FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20

Bogdan Lobonț, la prezentarea pe banca României U20: „Eu, să fac reconstrucție? Nu sunt zidar!”

Bogdan Lobonț a fost prezentat astăzi în funcția de selecționer al proaspăt înființatei România U20 / foto: frf.ro
Bogdan Lobonț a fost prezentat astăzi în funcția de selecționer al proaspăt înființatei România U20 / foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 august 2021 14:33 / Actualizat miercuri, 11 august 2021 15:08

Bogdan Lobonț (43 de ani) a fost prezentat astăzi în funcția de selecționer al proaspăt înființatei România U20.

De la ora 12:00, aceeași în care Leo Messi era prezentat oficial la PSG, „Lobby One” a fost instalat de FRF pe banca României U20, o selecționată care în toamnă va disputa nu mai puțin de șase meciuri amicale. 

Lobonț a vorbit în cadrul conferinței despre menirea României U20, aceea de a fi o rampă de lansare pentru România U21 și pentru naționala mare, dezvăluind și care sunt obiectivele pe care și le-a propus. 

Bogdan Lobonț: „Sunt emoționat, e ca în prima zi de școală”

„Pot să vă spun că sunt emoționat, bucuros pentru alegerea făcută. Este ca în prima zi la școală, sunt nerăbdător să cunosc fondul de jucători pe care U20 îl are la dispoziție. Sunt convins că o să obținem maximum din potențialul fiecăruia. Prima acțiune o să înceapă pe 29 august, primul meci, contra Portugaliei, pe 2 septembrie, și apoi contra Angliei pe 6 septembrie, în deplasare. 

Practic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Datoria noastră este să dezvoltăm calitățile pe care le prezintă acești jucători, obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți jucători pentru naționala U21 și pentru naționala mare. Emoții sunt. 

Abia aștept să-i cunosc pe băieți, i-am urmărit doar video. Deocamdată, live nu am avut posibilitatea. Ceea ce am făcut în anul precedent, 2020-2021, mi-a dat posibilitatea să urmăresc și cu mai mare atenție fondul de jucători tineri, eligibili pentru U21, U20, U19. Pot să afirm că este un fond de 40-50 jucători pe care îi avem în vedere”, a mărturisit Lobonț, pe durata conferinței de presă de astăzi. 

Bogdan Lobonț: „Eu, să fac o reconstrucție? Nu sunt zidar!”

Eu, să fac o recunostucție? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Obiectivul nostru este să dăm continuitate jucătorilor ce termină cu U19 și trebuie să facă pasul spre U21. 

Naționala U20 este o fereastră importantă în îndeplinirea acestui obiectiv. Ținând cont că o parte dintre jucători activează și în Liga 2, chiar și în Liga 3, le dă posibilitatea tuturor echipelor care fac parte din eșalonul secund să promoveze și mai mulți jucători. 

Sincer să fiu, nu m-a surprins alegerea Federației pentru acest rol. Sunt convins că sunt persoana potrivită la locul potrivit. Negocierile au durat foarte puțin, ținând cont și de background-ul pe care l-am avut ca și jucător pentru echipa națională. A fost foarte ușor de negociat. Sunt convins că au fost și alte nume pe listă 
- Bogdan Lobonț, selecționer România U20

Bogdan Lobonț e selecționerul României U20

În scurta sa carieră de antrenor, Bogdan Lobonț a antrenat-o pe U Cluj (sezonul 2018/2019) și a activat pentru puțin timp în staff-ul lui Cosmin Contra de la prima reprezentativă a României. Lobonț a activat și ca scouter la AS Roma, clubul de la care s-a retras din activitatea de fotbalist. Ca jucător, fostul portar a avut un CV bogat, cu echipe importante, precum Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma, dar și 85 de meciuri pentru echipa națională a României.

Echipa națională U20 a României, înființată în 2020

Echipa națională U20 a României este recent înființată, în noiembrie 2020, în urma deciziei Comitetului Executiv al FRF de atunci. În această toamnă, selecționata condusă de Lobonț are programate 6 meciuri amicale, cu Portugalia (2 septembrie), Anglia (6 septembrie), Republica Cehă (7 octombrie), Germania (11 octombrie), Polonia (11 noiembrie) și Italia (15 noiembrie).

Mai multe știri despre echipele naționale ale României:

EXCLUSIV Detalii din culisele numirii noului antrenor de la U21: Stoichiță îl alesese pe Pancu, dar Burleanu l-a respins dintr-un motiv incredibil!

Florin Bratu, prezentat oficial la România U21: „Să-i depășesc pe Rădoi și Mutu!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
853246084756615
Marcel Popa  •  12 August 2021, 14:49

Ra2 doi.este asta.Antrenor de tinichele.Vai de steaua lui ,a dormit la Roma si se crede mare.Odata ma uitam la fotbal dar acum ma lasa rece.

3615658098658680
Raul Daniel Miclea  •  12 August 2021, 07:34

dar nici antrenor nu esti .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează