FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARGENTINA, 10 AUGUST

Comitetul Executiv îl susţine pe Piţi: amînă etapa a 3-a » Planul pentru Argentina

Adrian Mutu
Adrian Mutu

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 21 iunie 2011 10:10

Pentru a putea pregăti bine amicalul de lux cu Messi şi compania, 10 august, pe ”National Arena”, selecţionerul a solicitat două stagii luna viitoare: 3-4 zile în Austria şi 12 zile la Bucureşti


Victor Piţurcă a fost validat în unanimitate ieri de Comitetul Executiv. La fel şi aspectele financiare stabilite cu Mircea Sandu: salariul anual de 420.000 de euro, bonusurile de calificare, 800.000 de euro la Euro 2012, 500.000 de euro la CM 2014 şi 350.000 de euro la Euro 2016. Noul selecţioner şi-a învins repulsia pe care o avea din mandatele precedente şi s-a prezentat în faţa forului care l-a demis de două ori.

Piţi a prezentat timp de 10 minute planurile sale pe termen scurt, dar şi pentru viitori cinci ani. "Îmi doresc să ne calificăm la toate turneele finale pînă în 2016. Aş dori să mă susţineţi în proiectul prin care vrem să formăm o nouă echipă naţională. Aş dori ca pentru meciul cu Argentina, important pentru imaginea fotbalului românesc, să pot face două stagii în iulie. Unul de 3-4 zile în prima parte a lunii, în Austria, unde vor fi în cantonament majoritatea echipelor din Liga 1, iar cel de-al doilea, de vreo 12 zile, înaintea reunirii lotului". Comitetul Executiv a percutat imediat şi i-a îndeplinit dorinţa selecţionerului, fiind de acord cu amînarea etapei a 3-a a Ligii 1.

"În proiectul pe care îl întocmesc, vor mai exista stagii de pregătire de 12 zile, la mijlocul turului şi în pauza de iarnă. Obiectivul meu este să formez o «naţională» nouă şi trebuie să le pot transmite jucătorilor filosofia mea"
Victor Piţurcă, selecţioner România

Costeşin i-a luat locul lui Lupescu
Ionuţ Lupescu şi-a pierdut definitiv influenţa la «naţională». Comitetul Executiv al FRF a ratificat ieri propunerea preşedintelui Mircea Sandu, potrivit căreia atribuţiile avute de directorul general al FRF din 2006 i-au fost transferate în noul mandat al lui Victor Piţurcă lui Ovidiu Costeştin, fost director executiv la Steaua şi la U Craiova.

Secundul Dan Apolzan va fi numit, de la 1 septembrie, directorul Şcolii Federale de Antrenori în locul lui Mircea Rădulescu, care va împlini 70 de ani şi va fi scos din structurile federale.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
nitoimihairomeo
nitoimihairomeo  •  21 Iunie 2011, 11:08

Sansa noastra baieti este doar una: sa mergem pe mana lui Piti ca in afara de bulanul lui provrebial nu vad ce alt atu sa mai avem.

losfer
losfer  •  21 Iunie 2011, 10:21

România o să scoată măcar un egal cu o Argentina slăbită care pierde meciuri cu Nigeria (1-4!!) şi Polonia, toată lumea se va super-entuziasma, "Gata, suntem din nou buni, ne-am scos!", totul o să fie "un nou început" pentru naţională. Apoi va veni Franţa, ne va da 2,3-0 (scor normal, de altfel), ne vom scandaliza, vom urla "Incompetenţă!", "Neputinţă!" şi totul va reveni la situaţia de după EURO 2008.

eliza_betin
eliza_betin  •  21 Iunie 2011, 08:06

selectionerul lu peste. stagiu in austria sa mai ciordeasca cite ceva si sa-si faca cumparaturile, iar stagiu in bucuresti sa-si vinda marfa si sa-i dea cota lui sandu. oricum messi se va sterge la chhurr cu nationala tiga_neasca!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează