FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

CORESPONDENȚĂ GSP DIN BOSNIA Edi Iordănescu nu renunță la națională după Liga Națiunilor chiar dacă ratează obiectivul » Ce a transmis șefilor FRF

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 09 iunie 2022 07:12 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 07:31

Edi Iordănescu vrea să pregătească naționala și în preliminariile EURO 2024, chiar dacă ratează obiectivul interimar, locurile 1-2 în Liga Națiunilor

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.

România este pe ultimul loc în grupa 3 din al doilea eșalon al Ligii Națiunilor, cu zero puncte și zero goluri marcate, după primele două partide, 0-2 cu Muntenegru și 0-1 cu Bosnia-Herțegovina. Următoarele două jocuri de acasă, sâmbătă cu Finlanda și marți returul cu Muntenegru, au devenit hotărâtoare pentru viitorul selecționerului Edward Iordănescu (43 de ani) pe banca naționalei. 

FRF îl poate demite dacă naționala termină pe ultimele două locuri campania din Nations League. În septembrie sunt programate ultimele meciuri, cu Finlanda, în deplasare, și cu Bosnia, acasă.

Cum să marcăm vreodată așa?! Analiza InStat a meciurilor cu Muntenegru și Bosnia furnizează cifre șocante
ROMÂNIA
Cum să marcăm vreodată așa?! Analiza InStat a meciurilor cu Muntenegru și Bosnia furnizează cifre șocante

Edi Iordănescu: „Ratăm doar o șansă”

Potrivit FRF, Edi a semnat în ianuarie un contract valabil până la finalul campaniei de calificare la EURO 2024, incluzând eventuale jocuri de play-off, cu prelungire automată în cazul calificării la turneul final. Până acolo, Iordănescu și-a asumat obiectivul interimar impus de Federație, locurile 1-2 în Liga Națiunilor. Obiectiv periclitat serios după eșecurile de la Podgorica și Zenica.

„Suntem siguri că Edward Iordănescu va avea capacitatea să construiască o echipă națională competitivă, de succes, de care să fim cu toții mândri! Selecționerul are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, în urmă cu aproape 5 luni.

În ciuda faptului că nu a bătut pe nimeni până acum în cele patru meciuri ca selecționer, Edi Iordănescu rămâne foarte optimist. Întrebat după înfrângerea cu Bosnia dacă mandatul său va fi prelungit și în preliminariile EURO 2024, chiar dacă România termină pe locul 4 în Liga Națiunilor și retrogradează în Liga C, tehnicianul a precizat că are un contract ferm cu FRF.

Consideră că trebuie să conducă naționala și în campania pentru turneul final CE din Germania.

„Obiectivul interimar este foarte important și mi-l asum. Resping din start scenariul de a termina pe ultimul loc, pentru că am încredere că avem capacitatea să obținem cu totul altceva. Contractul meu e ferm, n-am mai discutat pe el, deoarece nu e cazul. 

Suntem în plină campanie în Liga Națiunilor și conștientizez cât este de importantă. Totuși, chiar dacă echipa nu va termina în primele două locuri, nu este un turneu final ratat. Ratăm doar o șansă de a ne crea anumite avantaje pentru preliminariile EURO 2024. 

Eu nu știu cât o să fiu aici, dar indiferent cât voi fi, șase luni, un an, doi, trei, voi da totul. Am spus că știu unde vin, că e un drum greu, mi-l asum, sunt pregătit pentru asta. Mi-am asumat tot timpul responsabilitatea”.

Totuși, chiar dacă echipa nu va termina în primele două locuri, nu este un turneu final ratat. Ratăm doar o șansă de a ne crea anumite avantaje pentru preliminariile EURO 2024
- Edward Iordănescu, selecționer România

Edi Iordănescu: „Nu am fost suficient de uniți”

Edi este convins că poate redresa echipa națională: „Atât timp cât voi fi aici voi da totul pentru echipa națională și sunt sigur că avem viitor, dacă gestionăm lucrurile cum trebuie și facem ce am făcut la Zenica. Atunci când muncești și te dăruiești, rezultatele se întorc. 

Sunt sigur că putem construi și avem o șansă mare că lucrurile astea se întâmplă acum și nu în preliminariile pentru EURO 2024. Avem o șansă să ne vedem toate problemele, să ne schimbăm gândirea, mentalitatea, să trecem pe o traiectorie corectă. Să ne unim, pentru că deși avem băieți cu caracter nu am fost suficient de uniți. Doar așa putem face performanță”, a spus selecționerul.

Nu m-am considerat niciodată foarte norocos, cred în Dumnezeu, cred în muncă, cred în corectitudine, cred în atitudine
- Edward Iordănescu, selecționer România

Clasamentul în grupa României

Echipă GolaverajPuncte 
Finlanda3-14 
Bosnia2-14 
Muntenegru2-23 
România0-30 
  • S-au jucat: Muntenegru - România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1, Bosnia - România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0

Urmează să se joace:

  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda - România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Adnan Aganovic: „Această generație a României este tânără, trebuie să aveți răbdare, încă nu au ajuns la maturitate”

Citește și: 

Ar trebui demis Edi Iordănescu? Dragomir a răspuns fără să stea pe gânduri: „Eu așa aș proceda”

Edi Iordănescu, luat la rost după înfrângerea din Bosnia: „Să nu mai facă asta! Ce să mai înțeleagă jucătorii?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  09 Iunie 2022, 16:47

Cum adică sa continuie !? La Boloni nu s-a putut ( care era antrenor ) !? Deja în data de 14 Iunie s-ar putea sa ne spunem Pa! Ca oricum i-ti strici CV - ul ,națională nu este o afacere de familie !

Erwin
Erwin  •  09 Iunie 2022, 13:48

Nulitatea asta de antrenor continua trendul familiei în a copia (a se compara), cu familia Lucescu. După ce tatăl sau a cucerit laude cu o echipa în a cărei ascensiune nu a avut nici un merit, "printisorul" împins de politic, vrea sa para noul Răzvan, dar calitățile lui de" beizadea", macină nervii romanilor. Ce pretenții poți avea de la un antrenor cu meciuri jucate la orice nivel, mai puține ca ultima rezerva a Naționalei? Oare cum se poate el impune în vestiar?

tororosso
tororosso  •  09 Iunie 2022, 11:13

Ceva normal la noi în România ! cum nici Burleanu și Stoichiță nu renunță la fotoliile calde din FRF , iedul Edi le calcă pe urme . Când este vorba de bani cu nemiluita și avantajele călătoriilor ,cine ar vrea să plece ? Nulități pe tot frontul de la federația obedientă la jucători expirați . Noi cei care comentăm și ne tocăm nervi privind aceste mascarade ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează