FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV Detalii din culisele numirii noului antrenor de la U21: Stoichiță îl alesese pe Pancu, dar Burleanu l-a respins dintr-un motiv incredibil!

Daniel Pancu / foto: GSP
Daniel Pancu / foto: GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 august 2021 08:34 / Actualizat miercuri, 11 august 2021 09:14

Mihai Stoichiță, șeful Departamentului tehnic din Federație, îl alesese pe Daniel Pancu pentru postul de selecționer al lotului sub 21 de ani. Președintele Burleanu l-a numit însă pe Florin Bratu, deranjat de adeziunea lui Daniel la campania lui Ionuț Lupescu din 2018. 

Federația l-a pierdut în iunie pe Mutu, selecționerul lotului U21, și înființase deja o națională sub 20 de ani, dar a amânat angajarea unor antrenori pentru selecționatele acestea. 

A amânat până alaltăieri, când a anunțat că Florin Bratu va conduce reprezentativa U21. Înainte să îl recruteze pe Bratu, FRF avusese alt plan, unul pe care președintele Burleanu l-a răsturnat când a revenit din Japonia, de la Jocurile Olimpice.

Burleanu a schimbat placa 

Mihai Stoichiță, șeful Departamentului tehnic din Federație, îi alesese pe Daniel Pancu, pentru naționala U21, și pe Florin Bratu, pentru lotul U20. Și cu două zile înainte să fie anunțată angajarea lui Bratu, Stoichiță insista în discuțiile cu apropiații că Pancu avea să fie alesul. 

Opțiunea lui nu a mai contat fiindcă Burleanu, după ce a revenit din Japonia, de la Jocurile Olimpice, a șters imediat numele Pancu de pe lista cu noii angajați

Motivul? Daniel a făcut parte din echipa de campanie a lui Lupescu la alegerile pentru președinția Federației din 2018. Surse din Federație povestesc despre evoluția stranie a tratativelor. Și cu două zile înainte să fie prezentat Bratu ca selecționer, Stoichiță transmitea că Pancu avea să conducă naționala sub 21 de ani.

A fost cu președintele, a pierdut

Opinia lui nu a mai contat după ce s-a pronunțat Burleanu, el l-a preferat pe Bratu și Florin a fost instalat. El a apărut ieri într-o conferință de presă. "Sper să îi depășesc pe Rădoi și pe Mutu", a spus fostul atacant. 

Ca Mirel și ca Adrian, Bratu se încadrează în profilul după care Federația a angajat selecționeri ai lotului sub 21 de ani: a fost un fotbalist important, nu are un istoric bogat ca antrenor.

În rolul acesta nu pot să antrenez foarte mult jucătorii, dar îi pot face să înțeleagă cât de important e tricoul naționalei. Am semnat un contract valabil doi ani și voi lucra cu staff-ul pe care l-a avut și Adi Mutu. Cea mai mare provocare e să schimb generația, vreau să îi cunosc cât mai rapid pe fotbaliștii noi - Florin Bratu, selecționerul U21

Bratu, campion cu Dinamo, slab în liga a doua 

Bratu e deja contestat după ce a fost angajat de Federație. Florin Prunea a comentat la Prosport și a râs de istoricul noului selecționer: "Eram sigur că așa ceva vor alege, un antrenor docil, pe care să-l conducă Stoichiță! Bratu a picat din liga a doua cu Aerostar Bacău, cum să îl pui selecționer?!". 

Florin a avut, într-adevăr, mandate cu eșecuri la Aerostar și la Chiajna, dar a mai lucrat în FRF, ca selecționer U18, și a fost campion cu Dinamo la categoria juniorilor mari, sub 19 ani, în urma unei finale în care a trecut de Viitorul după loviturile de departajare. "Câinii" nu au mai câștigat de atunci niciun titlu la grupa aceea de vârstă. 

VIDEO Mihai Stoichiță, la prezentarea lui Florin Bratu: „Nu am făcut niciodată schimbări la echipa națională!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Bogdan Lobonț e selecționerul României U20: „Vom scoate maximum din potențialul echipei”

Bratu, contestat din prima zi: „Ieftin, docil! Eu pe el l-aș fi pus selecționer”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
dubluv
dubluv  •  11 August 2021, 23:59

daca e asa, inseamna ca Burleanu se pricepe la fotbal mai mult decat Stoichita.

senin
senin  •  11 August 2021, 17:22

De ce ar fi incredibil motivul acesta : "...a fost împotriva mea la alegeri...", decizia apartinandu-i lui Burleanu?! Oricine altcineva ar fi luat aceeași decizie, dacă Daniel Pancu nu l-ar fi susținut pe acela la alegeri, e firesc pentru România. Dacă Burleanu l-ar fi acceptat pe Pancu ar fi fost incredibil!

talpaiadului
talpaiadului  •  11 August 2021, 14:39
Postat de dinamo100 pe 11 August 2021, 12:37

Nu e ca si cum Pancu ar reprezenta mai mult ca antrenor decat Bratu. E o discutie subiectiva, oricum in ultimii ani au fost pusi ca selectioneri la U21 niste oameni care nu aveam palmares ca antrenori (Radoi, Mutu)

Corect, ca antrenori sunt amandoi cam la acelasi nivel. Insa asta nu inseamna ca ceea ce scrie in articol despre interventia lui Burleanu nu este adevarat. Burleanu a demonstrat in repetate randuri cat de ranchiunos poate fi la adresa celor care au vorbit sau actionat impotriva lui la un moment dat.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează