •  07 Decembrie 2023, 09:09
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Decembrie 2023, 20:52

...asa este Edy nu face selectia pe competente ...rusine sa i fie ...demisia,..

mai poti?

JanosHorvath07
JanosHorvath07  •  06 Decembrie 2023, 21:52
Postat de ionescugeorge77 pe 06 Decembrie 2023, 20:52

...asa este Edy nu face selectia pe competente ...rusine sa i fie ...demisia,..

Nu mai fi rautacios, in afara de Tarnovanu, Olaru si Coman, despre care nimeni nu stie ce cauta la nationala, selectia mi s-a parut foarte ok! Dovada ca ne-am si calificat. Pe cand era Radoi si promova numai fc fcsb-isti, s-a ales praful.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close