FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Conferință tranșantă a lui Mirel Rădoi: "Voiam ca tinerii de la Dinamo să joace mai mult" » Selecționerul a anunțat ce dorință are pentru EURO 2019 și i-a avertizat pe jucători

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 11:04

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, a susținut azi o conferință de presă, la Casa Fotbalului, în care a vorbit despre viitorul "tricolorilor" mici în perspectiva Europeanului de tineret din vara lui 2018. 

"Ne-am fi dorit o grupă mai ușoară, dar ca să ajungi să fii cel mai bun trebuie să te lupți cu cei mai buni. Sunt meciuri în care jucătorii vor avea doar de câștigat. Eu mi-aș fi dorit grupa Serbiei. 

Ne-am calificat după 20 de ani la un turneu final de tineret și ne vedem deja câștigătorii Campionatului European. Întâi trebuie să trecem de grupe, apoi mai vedem.

În acest moment, Anglia e cea mai completă echipă, dar într-un meci se poate întâmpla orice. Va fi important câte punte vom face în grupă. Ne dorim ieșirea din grupe, acest lucru e cel mai important.  Jucând cu priemele două echipe favorite, toată lumea ne vede outsideri, dar sunt convins că băieții își vor depăși condiția și vor face meciuri frumoase", a declarat Rădoi, la conferința de azi.

...despre posibilitatea ca jucătorii săi să facă pasul spre naționala mare: "Sunt mulți jucători talentați, dar doar Cosmin Contra va decide când vor face pasul spre echipa mare. Momentan, jucătorii au nevoie de acest Campionat European. Eu văd acest turneu final ca pe o șansă pentru ei, au doar lucruri de câștigat. Vor fi probleme și vom suferi în acele meciuri grele, dar doar așa pot face pasul către echipa mare".

...despre cum gândește selecția: "Am o arie de selecție de 40 de jucători, se poate întâmpla orice în aceste 6 luni. Sunt mulțumit de evoluțiile jucătorilor din campionatul intern. Le-am spus jucătorilor că trebuie să pună în plan secund partea financiară și să aibă continuitate în evoluții. Dacă Olaru, de exemplu, ar veni la FCSB și ar fi pe post cu un alt jucător de la naționala U21, probabilitatea ca el să joace la EURO ar fi de doar 50%".

...despre unul dintre regretele sale: "Îmi pare rău de jucătorii de la Dinamo. Au început să joace, apoi au fost lăsați pe bancă și se vede acest lucru. Se simte acest lucru atât din punct de vedere al intensității, cât și din punct de vedere psihologic". 

Programul naționalei la EURO 2019

18 iunie
ROMÂNIA - Croația (ora 19:00, San Marino)
Anglia - Franța (ora 21:45, Cesena)

21 iunie
Anglia - ROMÂNIA (ora 19:00, Cesena)
Franța - Croația (ora 21:45, San Marino)

24 iunie: 
Croația – Anglia (ora 21:45, San Marino)
Franța – ROMÂNIA (ora 21:45, Cesena)

Vezi și: Rădoi s-a gândit la toate! Ce pregătește înainte de EURO 2019: "Avem planurile A, B și C"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  28 Noiembrie 2018, 16:10

Mirele, incepi sa-mi placi. Ca profil, evident!

magic4ever
magic4ever  •  28 Noiembrie 2018, 13:06

Pai vezi Radoi ca nici jucatorii de la Sepsi (Stefan & Rus) nu prea au jucat deloc la echipa de club si totusi au fost titulari la nationala U21...

popescu222
popescu222  •  28 Noiembrie 2018, 11:57

Radoi a evoluat frumos profesional si uman. Sper sa nu-i 'pitzurchizeze' pe copii aia, sa ne facem de ras din nou la turneul final cu un joc 'super-tacticizat' cand intalmim echipe puternice.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează