FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cum să marcăm vreodată așa?! Analiza InStat a meciurilor cu Muntenegru și Bosnia furnizează cifre șocante

România a fost învinsă de Bosnia, 0-1 // foto: Raed Krishan +33   FOTO
România a fost învinsă de Bosnia, 0-1 // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 23:36 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 00:00

Jocul combinativ al naționalei, altădată un punct forte, continuă să sufere enorm, în special în plan ofensiv, și în mandatul lui Edi Iordănescu.

Chiar dacă, la nivel de echipă, indicele general InStat al naționalei a fost mai bun, 215 cu Bosnia-Herțegovina față de 204 cu Muntenegru, alte aspecte negative reies în urma confruntării de la Zenica. 

Lipsa de personalitate, de asumare a implicării în joc, în special a jucătorilor de la mijloc, care să pună ordine în ofensivă, se reflectă și în cifrele ultimei înfrângeri.

Fanii nu s-au mai înghesuit să cumpere bilete pe Giulești cu Finlanda, nici măcar la reducere
ROMÂNIA - FINLANDA
Fanii nu s-au mai înghesuit să cumpere bilete pe Giulești cu Finlanda, nici măcar la reducere

George Pușcaș, ultimul la colaborarea cu colegii

În primul rând, iese în evidență numărul extrem de mic de pase al celor din linia de mijloc și din atac, luându-l ca reper pe portarul Florin Niță. Acesta a furnizat 32 de pase (75% reușite), fiind la egalitate cu Alex Cicâldău (91% reușite).

Dintre titulari, doar Andrei Burcă, Vlad Chiricheș, Adrian Rus și Mario Camora au jucat mai multe baloane decât colegul lor dintre buturi! În rest, ceilalți au filtrat foarte puține mingi, cel mai slab la acest capitol fiind George Pușcaș, care a avut doar 10 pase (80%).

În meciul cu Muntenegru, doar 3 dintre titulari pasaseră mai puțin decât Niță (27): Darius Olaru (23), Mihăilă (12) și Florin Tănase (9). La precedenta acțiune, lucrurile au stat amestecat. 

La debutul lui Edi Iordănescu, cu Grecia (0-1), 7 jucători au pasat mai mult ca Niță (35), lider fiind Adrian Rus (73). Cu Israel (2-2), chiar dacă am marcat de două ori, numai Andrei Burcă a avut mai multe pase comparativ cu același portar, 49, respectiv 38.

Cât și cum au pasat titularii cu Bosnia-Herțegovina

JucătorNr. pase/Procent reușite
Burcă58/83%
Chiricheș43/93%
Camora34/82%
Ad. Rus34/68%
Niță32/75%
Cicâldău32/91%
Cr. Manea27/63%
M. Marin25/84%
R. Marin24/79%
Maxim22/86%
G. Pușcaș10/80%

Doar un pic mai bine decât cu Muntenegru la dueluri câștigate

Edi Iordănescu spunea după meciul cu Bosnia-Herțegovina că „acum îmi asum total rezultatul fiindcă, față de partida cu Muntenegru, am văzut determinare, spirit, curaj, combativitate, angajament”. Cifrele InStat arată însă că numai o parte dintre „tricolori” au reușit să fie decenți în duelurile cu bosniacii, cu un procent de reușită de cel puțin 50%. 

Adică doar 4 fundași și un singur mijlocaș, Marius Marin. El a fost și cel mai des implicat în acest gen de faze, 22 (59% câștigate). Este urmat de George Pușcaș ca număr de dueluri, 20, dar atacantul are un procentaj de reușită de numai 20%, cel mai mic dintre titulari. 

La polul opus, ultimul dintre cei din formula de start ca implicare în „ciocnirile” directe cu adversarii a fost Alex Maxim, cu numai 7. Surprinde că Vlad Chiriceș a fost penultimul la capitolul volum dueluri, cu doar 8, dar are 63% câștigate.

Cum au intrat jucătorii de câmp din echipa de start în duelurile cu bosniacii

JucătorNr. dueluri/Procent câștigate
M. Marin22/59%
G. Pușcaș20/20%
R. Marin14/36%
Cicâldău13/23%
Ad. Rus12/67%
Burcă10/60%
Camora10/50%
Cr. Manea10/40%
Chiricheș8/63%
Maxim7/29%

44,7%este media procentului de dueluri câștigate în meciul cu Bosnia-Herțegovina de către jucătorii de câmp din formula de start a României. Cu Muntenegru am avut 42,8%

Mai multe știri despre echipa națională: 

Mutu a analizat discursul lui Iordănescu: „Mi se pare puțin ciudat. Nu cred că este corect”

Veste proastă după meciul cu Bosnia » Un „tricolor” e suspect de ruptură musculară și are șanse mari să rateze următoarele partide

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
rav410wrc
rav410wrc  •  09 Iunie 2022, 12:31

In-cre-di-bil, "golgheterul" mamaLigii 1 a dat 9(NOUA) pase in meciul cu Muntenegru ?!? WtF ?! Dar ce draq a facut in timpul "petrecut" pe teren ?!? MamaLiga 1 este oglinda Echipei Nationale !! :(((

Antisitem
Antisitem  •  09 Iunie 2022, 07:02

Toată munca, istoria fotbalului, performanțele sportivilor se duce pe burleanU.... Cum sa stai că presa sa taci și să te uiți la unul care până să se îmbogățească din fotbal nu a plantat și el un pom... Nu era în stare să-și conducă casa lui fără să-l ajute mami și tati, și voi presa care știți cum ajuns președinte sa tăceți atâta... Dar 90% din voi sunteți "colegi" cu el? Și acum va dați gazetari, dar de fapt sunteți doar formatori de opinie, dezinformării pentru unii și informatori pentru alții? Locul 14 din liga 1 bătută mar de liga a doua.... Locul 13 abia se califica la penalty-uri... Liga 2 vs Liga 1 după 4 meciuri 2 victorii 1 egal și 0 înfrângere. Ăsta este nivelul României după 3 mandate Burlanu... EL SI AI LUI AU ADUS ROMÂNIA AICI. PEȘTELE DE LA CAP SE ÎMPUTE. DEȘTEPTE ROMÂNE! Încă de la imn suntem văi de noi

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  09 Iunie 2022, 07:00

Pai golgeterul de la cumetrii ce face ??

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close