FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ALGERIA, MIERCURI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Corespondenţă din Elveţia » Dragoş Grigore susţine că nu a semnat încă cu Tolouse şi are o ambiţie: "Abia aştept revanşa cu Grecia!"

Articol de , - Publicat marti, 03 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 02 iunie 2014 22:31

Devenit unul dintre stoperii de bază ai lui Victor Piţurcă, dinamovistul este dezamăgit că echipa sa de club nu poate evolua în Europa League şi speră ca o calificare cu România la Euro 2016 să mai îndulcească lucrurile.

- Dragoş, parlez-vous francais?
- (Rămîne puţin surprins). Nu. Ştiu de ce mă întrebi, dar nu s-au semnat încă documentele cu FC Toulouse.

- Colegul tău, Cosmin Matei, te-a şi felicitat pentru transfer.
- S-a grăbit un pic, fiindcă a citit şi el ceea ce a apărut prin presă. Dar, nu, încă nu am semnat. După cantonamentul echipei naţionale o să vedem ce se va întîmpla. Pînă atunci, ceea ce e important pentru mine se întîmplă aici, la lot.

- Victor Piţurcă a spus că, după ce ai aşteptat cuminte, a venit şi rîndul tău să devii om de bază la «naţională».
- Mă bucur dacă selecţionerul gîndeşte aşa. Da, eu sînt mai nou la lot, am deocamdată doar 5 jocuri, era normal poate să aştept, să ajung să merit să fiu acolo, pe teren. Orice convocare, prezenţă ca titular sau rezervă, e pînă la urmă o onoare, un cîştig, pentru mine. Sper că şi pentru echipa naţională.

"Duelul cu Higuain mi-a dat încredere"

- Joci în linie cu un fost adversar, Chiricheş. Cum vă înţelegeţi?
- Am fost rivali în campionat, dar asta e la timpul trecut. La lot chiar nu mai ţii cont de aşa ceva. Mă simt excelent avîndu-l alături pe Vlad, la fel e şi cu Gardoş.

- Crezi că meciul cu Argentina te-a propulsat la naţională?
- E posibil. Am scos un rezultat bun. Eu l-am avut pe Higuain, un adversar extrem de valoros, şi am încercat să nu se vadă diferenţa. Chiar dacă a fost doar un amical, mi-a dat şi ne-a dat multă încredere acea remiză.

- Apropo de linia de apărare, ai avut emoţii la meciul cu Albania avînd un coleg de nici 17 ani, pe Manea?
- Emoţii pentru mine sau pentru el? Glumesc. Cred că nu mai e nevoie să îl mai laud şi eu, a făcut o partidă curajoasă, mi-a plăcut. Dacă este aici, la lot, înseamnă că are valoare. Mi-am adus aminte că şi eu, acum 3 ani, cînd am debutat la echipa naţională, am avut emoţii. Trec toate cu anii, cu experienţa.

"Nu mi-a venit încă rîndul la penalty-uri"

- Cosmin Matei a intrat şi el bine cu Albania!
- Îşi dorea enorm să debuteze, să facă impresie şi cred că a reuşit.

- Cum crezi că va fi cu Algeria?
- Va fi probabil şi mai greu, dar sper să cîştigăm, să plecăm liniştiţi în vacanţă. E o echipă puternică, merge la Mondial, deci nu poate fi simplu.

- Noi stăm iar acasă.
- Da, sîntem şi noi trişti, dar asta a fost. La baraj, Grecia poate a fost mai bună. Nici nu mai contează. Într-un fel, mă bucur că vom juca iar cu ei repede, mă gîndesc la revanşă, îmi doresc să-i batem de data asta, să fim noi cei care ajungem la Euro 2016.

- Nu e un handicap că ne-au eliminat de curînd?
- Nu, nu e. Atunci poate au fost ei mai în formă, acum poate vom fi noi. Noi vom fi mai montaţi, asta e sigur.

- La Dinamo eşti specialist în penalty-uri, la antrenamente am văzut că nu baţi.
- Păi, exact ca la început, poate că nu a venit rîndul meu. Avem jucători mai experimentaţi care să bată. Dar, dacă va fi nevoie, n-o să mă dau la o parte.

"Sînt dezamăgit că Dinamo nu va juca în Europa League, mi-aş fi dorit enorm. Domnul Negoiţă a încercat să ne explice că nu e o tragedie această insolvenţă. Sper să fie bine" ( Dragoş Grigore, fundaş Dinamo)

"Sper să vină mai mulţi suporteri cu Algeria, dar mult mai important e ca fanii să fie alături de noi în campania pentru Euro 2016. Să aibă încredere în noi!" (Dragoş Grigore, fundaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Stau în paradis, dar atenţie la buzunare!
După un antrenament închis în cursul dimineţii, "tricolorii" s-au mutat ieri de la Yverdon la Geneva. Elevii lui Piţurcă vor locui chiar în centrul oraşului, la Hotel Richemond, în apropierea Podului Mont Blanc şi a celebrului Jet D'Eau (140 m înălţime), locul în care mii de turişti merg la pas pe faleza lacului Leman.

Românii stabiliţi aici avertizează însă că zona e plină şi cu surprize de alt gen. "Atenţie la buzunare!" e mesajul pentru "tricolori". Pe vremuri, Pont Mont Blanc era fieful preferat al celor care îi escrocau pe elveţieni şi pe străini cu "magia" jocului alba-neagra.

Bilete scumpe cu Algeria
Partida de miercuri, cu Algeria, locul 25 FIFA, echipă calificată la Campionatul Mondial, se va disputa pe Stade de Geneve, care are 30.000 de locuri. Biletele de categoria a IV-a, cele mai ieftine, sînt 31,5 franci elveţieni, cam echivalentul în dolari. Cele de la tribuna I sînt 59,5, Premium 65,5, iar cele VIP 157,5! E de aşteptat să vină mai mulţi români decît la partida cu Albania, unde majoritatea covîrşitoare a fanilor au fost de partea echipei adverse.

Playtech: Ce a putut spune Ilie Năstase despre Simona Halep după ce a scăzut în topul WTA: ”Nu este ...


Comentarii (10)
belamy
belamy  •  04 Iunie 2014, 08:21

du-te grigore.......du-te ! si daca vei avea surpriza sa-ti iasa "scarita"....cere-te afara, cum ai mai facut, din lipsa de suflu, pe ultimile 2 minute ale unui meci plin de orgolii. ORGOLIU.......de unde sa stie un "singaporez" ca tine ce inseamna ?

danutk
danutk  •  03 Iunie 2014, 16:08
Postat de zecs93 pe 03 Iunie 2014, 13:20

mult succes Dragos Grigore, e doar o chestiune de zile pana se face transferul suta la suta !!! Dinamo va primi in schimbul fundasului aproximativ 1 milion de oi_ro, tot e bine pe criza asta, sau mai adaugat inca 1 meleon la pusculita pentru iesirea din insolventa :)))))))))))))))

sa nu se adauge la buzunarul lui Negoita :))

zecs93
zecs93  •  03 Iunie 2014, 13:20

mult succes Dragos Grigore, e doar o chestiune de zile pana se face transferul suta la suta !!! Dinamo va primi in schimbul fundasului aproximativ 1 milion de oi_ro, tot e bine pe criza asta, sau mai adaugat inca 1 meleon la pusculita pentru iesirea din insolventa :)))))))))))))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează