FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA 2-0

VIDEO + FOTO CE RUȘINE! România se face de râs în Muntenegru și începe dezastruos campania din Liga Națiunilor

România n-a jucat nimic în Muntenegru și a pierdut primul meci din Liga Națiunilor, scor 0-2. Coautor la golurile gazdelor, căpitanul Vlad Chiricheș. +33   FOTO
România n-a jucat nimic în Muntenegru și a pierdut primul meci din Liga Națiunilor, scor 0-2. Coautor la golurile gazdelor, căpitanul Vlad Chiricheș.

Articol de , , - Publicat sambata, 04 iunie 2022 23:40 / Actualizat duminica, 05 iunie 2022 02:23

România n-a jucat nimic în Muntenegru și a pierdut primul meci din Liga Națiunilor, scor 0-2. Coautor la golurile gazdelor, căpitanul Vlad Chiricheș.

  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la fața locului. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Muntenegru cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei

Muntenegru - România 2-0. Cronică de la Podgorica: Start sufocat

Canicula de peste zi care a topit efectiv Podgorica s-a mai domolit spre seară. Cu toate astea, la ora meciului e o atmosferă sufocantă, irespirabilă, deși munții se sprjină pe stadion. Termometrele arată 26 de grade la ora meciului. Tricolorii ies deja transpirați la încălzire. 

Cele două titularizări- surpriză anunțate de Gazetă se confirmă: Iulian Cristea, la închidere, și Fl. Tănase, vârf împins. Tricolorii au început jocul în stilul Stelei din anii 80. 

De la mijlocul terenului, Cristea l-a lansat în extremă pe Ivan, la fel cum arunca mingea Tudorel Stoica pentru sprintul lui Marius Lăcătuș. 

S-a vrut a fi un semnal ofensiv către gazde. Fără principalele vedete, Savici și Jovetici, accidentate, muntenegrenii au stat în expectativă primul sfert de oră și i-au "căpăcit" bine pe ai noștrii. 

În minutul 2, Chiricheș și I. Cristea erau deja în grija echipei medicale. Căpitanul și-a revenit după ce și-a frecat fața cu o pungă cu gheață, iar jucătorul lui FCSB a primit îngrijiri la genunchi. Din păcate, Cristea n-a mai rezistat mult în joc. 

În minutul 13, muntenegrenii l-au urcat pe targa mașinuței care transportă răniții din teren și l-au trimis în infirmerie. În locul lui, Edi l-a introdus pe Al. Crețu, un închizător care nu prea este obișnuit să joace în 4-3-3. La Craiova a avut mereu lângă el încă un mijlocaș defensiv. 

După un prim sfert de oră în care am avut o posesie mai bună, fără a amenința însă vreun moment poarta adversă, Muntenegru a început să iasă de la cutie. Chiar foarte periculos în câteva rânduri. După două cornere la care defensiva noastră a fost depășită, gazdele au ratat cea mai mare ocazie, prin Marusici (37). 

Mingea șutată de mijlocașul lui Lazio a mușcat bara din dreapta, după ce a fost ștearsă cu vârful degetelor de bravul Niță. Prima repriză s-a terminat 0-0. Fără șut pe poartă și cu o ofensivă inexistentă, nici nu se putea mai mult. 

+29 FOTO

Repriza secundă și colapsul de formă a lui Vlad Chiricheș

La reluare, Edi Iordănescu a mutat ofensiv. L-a scos pe Olaru, șters, și l-a introdus pe Maxim. Același scenariu. Plimbăm mingea, dar nu reușim să legăm mai mult de 4-5 pase. 

Pierdem mai toate duelurile în preajma careului. Ex-iugoslavii sunt mereu primii la minge, îi iau pe tricolori pe preluare. Iordănescu bagă forțe proaspete. 

În minutul 65, intră Alibec și Mitriță, ies Tănase, respectiv Mihăilă. Golul cade imediat, dar, din păcate, în poarta României (66). 

Chiricheș a încercat un artificiu tehnic inutil la marginea careului. Jankovic a recuperat mingea a scos-o repede la margine. Bancu, rămas fără suflu, îi permite lui Vesovic să centreze în careu, Haksabanovic întoarce cu capul către Mugosa, care scutură plasa cu o "torpilă", la care Chiricheș și Rus au fost spectatori. 

Gazdele au dat lovitura decisivă în minutul 87, după o acțiune inițiată de Risto Radunovici și finalizată din fața porții de Marko Vukcevici. Cei doi fotbaliști muntenegreni care joacă în Liga 1, la FCSB, respectiv UTA Arad. Chiricheș are pe conștiință și acest gol. În duelul cu Radunovici, stoperul cu 73 de selecții s-a încurcat în minge. 

Astfel, a trecut și al treilea meci din mandatul lui Edi Iordănescu, iar victoria se lasă așteptată. Marți, urmează meciul cu Bosnia, de la Zenica, iar la cum a arătat în această seară echipa României, nu sunt semne că vom asista prea curând la noul început promis de selecționer și de tricolori.

CE RUȘINE! România se face de râs în Muntenegru și începe dezastruos campania din Liga Națiunilor

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor după prima rundă

ECHIPĂPUNCTE
1. Muntenegru3
2. Bosnia1
3. Finlanda1
4. România0
De ce e Liga Națiunilor foarte importantă pentru noi » Primul loc ne aduce 3 avantaje uriașe, în timp ce ultimul loc ne face aproape imposibilă calificarea la European
LIGA NAȚIUNILOR
De ce e Liga Națiunilor foarte importantă pentru noi » Primul loc ne aduce 3 avantaje uriașe, în timp ce ultimul loc ne face aproape imposibilă calificarea la European

Programul României în Liga Națiunilor

  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România, ora 21:45, Zenica (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 11 iunie: România - Finlanda, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe Antena 1, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 14 iunie: România- Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești (în direct pe PrimaTV, liveTEXT pe GSP.ro)
  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

FINAL. Muntenegru - România 2-0

Muntenegru - România, echipe de start:

  • Muntenegru nu se bazează pe Stefan Savic (31 de ani, stoper) și Jovetic (32, atacant), cele două staruri ale adversarilor noștri din această seară având probleme fizice. 
     
  • Edi Iordănescu a ales să improvizeze la mijlocul terenului cu Iulian Cristea, stoper de meserie. În centrul atacului, selecționerul „tricolorilor” l-a preferat pe Florin Tănase în detrimentul „nouarilor” clasici Pușcaș și Alibec.
     
  • Fundașii stânga Marko Vukcevic de la UTA și Risto Radunovic de la FCSB sunt rezerve la Muntenegru.

Muntenegru: Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, A. Vukcevic - Marusic, Raickovic, Jankovic, Jovovic - Haksabanovic - Mugosa
Rezerve: Petkovic, Dragojevic - Radunovic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Duranovic, Balic, Savicevic, Scekic, Sekulic, Milovic
Antrenor: Miodrag Radulovici

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Ad. Rus, N. Bancu - R. Marin, I. Cristea, Olaru - A. Ivan, Fl. Tănase, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Aioani - Manea, Al. Crețu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Burcă, Hanca, Camora, Oct. Popescu, Camora, Mitriță
Antrenor: Edward Iordănescu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (362)
johnwayne
johnwayne  •  06 Decembrie 2023, 17:44
Postat de 1923ro pe 06 Iunie 2022, 01:56

Daca esti limitat si nu intelegi limba romana nu mai comenta aiurea!Sa castigi titlul si sa ai rezultate in Europa inseamna performanta.Sa umfli jucatori prin convocari la nationala,etc si sa tepuiesti lumea cu ei se numeste gainarie,samsareala...s a.m.d.

pai fix aia este ca kfr nu are performanta europeana,fiind eliminata mai tot timpul din primul tur pe care iul joaca. ca mafia uefa te tot coboaara in ligi inferioare este altceva. dar dupa ce ai fost eliminat in primele 2 tururi,nu mai ai ce cauta in europa,in mod normal.

1923ro
1923ro  •  06 Iunie 2022, 02:08
Postat de sibelius pe 04 Iunie 2022, 20:45

Ce sa vanda CFR? Jucători de 32-35 de ani sau rezerve nu cumpără nimeni.

Nu ai inteles nimic,nu e despre cine vinde sau da teapa cu jucatori,e vorba despre cine merita sa stea pe taraba la vanzare,despre convocari,titulari si alte aranjamente,copile!

1923ro
1923ro  •  06 Iunie 2022, 01:56
Postat de johnwayne pe 04 Iunie 2022, 20:24

bah pro99stule,pai chiar aia este treaba ca prosti de la kfr baga 30 de milioane de euro pe jucatori expirati stiind clar ca nu au ce sa vanda. cand vreodata s-a pus problema sa vanda kfr pe bani multi pe cineva? asa spui de parca ar avea pe cine sa vanda.

Daca esti limitat si nu intelegi limba romana nu mai comenta aiurea!Sa castigi titlul si sa ai rezultate in Europa inseamna performanta.Sa umfli jucatori prin convocari la nationala,etc si sa tepuiesti lumea cu ei se numeste gainarie,samsareala...s a.m.d.

Vezi toate comentariile (362)
Comentează