FOTBAL  »  NATIONALA  »  GERMANIA - ROMÂNIA

Christoph Daum analizează șansele „tricolorilor” împotriva Germaniei: „România încă suferă din cauza Ligii 1!”

Christoph Daum // foto: Guliver/gettyimages
Christoph Daum // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 10:00 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 12:11

Antrenorul german Christoph Daum (67 de ani), care a pregătit fără succes naționala României în preliminariile CM 2018, susține ideea că Mirel Rădoi trebuie să se concentreze în mod special pe meciul cu Armenia, pe care trebuie să-l câștige indiferent de rezultatul cu Germania. 

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg.
  • Fotoreporterul Raed Krishan și reporterul Viorel Tudorache, trimișii speciali GSP în Germania, transmit cele mai importante informații de la fața locului.
  • Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV.
  • Meciul cu Armenia se joacă în Ghencea 3 zile mai târziu, pe 11 octombrie, de la ora 21:45.

„Pentru naționala României cel mai important meci va fi cel împotriva Armeniei, finala pentru locul 2. Orice punct împotriva Germaniei va fi un bonus, însă chiar dacă va obține o remiză sau o victorie surprinzătoare la Hamburg, România trebuie să învingă Armenia. Deci, focusul este mai mult pe meciul cu Armenia, iar împotriva Germaniei este mai mult pentru prestigiu, pentru imagine. 

Cred în naționala României că va ajunge în play-off”, a declarat Christoph Daum pentru Gazeta Sporturilor.

Christoph Daum, despre Germania - România: „Mă aștept la o echipă defensivă” 

Tehnicianul anticipează strategia lui Mirel Rădoi contra Germaniei: „Mă aștept la o echipă defensivă, foarte bine organizată, care va juca într-un sistem 5-4-1, reacționând pe contraatac”. 

Christoph Daum este la curent cu numărul foarte mare de jucători convocați de Mirel Rădoi de la începutul mandatului. Are și o explicație: „Datorită rezultatelor și performanțelor echipei, Rădoi este în continuare în căutarea celei mai bune formații. Din această cauză prezintă întotdeauna jucători noi pentru echipa națională”. 

Christoph Daum, pe aceeași lungime de undă cu Răzvan Burleanu

Germanul duce discuția spre Ligii I, iar discursul său seamnă izbitor cu cel al președintelui FRF, Răzvan Bureleanu. „Naționala României încă suferă, deoarece competiția internă nu este atât de puternică la nivel înalt. O singură echipă românească s-a calificat în Conference League. Nicio echipă nu a intrat în Europa League și nu a avut nicio șansă pentru Champions League”. 

Răzvan Burleanu spunea același lucru luna trecută. „Performanţa naţionalei este oglinda performanţei cluburilor. Dacă echipele de club nu vor reuşi să facă faţă în Europa, atunci vom avea mari dificultăţi în ceea ce îi priveşte pe jucătorii proveniţi din campionatul intern. De aceea ne interesează foarte mult ca pe viitor să nu mai fim puşi în această situaţie, mă refer la faptul că avem o singură echipă participantă în cupele europene”, a declarat președintele FRF, înaintea plecării naționalei în Islanda.

Christoph Daum: „România are mult potențial, dar există o întrebare”

Revenind la Christoph Daum, acesta susține că dezvoltarea jucătorilor tineri ar trebui să fie mult mai intensă. „Numai Hagi, la Farul Constanța, și Universitatea Craiova investește mult în tineret”. 

Tehnicianul german a adăugat: „Sunt convins că Federația Română de Fotbal acordă mult ajutor cluburilor, dar cu toate astea nu există o cooperare reală, așa cum ne confruntăm cu această problemă în politică și economie. România are mult potențial, iar întrebarea este: cine este cu adevărat dispus să lucreze împreună pentru viitorul fotbalului românesc, nu numai pentru avantajul individual?”.

Christoph Daum a spus că nu va fi prezent la Hamburg. ”Am multe întâlniri importante la Berlin și voi urmări meciul la televizor”.

Germania - România, echipe probabile:

Germania: Neuer - Hofmann, Süle, Rüdiger, Kehrer - Kimmich, Goretzka - Gnabry, T. Müller, L. Sané - Werner 
Rezerve: Leno, Ter Stegen, Ginter, Klostermann, Raum, N. Schlotterbeck, Havertz, Musiala, Neuhaus, Reus, Wirtz, Adeyemi 
Selecționer: Hans-Dieter Flick (56 ani) 

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu - N. Stanciu, R. Marin, Cicâldău - Maxim, G. Pușcaș, Mihăilă 
Rezerve: A. Vlad, Aioani, Cr. Manea, A. Rus, Toșca, Albu, R. Marin, Moruțan, Al. Mitriță, I. Hagi, A. Ivan, Keșeru 
Selecționer: Mirel Rădoi (40 ani)

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

La 17 ani după ce umileam Germania în Giulești, un titular de atunci admite: „Nu ne-a ajutat cu nimic! Rezultatul trebuia să ducă spre o calificare”

Impresionat după ce a văzut tactica lui Rădoi: „Chiar i-am zis: «Bravo, Mirele! Așa trebuie procedat cu nemții!»”

Adeyemi va fi jokerul lui Flick » Ce plănuiește selecționerul Germaniei pentru duelul cu România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
therealreddog33
therealreddog33  •  08 Octombrie 2021, 13:12

Are perfecta dreptate. Pentru el e ok sa constate. Rolul lui Burleanu e însă nu doar sa constate, sa și propună soluții pentru a avea o competiție mai puternica. Investiții. Infrastructura. Mai multe cluburi. Crescut juniori șamd. Germania e puternica și pentru ca au un sistem cu 10 ligi de fotbal, pana și un club local are dotări mai bune (inclusiv nocturna, terenuri sintetice) fata de unele cluburi de prima divizie din RO. De aia sunt mai puternici, nu e nimic întâmplător.

robby73
robby73  •  08 Octombrie 2021, 12:29

Foarte adevarat ce spune ! Cand am avut un campionat puternic, a jucat si nationala bine. Exista totusi exceptii, de exemplu Croatia, unde majoritatea jucatorilor sunt crescuti in strainatate. Cred ca in proprtie de 95% , nationalele care au succes, au si un campionat bun. Binenteles e si o chestie de mentalitate si seriozitate. Lucruri care lipsesc la noi.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  08 Octombrie 2021, 11:13

Mda, in echipa probabila exista un singur jucator din liga 1, Bancu. In plus pot fi gasite multe exemple care contrazic ce zice Daum - echipe nationale mult mai puternice decat campionatul din care provin si invers. Moldova are echipa pe primul loc in grupele UCL, dar nationala e ultima in grupa de calificare, dupa Faroe (cu care a si pierdut in meci direct). Exista si situatii inverse, cu nationale puternice si campionate slabe: Islanda pana acum cativa ani, de pilda. Sau Croatia: locul 20 in clasamentul coeficientilor UEFA si cu o singura echipa in grupele EL, dar vicecampioana mondiala. Sau Tara Galilor, semifinalista europeana in 2016 si locul 47 in clasamentul coeficientilor UEFA la cluburi. Deci ceea ce spune Daum e corect, atat nationala cat si campionatul sunt slabe, dar legatura intre ele nu e obligatorie. Campionatul e slab pentru ca nu exista bani care sa faca echipele puternice (nu comparati cu Sheriff, ca nici macar banii aceia nu exista) iar nationala e slaba pentru ca jucatorii romani sunt slabi. Daca jucatorii ar fi mai buni am avea o nationala mai buna, chiar daca ei n-ar putea fi tinuti in liga 1, din cauza banilor. Daca banii ar fi mai multi (sau macar mai bine folositi?) am putea avea echipe mai puternice, cum e Sheriff, cum a fost BATE, etc., dar cu nationala slaba pentru ca loturile echipelor din liga 1 ar fi dominate de straini. Ma rog, sunt multe de spus....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează