FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

Selecționerul Belarusului i-a ”citit” tactica lui Iordănescu: „România are nevoie de trei puncte, va juca foarte agresiv”

România a învins Belarusul, scor 2-1 în al doilea meci din preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024
România a învins Belarusul, scor 2-1 în al doilea meci din preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024

Articol de - Publicat luni, 09 octombrie 2023 13:01 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 18:45

Naționala României joacă joi, 12 octombrie, cu Belarus, la Budapesta, un meci important în cursa pentru calificarea tricolorilor la Euro 2024. Victoria este cuvântul de ordine în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar adversarii se așteaptă ca fotbaliștii români să joace foarte agresiv.

  • Belarus - România are loc pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Andorra se joacă pe 15 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV
Anunț de ultim moment în lotul echipei naționale » Iordănescu i-a găsit înlocuitor lui Camora
ROMÂNIA
Anunț de ultim moment în lotul echipei naționale » Iordănescu i-a găsit înlocuitor lui Camora

Selecționerul Belarusului, Carlos Alos (48 de ani), și-a avertizat jucătorii. „România are nevoie de trei puncte pentru a se califica la Euro, așa că va juca foarte agresiv împotriva noastră și ne pregătim pentru asta", a declarat tehnicianul spaniol, conform site-ului Tribuna.com, care citează postul de televiziune CTV.

Carlos Alos, selecționerul Belarusului: „România este mai solidă ca echipă decât Israel”

Carlos Alos, numit în august în locul lui Georgi Kondratjev (63 de ani), consideră că România are o echipă mai sudată și mai puternică din punct de vedere fizic decât cea a Israelului, principala contracandidată a tricolorilor în lupta pentru al doilea loc din grupă, care duce la turneul final din Germania.

Antrenorul iberic a debutat în septembrie pe banca naționalei Belarusului, 0-0 cu Andorra și 0-1 cu Israel, ambele partide în deplasare.

„Comparând România cu Israel, probabil că jucătorii din Israel sunt mai puternici individual și au calități tehnice mai bune. Dar ca echipă, România este mai solidă. Și din punct de vedere fizic, sunt mai puternici decât Israel", a concluzionat Carlos Alos.

Carlos Alos, selecționerul Belarusului: „Îmi place ca echipa mea să impună jocul”

Selecționerul încearcă să implementeze stilul de joc spaniol la naționala Belarusului:

„Îmi place ca echipa mea să controleze mingea în timpul jocului, să dictăm, să ne impunem jocul. Desigur, e complet diferit să joci împotriva Andorrei și, de exemplu, împotriva Elveției.

Am nevoie de timp pentru a-mi impune stilul de joc la echipa națională a Belarusului. Într-un fel sau altul, ne pregătim pentru fiecare meci, ne analizăm adversarii și încercăm să venim cu ceva special", a spus Alos.

Spaniolul are gânduri mari cu reprezentativa Belarusului: „Cred că naționala are potențial. Sunt jucători buni, cred că putem realiza ceva cu această echipă. Și dacă jucătorii dau 100%, dacă se luptă și își doresc cu adevărat, atunci ne putem lupta pentru accesul la Campionatele Mondiale și Europene. Dacă nu aș crede, nu aș fi aici".

Edward Iordănescu, selecționerul României: „Meciul cu Belarus este foarte periculos”

La rândul său, selecționerul României, Edward Iordănescu (45 de ani), este conștient că naționala Belarusului s-a schimbat mult față de meciul tur din martie, de la București, scor 2-1 pentru tricolori.

Ne așteptăm la un joc foarte greu împotriva unui adversar foarte imprevizibil. Eu cataloghez acest joc ca unul foarte periculos pentru echipa națională a României și pentru drumul nostru.

- Edward Iordănescu, selecționer România

„Au schimbat selecționerul, un antrenor spaniol, cu filozofie diferită. O altă abordare, școala spaniolă în spate. Am văzut că au fost modificări importante și la nivel de selecție. 

Trebuie să ne amintim și de problemele pe care le-am avut la meciul de la București. Deși am avut 2-0 și am avut șanșa să facem 3-0, la bara lui Denis Alibec, am suferit pe final. 

Belarus a arătat că are mijloace nu doar la București, dar și în dubla cu Israel, în care a avut foarte multe momente bune, culminând cu victoria împotriva celor din Kosovo”, a declarat Edi Iordănescu, pentru FRF TV.

Echipa probabilă a României pentru meciul cu Belarus:

H. Moldovan - Rațiu, R. Drăgușin, A. Burcă, Bancu - R. Marin, Screciu, N. Stanciu - Moruțan, Alibec, Man

Citește și alte articole:

Viorel Moldovan, încântat de un internațional român: „E 10 clase peste Gvardiol”

Cel mai apreciat jucător, după Dinamo - CFR Cluj: „Nu știi niciodată cum inventează ceva” » Un membru al Generației de Aur îl cere titular la națională

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează