FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2016

Christian Karembeu anticipează o remiză cu goluri multe în meciul de deschidere al lui Euro 2016: "Keşeru e fratele meu mai mic"

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2015 00:00

Fostul internaţional francez e convins că Franţa - România reprezintă afişul potrivit pentru începutul turneului final. Îl gratulează pe Keşeru, pe care-l cunoaşte încă din perioada junioratului la Nantes

În agitaţia creată după tragerea la sorţi de la Palatul Congreselor, o figură iese imediat în evidenţă. Cu pletele sale prinse în codiţe şi pus la patru ace, Christian Karembeu monopolizează atenţia într-unul dintre colţurile sălii, apoi dă să plece spre petrecerea VIP organizată de UEFA după stabilirea seriilor Euro. E momentul să-l abordez! Iar discuţia se leagă repede în jurul viitoarei dispute Franţa - România, care va deschide balul turneului final din vara lui 2016.

"Mi-au plăcut Marica şi Chipciu la victoria din Grecia"

"Pare o grupă fericită pentru fiecare echipă, iar afişul meciului de debut arată super. Pentru Franţa, România e un adversar tradiţional şi cred că e partida potrivită spre a face reclama cuvenită unui European", spune fostul campion continental (2000) şi mondial (1998).

El e sigur că "publicul va avea parte de o întîlnire cu goluri multe, 2-2 sau 3-3! Am văzut echipa României la victoria cu 1-0 de la Atena, la începutul calificărilor, şi mi-a lăsat o impresie foarte bună. Marica e cel mai cunoscut, dar atunci n-a putut face mare lucru, în afara golului din penalty, fiindcă a jucat destul de singur în ofensivă. Şi mi-a mai plăcut Chipciu". Karembeu e o prezenţă obişnuită la meciurile din Grecia, fiind consilier la Olympiakos, club pentru care a evoluat în perioada 2001-2004.

"Salutări şi lui Viorel Moldovan!"

Fostul mijlocaş al "cocoşilor" n-a uitat nici de Keşeru, pe care îl ştie foarte bine din perioada în care atacantul "tricolorilor" evolua pentru Academia lui Nantes, în timpul junioratului: "Claudiu e fratele meu mai mic. Ne cunoaştem de mulţi ani. L-am sfătuit întotdeauna să fie serios şi să muncească pentru a ajunge un jucător important pentru ţara lui. M-a ascultat şi acum uite că vine să dea gol Franţei la Euro! Îl salut cu drag şi-l îmbrăţişez! La fel şi pe Viorel Moldovan, de care mă leagă o frumoasă amiciţie tot de la Nantes".

"Albania va fi un adversar agasant pentru toate celelalte formaţii din grupă. E o echipă agresivă şi compactă, pe care trebuie să te chinuieşti ca s-o desfaci"
Christian Karembeu, fost internaţional francez

53 de selecțiiare Christian Karembeu pentru naţionala franceză: a marcat un singur gol

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează