FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - CEHIA U20

VIDEO Bogdan Lobonț, conferință cu tâlc după România U20 - Cehia U20: „Și Ștefan cel Mare i-a bătut pe turci...”

Articol de , - Publicat joi, 07 octombrie 2021 22:15 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 19:54

Selecționata U20 a României a învins reprezentativa similară a Cehiei, scor 2-1, într-un meci amical disputat la Voluntari. Selecționerul Bogdan Lobonț (43 de ani) și marcatorii celor două goluri, Deniz Giafer (20 de ani) și Eduard Radaslavescu (17 ani), au comentat victoria.

  • România U20 înfruntă Germania U20, în deplasare, pe 11 octombrie, de la ora 16:00.

„Privind rezultatul e OK, dar din punctul meu de vedere altul trebuie să fie scopul, creșterea și îmbunătățirea calităților acestor copii minunați. Dacă noi reușim să îi ducem pe ei la un anumit nivel, e un rezultat bun. 

Deniz Giafe rare niște calități extraordinare, dar este și o persoană minunată. Este un exemplu pentru toți colegii lui. Mă refer la ce se întâmplă la noi în curte, la U20. Trebuie ajutați, doar așa pot să crească. 

Cum a fost meciul? E normal să fie greșeli. Ce se pierde din vedere este că ei încă sunt copii, cu toate că pe buletin sunt majori. Ei sunt copii! Așteptările sunt ca și pentru niște adulți. Este total greșit. Nu le putem cere aceleași lucruri. Radaslavescu nu este major, da. Bravo lui și mâinile în cap! Nici noi nu eram adulți la 20 de ani. Poate așa visam noi. Copiilor pe care îi avem în gestiune le cerem să facă ceea ce pot pentru vârsta lor”, a spus Bogdan Lobonț, într-o conferință de presă. 

VIDEO Bogdan Lobonț, conferință cu tâlc după România U20 - Cehia U20

Mergem în Germania și jucăm. Atât noi, cât și prima reprezentativă Ce să facem? Sunt convins că băieții de la națională vor da totul. La fel și noi. E adevărat, nivelul nostru de la U20 este mai jos decât al Germaniei. Este o realitate de care nu trebuie să ne ascundem. Trebuie să o acceptăm și să ne concentrăm să ajungem la același nivel. Dacă nu muncim, rămânem mediocri. Altă stradă nu văd. 

Nici nu mai știu în ce an i-am bătut cu 5-1. Și Ștefan cel Mare i-a bătut pe turci...
- Bogdan Lobonț

Giafer și Radaslavescu, eroii României U20 în disputa cu Cehia U20

România U20 a deschis scorul prin Deniz Giafer. Fundașul central al lui Dinamo a fost pe fază la o respingere defectuoasă și a tras tare, din 6 metri. Oaspeții au egalat imediat după pauză, când Ladislav Krobot a transformat un penalty comis de portarul Hindrich.

Eu îmi văd de treaba mea și mă concentrez și vorbesc pe teren. Cred că trebuie să o facă oricine, pentru că eu primesc și critici, e ceva constructiv și încerc să învăț. Știu că am avut și meciuri slabe, că am greșit cu Craiova și cu FCSB, dar sunt tânăr și am de crescut, încerc să nu mai repet greșelile. Nu m-au afectat criticile. Îi mulțumesc lui Mister și celor din staff, care mi-au dat șansa asta, să demonstrez că am și calități și atât
- Deniz Giafer, fundaș România U20 și Dinamo

Radaslavescu, gol în stilul lui Hagi

În minutul 86, Eduard Radaslavescu a șutat fantastic de la aproximativ 25 de metri, cu mult efect exterior. A catapultat mingea în plasa laterală și a adus a doua victorie din istoria reprezentativei U20.

Exersez foarte mult la antrenament șutul. Mi-a arătat (n.r.- Gică Hagi) până acum multe execuții. Un meci foarte bun, am câștigat. Jocul a lăsat de dorit, dar pe parcurs creștem și arătăm din ce în ce mai bine. Sunt foarte fericit, mă ajută foarte mult că joc cu colegi mai mari decât mine. Îi mulțumesc lui Mister pentru convocare și pentru încredere. O să creștem și cu siguranță o să vedeți jucători și la naționalele mai mari. Atât timp cât joc pentru România, nu contează la ce grupă o fac.
- Eduard Radaslavescu

Citește și alte știri despre loturile naționale ale României: 

Dezbaterea zilei, 7 octombrie » Ar trebui să sacrificăm meciul cu Germania și să ne concentrăm 100% pe cel cu Armenia? „ Rădoi să menajeze artileria grea cu nemții” vs. „Nu ne permitem să pierdem la scor”

CORESPONDENȚĂ GSP Ce trebuie să știe fanii români care vin la meciul cu Germania » În ce condiții se poate intra în țară + cum se face accesul pe stadion

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
mehighms
mehighms  •  08 Octombrie 2021, 09:57
Postat de dora pe 07 Octombrie 2021, 22:49

Numai ca pe nemțălăi, la fotbal, nu prea i-am mai bătut, în ultimii ani...

nu avem nici o victotir cu nemtii in meci oficial. :(

max9
max9  •  08 Octombrie 2021, 09:40

tare antipatic si lobont asta. vorbeste de parca a inghitit vreo 3 lamai intregi. si cum se imbraca...nu inteleg caciulile alea. e chel?

dubluv
dubluv  •  08 Octombrie 2021, 08:06

nici lui Lobont nu ii putem cere sa se poarte ca un adult.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează