FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Edi Iordănescu, făcut praf în studioul GSP Live: „Tăticuțul și-a împins progenitura în față! Ce să îi spună un farsor de antrenor lui Chiricheș?!”

Edi Iordănescu / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Edi Iordănescu / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2022 10:29 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 10:45

Invitat la GSP Live, jurnalistul Adrian Florea a făcut o analiză nemiloasă a naționalei României. Concluzia a fost una clară: selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) este principalul vinovat pentru startul dezastruos din Liga Națiunilor. 

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Antena 1)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaTV)

Edi Iordănescu este selecționerul cu cel mai slab start de mandat din istoria naționalei României, o remiză și trei înfrângeri în primele patru partide. Jurnalistul GSP Adrian Florea crede că o parte din vină o poartă și oamenii care l-au numit în acest post. 

Edi Iordănescu nu renunță la națională după Liga Națiunilor chiar dacă ratează obiectivul » Ce a transmis șefilor FRF
LIGA NAȚIUNILOR
Edi Iordănescu nu renunță la națională după Liga Națiunilor chiar dacă ratează obiectivul » Ce a transmis șefilor FRF

Adrian Florea: „Edi Iordănescu e cel mai slab din istorie!”

„E cel mai slab din istorie. Nu înțeleg de ce suntem așa mirați. Nu am vrut să ajungem aici? Am «lătrat» de astă-iarnă că aici vom ajunge. Când noi îi aveam pe Boloni și Petrescu liberi, apelăm la «Edițu». La națională nu ai timp. Du-te la Hușana Huși dacă vrei timp! Ce e asta?! Aici trebuie să vii ca la facultate, să predai la catedră. 

Nu îi aduci pe «Tom și Jerry» secunzi. Nu mă convinge niciunul. La pauza meciului de la Podgorica aveau o atitudine de învingători. În centru Edi, în stânga Radu Alexandru, în dreapta Gane. Ce să le zică în vestiar? Tu, Edi, fotbalist mediocru, antrenor știe o țară întreaga cum te-a băgat tăticul peste tot. 

Tu ești nimeni pe lume, cu ce autoritate vii tu în fața unor fotbaliști de Serie A? Ce să le spui tu? Ce autoritate ai tu să îi spui lui Chiricheș: «Vlade, ai comis-o»”, a spus Adrian Florea, la GSP Live. 

Adrian Florea: „«Edițu» a fost împins de tăticuțul lui”

„Nu e vina lui cea mai mare. Ca și în cazul prințișorului Hagi, a fost împins și forțat. Așa e și cu «Edițu». De ce tăticuțul lui trebuie să își vadă progenitura în față? Și-a atins limita maximă de incompentență. L-a băgat la Pandurii, a funcționat, ei știu cum. A funcționat la CFR, deși rămân la părerea că CFR ia titlul și cu noi trei antrenori. 

E vina tăticuțului care l-a împins până la limita maximă a incompetenței. El e un alintat, milionar de mic copil, crescut în puf. Să nu ne ascundem de cuvinte. E și vina Federației. L-au avut disponibil pe Boloni, l-au avut liber și pe Petrescu. Dar nu, l-au ales pe «Edițu», care a vrut salariu mai mic.

El vine și ne spune că n-a venit la națională să își strice cariera. Dar cine te-a pus, mă? Ce e nerușinarea asta? Cine ești tu? Mircea Lucescu, Trapattoni? De ce îl cocoloșim? Suntem sub nivelul mării! Eu nu spun asta acum, când e la pământ. Eu mi-am spus părerea despre acest farsor de antrenor de mult timp”, a continuat Adi Florea. 

Boloni are prestanța vârstei, valorii, trecutului, prestanța școlilor făcute, prestanța trofeelor prin țări europene. Face 70 de ani, iar noi ne cramponăm de Edi Iordănescu. Cât timp să îi mai dăm? Federația și-a bătut joc de Boloni. L-au chemat ca pe ultimul...

- Adrian Florea, jurnalist GSP

Programul României în Nations League:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Verdictul lui Edward Iordănescu, după Bosnia - România 1-0: „Responsabilitatea este pe umerii mei!”

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Presiune pusă pe Edi Iordănescu »Tavi Popescu, cerut titular la națională: „Avem o națională mică, iar el trebuie exploatat! E singurul care face asta”

Fanii nu s-au mai înghesuit să cumpere bilete pe Giulești cu Finlanda, nici măcar la reducere

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (62)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  11 Iunie 2022, 02:23
Postat de francklin67 pe 10 Iunie 2022, 13:22

Daca asta e parerea ta atunci e clar,nu cunosti valoarea de antrenor a lui BÖLÖNI si modul de lucru cu jucatorii.Nu avea cum sa incrie el,deoarece aceste faza poate nu se iveau in joc.

Cunosc foarte bine sau la fel de bine ca si tine "metodele lui Boloni". Urmaresc de multi ani acest sport. Nu am o parere nici foarte buna nici foarte rea despre antrenorul Boloni. Cu alte cuvinte nu neg faptul ca poate ar fi fost mai bine cu el dar nici nu sunt foarte convins ca ar fi putut face minuni cu gloabele pe care le avem acum. Stii de ce? Fiindca nu a facut minuni nici cand avea super talente pe mana, in primul si singurul sau mandat de pana acum la nationala, ba chiar a practicat un joc total confuz si a parut sa nu fie in stare sa formeze o echipa cand avea super jucatori. Hai sa ne aducem aminte nu doar de marketingul lui Boloni (foarte bun in raport cu rezultatele obtinute per total,cu exceptia momentului Sporting, nu a mai realizat mai nimic notabil), ci sa ne aducem aminte si cum, in 2000, dupa ce ajunseseram cu Ienei selectioner in sferturile euro (pentru intaia oara si deocamdata ultima oara), a fost adus Boloni ca sa...ii bata pe Lituania in ultimul minut...la bucuresti. Asa ca...hai sa nu exageram. Daca e sa vorbim despre antrenori care au facut cu adevarat treaba pentru Romania, acestia sunt Iordanescu senior (de la care sper ca Edi sa fi invatat macar un sfert, si tot ar fi bine), Ienei si Piturca...Doar de unul dintre cei trei de mai sus as fi sigur ca ar fi mai bun decat ce avem acum (desigur , ipotetic vorbind, ca Ienei nu mai are cum sa fie antrenor din pacate )Restul...au incercat dar nu au reusit.

francklin67
francklin67  •  10 Iunie 2022, 13:22
Postat de Heiheiargesul1987 pe 10 Iunie 2022, 00:30

Da. Ar fi inscris el la dubla ocazie a lui Puscas si a lui Burca...

Daca asta e parerea ta atunci e clar,nu cunosti valoarea de antrenor a lui BÖLÖNI si modul de lucru cu jucatorii.Nu avea cum sa incrie el,deoarece aceste faza poate nu se iveau in joc.

alin_andrei
alin_andrei  •  10 Iunie 2022, 09:43

Hai sa fim serioși avem federație zero,jucatori zero,antrenori zero! Articolul este răutăcios...dar dacă era scris frumos,era perfect adevăr! Fotbal la noi se face pe cumetrii...scoși in fata jucători de foști fotbaliști ca Marin,Petre, Hagi,Stoica...pe care presa (si ea zero) i-a umflat! Știu,o sa spună câțiva ca Hagi Jr e mai răsărit, ca x ,ca y...dar real vorbind, cu cine ii comparati?!?!...cu alții sub nivelul marii!...deci aceștia sunt zero! O sa avem fotbal la național doar atunci cd un antrenor o sa vina public și o sa spună franc ca el aduce doar jucători U21 si ca 2 ani nu va face performanță deloc ci doar va omogeniza o echipa! Atat! Avem valori zero,doar prin omogenizare mai putem crește!

Vezi toate comentariile (62)
Comentează