FOTBAL  »  NATIONALA  »  ATAC

Bratu, contestat din prima zi: „Ieftin, docil! Eu pe el l-aș fi pus selecționer”

Florin Prunea îl critică dur pe Florin Bratu, noul selecționer al României U21. Cei doi s-au contrat în trecut.
Florin Prunea îl critică dur pe Florin Bratu, noul selecționer al României U21. Cei doi s-au contrat în trecut.

Articol de GSP - Publicat luni, 09 august 2021 20:14 / Actualizat luni, 09 august 2021 20:55

Florin Prunea îl critică dur pe Florin Bratu, noul selecționer al României U21. Cei doi s-au contrat și în trecut.

„Mă așteptam, trebuia să aducem un antrenor ieftin, care n-a făcut nimic. A fost la Aerostar, care a retrogradat. Mă așteptam să aducă un selecționer docil și ascultător, care să-l asculte pe Stoichiță. 

Nu-l recomandă nimic pentru asemenea funcție. Știi la cine mă gândeam? Chiar dacă l-am dat afară de la Iași, la Ionuț Chirilă. Vine primul la stadion și pleacă ultimul. A fost o conjunctură nefavorabilă la Poli atunci. Este unul dintre antrenorii care n-au voie să lipsească din organigramele unei asociații naționale”, a declarat Prunea, conform ProSport.

Florin Bratu, noul selecționer al României U21

Florin Bratu a fost confirmat oficial ca noul antrenor al României U21, așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate. Acesta a semnat un contract cu Federația pe următorii 2 ani și va avea ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

„E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională și îmi doresc să fac performanță. Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adrian Mutu, doi selecționeri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie. 

Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă și să calific din nou România la Jocurile Olimpice. Am avantajul că e o nouă generație U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a spus Florin Bratu pentru FRF TV.

Florin Prunea și Florin Bratu, scandal în direct la TV

În 2019, cei doi s-au contrat dur în direct la TV: „Ai trădat pentru Becali! M-am opus să te întorci la Dinamo” vs. „Ai uitat cum tremurai și mă înjurai?” - dialogul, AICI!

De unde a pornit totul? În sezonul 2009-2010, Florin Prunea era director sportiv la Dinamo, echipă aflată atunci într-un alt sezon de coșmar. Roș-albii pierdeau pe terenul lui CFR Cluj în semifinalele Cupei României, 1-2, prilej pentru izbucnirea unui scandal de proporții.

Imediat după meci, cinci jucători au fugit de la echipă în ceea ce presa a numit atunci „Scandalul Microbuzul”. După terminarea acelei partide, Ousmane N'Doye a petrecut alături de Djakaridja Kone și Zie Diabate într-un club de noapte din Cluj, stârnind furia colegilor români din lot.

„Pârâți” la conducere de Florin Bratu, cei trei africani au provocat un scandal de pomină în lotul lui Dinamo. Enervat că nu se iau măsuri împotriva celor care au inițiat escapada, Bratu s-a luat la ceartă cu Florin Prunea, cei doi fiind aproape de bătaie.

Anunțul din ziar care i-a schimbat cariera lui Florin Bratu: „Eram dinamovist, dar ne antrenam cu o singură minge!”

Citește mai multe știri despre echipele naționale:

Dezvăluire șocantă a fostului talent din fotbalul românesc: „Mi-au cerut 2.000 de euro pentru convocarea la națională”

Dan Petrescu, propus la Parma: „Cred că viitorul lui e la echipa națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
bodystyle74
bodystyle74  •  10 August 2021, 11:36

Pentru Prunea antrenor bun este ala care vine primul si pleaca ultimul,daca sunt posibilitati chiar se cazeaza la stadion. Judecand asa Guardiola nu ar trebui sa vina la club la 11 si sa plece la 15 timp in care secundul se ocupa de miuțe.Nu conteaza cat de mult sta cu echipa conteaza sa aiba ceva in cap sa fie un bun motivator si un tactician desavarsit.

sibelius
sibelius  •  10 August 2021, 11:33
Postat de dinamo100 pe 10 August 2021, 11:26

Bratu a facut treaba buna la tineretul lui Dinamo, iar apoi si la seniori. Ca si comparatie, atat Radoi cat si Mutu nu aveau niciun "palamares" cand au fost instalati la nationala de tineret. Acuzele lui Prunea tin strict de un conflict personal intre cei doi. Bratu nu este deloc un tip obedient, lipsit de personalitate care sa se supuna lui Stoichita.

Bratu oricum are 2 ani de vacanta la U21.

dinamo100
dinamo100  •  10 August 2021, 11:26

Bratu a facut treaba buna la tineretul lui Dinamo, iar apoi si la seniori. Ca si comparatie, atat Radoi cat si Mutu nu aveau niciun "palamares" cand au fost instalati la nationala de tineret. Acuzele lui Prunea tin strict de un conflict personal intre cei doi. Bratu nu este deloc un tip obedient, lipsit de personalitate care sa se supuna lui Stoichita.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează