FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA

ANALIZĂ GSP Chiricheș out, Octavian Popescu titular » Strategia ideală după meciurile din mandatul lui Edi Iordănescu

Chiricheș și Tănase / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Chiricheș și Tănase / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de - Publicat joi, 09 iunie 2022 16:03 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 18:40

Căpitanul Vlad Chiricheș (32 de ani) nu s-ar regăsi într-o echipă alcătuită pe baza indicilor InStat ai „tricolorilor” din cele patru meciuri cu Edi Iordănescu (43 de ani) pe bancă. În schimb, cifrele îi dau dreptate lui Becali să insiste pentru Octavian Popescu (19 ani).

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Antena 1)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

Sâmbătă, în Giulești, ne așteaptă Finlanda, iar suporterii se întreabă cum va arăta naționala României de data aceasta. După dezolantul 0-2 din Muntenegru, selecționerul Edward Iordănescu a operat schimbări masive de personal și a modificat inclusiv sistemul, de la 4-3-3 la 3-5-2, însă în Bosnia, la Zenica, n-a fost de ajuns nici măcar pentru o remiză (0-1). 

Edi Iordănescu, făcut praf în studioul GSP Live: „Tăticuțul și-a împins progenitura în față! Ce să îi spună un farsor de antrenor lui Chiricheș?!”
România
Edi Iordănescu, făcut praf în studioul GSP Live: „Tăticuțul și-a împins progenitura în față! Ce să îi spună un farsor de antrenor lui Chiricheș?!”

Chiricheș nu, Tavi Popescu da

În așteptarea duelului cu liderul grupei noastre din Nations League, Gazeta Sporturilor a alcătuit echipa probabilă pe baza indicilor InStat înregistrați de „tricolorii” folosiți măcar în două dintre cele 4 meciuri cu el selecționer. 

Niță n-are contracandidat, întrucât a apărat în toate, Alibec a ieșit din schemă, accidentat, dar și cu un indice jenant (187), Maxim nu s-a calificat pentru primul unsprezece (indice 207), astfel că sistemul cel mai potrivit, ținând cont că jucăm și acasă, pare 4-2-3-1:

  • Portar: Niță (228)
  • Apărarea: Rațiu (216), Burcă (252), A. Rus (246), Camora (221)
  • Închizători”: R. Marin (221), M. Marin (229)
  • Mijlocași: Oct. Popescu (216), Cicâdău (234), V. Mihăilă (211)
  • Vârf”: G. Pușcaș (190)

Chiricheș, devansat de Burcă și Rus 

Indicii InStat, o medie a parametrilor de performanță ai jucătorilor, arată că patronul FCSB-ului, Gigi Becali, nu insistă degeaba pentru titularizarea lui Octavian Popescu. 

Totodată, dacă Iordănescu ar alcătui primul unsprezece numai pe baza acestor indici, căpitanul Vlad Chiricheș nu s-ar regăsi printre titulari în centrul apărării. Are o valoare OK, 225, însă este devansat de Burcă (252) și de Rus (246). 

N-au față de Europa

Pe lista „rezervelor”, în afara lui Chiricheș, a lui Maxim și a lui Alibec, mai sunt Alexandru Crețu (CSU/215), Cristi Manea (CFR/213), Andrei Ivan (CSU/206), Nicușor Bancu (CSU/205), Alexandru Mitriță (PAOK/199), Darius Olaru (FCSB/197) și Florin Tănase (FCSB/184). Practic, toți reprezentanții Universității Craiova, locul 3 sezonul trecut, în Liga 1, și două nume proeminente de la vicecampioana țării.

Indicii confirmă astfel ceea ce se vede cu ochiul liber, pe teren, de atâta vreme. „Lei” în campionat, Tănase, Olaru, Ivan și Bancu dezamăgesc pe plan internațional. Și la cluburi, unde vara trecută au părăsit Conference League din preliminarii, eliminați de echipe modeste, și la națională.

20 de goluria dat Florin Tănase în Liga 1 2021/2022. Golgheterul campionatului. La națională, în schimb, nu s-a evidențiat deloc

Programul României în Nations League:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Clasamentul în grupa României

Echipă GolaverajPuncte 
Finlanda3:14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2:23 
România0-30 

Toate echipele au două meciuri jucate

VIDEO Verdictul lui Edward Iordănescu, după Bosnia - România 1-0: „Responsabilitatea este pe umerii mei!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

FOTO Ianis Hagi, vizită în cantonamentul naționalei » Ce a discutat cu selecționerul Edi Iordănescu

MM Stoica, impresionat de un „tricolor”: „Nu-l văd jucând prost, se aseamănă cu Pintilii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
zorrozabal
zorrozabal  •  10 Iunie 2022, 13:01

Il baga pe„Tavi”- inchipuiendu-și ca Finlanda e o echipa slaba și ca„perla”lu nea GG o sa dea vreo doua goluri?!Poate!Daca baga și o brigada de arbitri de-a lui Deaconu,care-ca și in campionat-sa-i țina pe adversari la o distanța respectuoasa(sub amenințarea cartonașelor)!

anonim91
anonim91  •  10 Iunie 2022, 00:54

Eu unul mă așteptam la mai multe lucruri din partea lui Maxim. A lui, si a lui Mitrita și Mihăilă. N au contribuit cu nimic concret în atac. De la Maxim mă așteptam să dribleze un adversar, sa dea vre o pasă utila ceva, să facă ceva cum a făcut la Gaziantep in sezonul recent încheiat. Nu s a remarcat cu absolut nici o acțiune de atac.

bl0catu
bl0catu  •  09 Iunie 2022, 22:50
Postat de adriann_ pe 09 Iunie 2022, 18:02

Dupa "articolul" asta autorul ar trebui concediat pe loc. Popescu nedumeritu' a jucat (daca se poate spune asa) aproape 20 de minute cu Bosnia IN CARE N-A FACUT NIMIC BUN. Ba mai mult si-a dat masura profunzimii intelectuale in min 92 cand la 3 metri DE LINIA NOASTRA DE FUND juca Pamporea pe loc incercand sa-i dea "urechi" unui bosniac, probabil ca sa aiba ciobanul material de prezentare video cu el in tricoul nationalei. Inutil sa zic ca nici aia nu i-a iesit. Dupa faza aia ORICE SELECTIONER CARE SE RESPECTA L-AR DA AFARA DIN LOT. La Nationala se vine ca sa faci tot ce poti sa castigi meciul, nu ca sa produci material pentru "vopsitoria" ciobanului...

din ce am vazut eu, la prima atingere de balon in meciul cu bosnia, tavi asta a calcat pe minge de era sa isi rupa piciorul! banuiesc ca pentru acrobatia aia se dau 200 de puncte instat din oficiu! sunteti penibili,ba! poate ca pustiul are talent, poate va ajunge fotbalist, poate nu! dar sa il bagi ca se supara jiji ca nu vrei sa ii cresti cota ca sa-l vanda el....mai bine inchidem si ne apucam de altceva!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează