FOTBAL  »  NATIONALA  »  EVENIMENT

Centenarul „naționalei”, sărbătorit de FRF departe de ochii lumii » Ministrul Novak, prezent la eveniment: „Îmi doresc ca statul să susțină financiar și fotbalul”

Întâlnirea de astăzi de la sediul FRF // foto: Facebook @ Eduard Novak
Întâlnirea de astăzi de la sediul FRF // foto: Facebook @ Eduard Novak

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 20:40 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 21:11

După două înfrângeri în Liga Națiunilor, Federația Română de Fotbal a sărbătorit împlinirea a 100 de ani de la primul meci al echipei naționale într-un cadru restrâns.

  • Astăzi s-au împlinit 100 de ani de existență ai echipei naționale de fotbal a României. 
  • Pe 8 iunie 1922, reprezentativa României juca primul său meci, 2-1 contra Iugoslaviei la Belgrad.
  • În această perioadă, naționala trece prin unul dintre cele mai negre momente din istorie: fără punct și gol marcat în ultimele două meciuri, „tricolorii” au ZERO puncte în grupa de Nations League. 

Cu ocazia centenarului echipei naționale de fotbal a României, Federația condusă de Răzvan Burleanu a organizat un eveniment pentru a sărbători borna istorică.

100 de ani de la primul duel din istoria naționalei » Trei regi au fost la meci + destine tragice pentru doi „tricolori” din acea echipă
ANIVERSARE
100 de ani de la primul duel din istoria naționalei » Trei regi au fost la meci + destine tragice pentru doi „tricolori” din acea echipă

Centenarul echipei naționale, sărbătorit de FRF departe de ochii lumii

Sebarea a avut loc în sediul Federației, în holul din fața sălii „Nicolae Dobrin”. La eveniment au participat angajații FRF și invitați ai acestora.

Și-au făcut apariția Gino Iorgulescu, proaspăt reales președinte al LPF, dar și ministrul Sportului, Eduard Novak, care a luat cuvântul. La fel au făcut-o Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Participanții s-au putut bucura de un bufet simplu și au fost răsplătiți cu cadouri aniversare, inclusiv câte o minge de fotbal vintage.

Echipa națională va sărbători centenarul cu ocazia meciului de Nations League cu Finlanda, programat sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45. La partidă au fost invitați în jur de 200 de foști internaționali.

Eduard Novak: „Băieții au nevoie de încurajare”

Ulterior, Eduard Novak, ministrul Sportului, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a cerut mai multă susținere pentru „tricolori”, contestați vehement după cele mai recente rezultate. 

„O aniversare rotundă, frumoasă, un moment de bucurie, dar și de analiză, pentru că cele aproximativ 800 de meciuri jucate până acum ne pot oferi și unele concluzii. Un secol de meciuri care ne-au ținut cu sufletul la gură, ne-au înflăcărat, ne-au bucurat sau ne-au întristat. 

Orice am fi simțit, însă, ne-au adus emoție și sentimentul apartenenței. Este ușor să judecăm și este cu mult mai greu să fim solidari și uniți cu acești sportivi. De pe margine, lucrurile par întotdeauna foarte simple, dar vă garantez că spectacolul sportiv care ni se oferă ascunde întotdeauna multă muncă, multe sacrificii și renunțări. 

Acum, mai mult ca oricând, acești băieți au nevoie de susținere și încurajare, iar eu sunt alături de ei. Fotbalul este o componentă importantă a sportului românesc și îmi doresc o familie întreagă și unită. 

Îmi doresc ca statul să susțină financiar și fotbalul și, chiar dacă nu am găsit încă cele mai bune soluții, le vom căuta în continuare. Felicitări pentru un secol de spectacol și mult succes pe mai departe!”

Mai multe știri despre echipa națională: 

Veste proastă după meciul cu Bosnia » Un „tricolor” e suspect de ruptură musculară și are șanse mari să rateze următoarele partide

Răzvan Lucescu, discurs dur la adres jucătorilor: „Când ceva e dificil, punem capul în pământ și renunțăm” + „Chiricheș nu e lider!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
klaudiumosoiu
klaudiumosoiu  •  09 Iunie 2022, 06:15

Cea mai tare nationala din istorie. Slava eterna lui burleanu. Sau mai bine zis ...... pupincuristului stoichita si a lui cacarezului burleanu. Tot inainte mandri pioneri. Cu voi la conducerea federatiei avem cea mai tare nationala de fotbal din istoria Romaniei.

boierasul
boierasul  •  08 Iunie 2022, 21:37
Postat de tomthompson pe 08 Iunie 2022, 21:18

statul nu-i in stare sa sustina financiar nici proprii cetateni,dapai fotbalul. ***?

Iar ești Gogu în gândire)) Dacă statul te susține pe tine, "gura lor ce mai mănâncă"??)) cetățenii sunt buni atât timp cât plătesc taxele și impozitele la timp) PS-sigur nu este cazul tău)

tomthompson
tomthompson  •  08 Iunie 2022, 21:18

statul nu-i in stare sa sustina financiar nici proprii cetateni,dapai fotbalul. ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează