FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA 1-1

Cătălin Țepelin despre discursul lui Iordănescu: „Cum să te consideri nedreptățit când tu ai o victorie în 7 meciuri?”

Cătălin Țepelin / Sursă foto: GSP +32   FOTO
Cătălin Țepelin / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 00:26 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 07:30

Finlanda - România 1-1. Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, a trasat, în direct la Antena 1, principalele concluzii ale remizei „tricolorilor” de la Helsinki. 

  • Următorul meci al naționalei este România - Bosnia, programat luni, 26 septembrie, de la 21:45, va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe PrimaTV

Jurnalistul a analizat discursul lui Edi Iordănescu la finalul partidei din Finlanda și s-a arătat mai degrabă sceptic cu privire la viitorul primei reprezentative.

Cum evită România ultimul loc în grupă și rușinea retrogradării în Divizia C
Finlanda - România 1-1
Cum evită România ultimul loc în grupă și rușinea retrogradării în Divizia C

Cătălin Țepelin, redactor-șef GSP: „Nu-i nicio speranță solidă pentru viitor! E o problemă să mergi pe mâna unui antrenor care a câștigat un meci din 7”

„E amuzant... L-am auzit pe Edi Iordănescu vorbind după meci, spunea că se consideră nedreptățit si că e sub presiune?! Păi, era sub presiune și dacă alegea să antreneze la Mioveni. E normal să fie sub presiune, nimeni n-are răbdare la națională.

Rezultatul ăsta nu duce nicăieri, nu ne aduce nicio confirmare și nu ne dă vreo speranță solidă pentru viitor. Să nu uităm că obiectivul era câștigarea grupei și, în același timp, crearea unei echipe închegate pentru preliminariile Euro2024. Din păcate, acum avem mai multe dileme decât la începutul mandatului, mi se pare ca n-am câștigat niciun jucător, niciun punct fix în această echipă, iar Edi Iordănescu, la rândul lui, îmi pare din ce în ce mai debusolat. 

Federalii nu sunt ușor de descifrat... vor împrumuta discursul lui Edi Iordănescu, vor spune, probabil, că suntem pe un drum bun, că parcă-parcă sunt niște semne încurajatoare. Nu au nici ei foarte multe soluții. Pe de altă parte, să mergi pe mâna unui antrenor care câștigă un meci din șapte e o problemă. 

Să nu mai spunem de problema de poziționare... Dacă pe Boloni l-au refuzat, să meargă acum cu ochii închiși pe mâna lui Edi ar adânci această falie de percepție dintre suporteri și federali”, a punctat Cătălin Țepelin la Antena 1.

Cele mai tari imagini din confruntarea Finlanda - România, surprinse de Raed Krishan, fotoreporterul Gazetei

+28 FOTO

Clasamentul în grupa României de Liga Națiunilor

1. Bosnia11p
2. Muntenegru7p
3. Finlanda5p
4. România4

Dacă vom termina pe locul 3

  • rămânem în Liga B din Liga Națiunilor
  • e poziția care practic nu înseamnă nimic, nici în bine, nici în foarte rău
  • păstrăm șanse de a fi la baraj, dar deja depindem de multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE

Dacă vom termina pe locul 4

  • retrogradăm în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg
  • nu avem șanse să ajungem la barajul pentru Campionatul European prin Liga Națiunilor, cel mai important obiectiv pe care îl aveam în această competiție
  • rămânem în urna a 3-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE, astfel că va trebui să trecem peste cel puțin una dintre cele două echipe aflate peste noi în grupa de preliminarii

Citește și alte știri despre naționala României: 

Edi Iordănescu vede o schimbare majoră la națională și vorbește despre plecare: „Luni tragem linie!”

VIDEO+FOTO România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! Putem evita totuși retrogradarea în lumea a 3-a

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
X01Y
X01Y  •  25 Septembrie 2022, 14:03
Postat de mihalachy pe 24 Septembrie 2022, 18:32

c topescu a zis - la o cursa de 4x400 , sa faci o echipa buna din 4 alegatori f b uni e la mana oricărui antrenor BUN, sa faci o echipa F BUNA, din 4 alergători buni este arta unui antrenor f bun. IN 7 MECIURI, NIMIC, NIMIC NIMIC,.... SA-L TOT FOLOSESTE PE PUSCAS, ESTE CEL PUTIN JENANT, SA NU ZIC...... SA SCAPI DE 3 OCAZI RARI IN ULTIMELE 10 MINUTE, SA ZICI CA NU AI CASTIGAT CA AM AVUT GHINION, CA AM AVUT SI NOI UN SUT FRUMOS* ORI ESTI ORB, ORI NESIMTIT@ SA STEA LINISTIT * VINE BOSNIA .!

Teoria chibritului a devenit doctrina gsp-ului, după chipul și asemănarea "creatorului" (ovidelu ioanitoaia). Dacă nici Tolo n-a mai rezistat și și-a luat lumea-n cap emigrând in libertate, intrând în "conspiratii" mai mult sau mai puțin obscure, evident în slujba oamenilor, ptr că presa e "liberă". Deci, domnul actual redactor sef vb blazat, dezinvolt și cunoscător despre lipsurile lu' Edi, despre presiuni și atmosfere, despre democrație, despre cometa Halley și despre epidemia de gripă. Apropo, salariul, cât e salariul ?!???? ????

ralffy_mr
ralffy_mr  •  24 Septembrie 2022, 19:55
Postat de mihalachy pe 24 Septembrie 2022, 18:38

FACE CINEVA COMPARATIE INTRE TINERII ANGLIEI,SI AI NOSTRI** PERFECT DECI CU JUCATORI FARA VALOARE ,RADOI A FACUT CEVA, MULT PESTE. ** MUTU A A FOST USOR PESTE ACCEPTABIL, PARCA ERAU ECHIPE CE JUCAU CEVA!......CHIAR NU SE COMPARA... PACAT EDI E CITIT...DAR II LIPSESTE CEVA ..

ii lipseste timpul.. iar tie iti lipsesti bunul simt, sau un simt al normalului in orice caz.. Edi va face rezultate, imediat ce curata nationala de nesimtire si autosuficienta..precum si de alte interese comerciale!!! Altfel te las sa te intrebi.. de ce Radoi, desi putea sa prelungeasca contractul a ales sa plece de la nationala??!

mihalachy
mihalachy  •  24 Septembrie 2022, 18:38

FACE CINEVA COMPARATIE INTRE TINERII ANGLIEI,SI AI NOSTRI** PERFECT DECI CU JUCATORI FARA VALOARE ,RADOI A FACUT CEVA, MULT PESTE. ** MUTU A A FOST USOR PESTE ACCEPTABIL, PARCA ERAU ECHIPE CE JUCAU CEVA!......CHIAR NU SE COMPARA... PACAT EDI E CITIT...DAR II LIPSESTE CEVA ..

Vezi toate comentariile (15)
Comentează