FOTBAL  »  NATIONALA  »  FINLANDA - ROMÂNIA 1-1

CALCULE Cum evită România ultimul loc în grupă și rușinea retrogradării în Divizia C

FOTO Eli Driu +32   FOTO
FOTO Eli Driu

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 00:30 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 14:49

Finlanda - România 1-1 | „Tricolorii” au rămas cu șanse matematice de a evita ultimul loc și implicit retrogradarea în Diviza C din Liga Națiunilor. Pentru asta, naționala lui Edi Iordănescu trebuie să obțină în ultima rundă din grupă un rezultat mai bun decât Finlanda.

  • Corespondenții GSP Marius Mărgărit și Raed Krishan sunt în Finlanda și transmit cele mai noi informații despre națională
  • Următorul meci al naționalei este România - Bosnia, programat luni, 26 septembrie, de la 21:45

Cum evită România ultimul loc din Liga Națiunilor

Luni, de la 21:45, Finlanda joacă în Muntenegru, iar România primește vizita Bosniei. Din nefericire, „tricolorii” nu stau la mâna lor, astfel că un succes al finlandezilor la Podgorica ne menține pe poziția a 4-a indiferent de rezultatul nostru cu Bosnia. 

Concret, România trebuie să obțină contra Bosniei mai multe puncte decât va obține Finlanda în Muntenegru. La egalitate de puncte, „tricolorii” au avantajul meciurilor directe cu Finlanda (1-0, 1-1). Mai sus de locul 3 nu putem urca.

Clasamentul în grupa României de Liga Națiunilor

1. Bosnia11p
2. Muntenegru7p
3. Finlanda5p
4. România4

Programul ultimei etape:

  • România - Bosnia (luni, 21:45) 
  • Muntenegru - Finlanda (luni, 21:45)

Dacă vom termina pe locul 3

  • rămânem în Liga B din Liga Națiunilor
  • e poziția care practic nu înseamnă nimic, nici în bine, nici în foarte rău
  • păstrăm șanse infime de a fi la baraj, depindem de mult prea multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE

Dacă vom termina pe locul 4

  • retrogradăm în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg
  • nu avem șanse să ajungem la barajul pentru Campionatul European prin Liga Națiunilor, cel mai important obiectiv pe care îl aveam în această competiție
  • rămânem în urna a 3-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE, astfel că va trebui să trecem peste cel puțin una dintre cele două echipe aflate peste noi la startul preliminariilor

Cele mai tari imagini din partida Finlanda - România 

+28 FOTO

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Vocile Gazetei » Finlanda - România, comentat live pe GSP de Ovidiu Ioanițoaia, Dan Udrea și Remus Răureanu

Nicușor Bancu, eroare imensă în Finlanda - România! Iată cum am primit gol în minutul 12

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  26 Septembrie 2022, 13:09
Postat de hofer pe 24 Septembrie 2022, 16:05

Voi ganditiva cum sa dați conducerea FRF jos nu cum sa mai faceți să evitați dezastrul. Trageți linia și acceptați dezastrul! Cu acest Dezastru ar trebui să plece Burleanu &Co. Linia trebuie trasă pentru toți cei răspunzători. Spectatori ar trebuie să strige: FRF demisia.!

La ceea ce sa adunat la frf este foarte greu sa-i mai dat jos, uita-te ça securistu de burlesque face tôt posibilul sa nu mai poate candida nimeni contra lui, déci cum vrei sa-i mai dai jos

danny_l
danny_l  •  24 Septembrie 2022, 20:10
Postat de hofer pe 24 Septembrie 2022, 16:05

Voi ganditiva cum sa dați conducerea FRF jos nu cum sa mai faceți să evitați dezastrul. Trageți linia și acceptați dezastrul! Cu acest Dezastru ar trebui să plece Burleanu &Co. Linia trebuie trasă pentru toți cei răspunzători. Spectatori ar trebuie să strige: FRF demisia.!

Subscriu

Amiralul2022
Amiralul2022  •  24 Septembrie 2022, 20:03

Auziți aberații "la greu" ale lui Edi - după jocul ăsta e optimist, am arătat altceva, de-aici încolo totul va fi roz în dungi etc... băi, băiatule, tu vezi alte meciuri de pe bancă sau tot timpul ești la "Ora veselă" ?!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close