FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, PRO TV, GSP.RO

Corespondență din Serbia » Față-n față cu coșmarul: ex-steliștii din lotul României au o motivație în plus în jocul de luni

Andrija Zivkovici și Alin Toșca
Andrija Zivkovici și Alin Toșca

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 18:13

Chipciu, Toșca, Stanciu și Niță au șansa de a-și lua revanșa luni, de la ora 21:45, în fața lui Andrija Zivkovici, cel care a bătut-o aproape de unul singur pe FCSB, în preliminariile Ligii Campionilor, în mandatul lui Mirel Rădoi.

Meciul de pe Partizan Stadium îi va aduce pe câțiva dintre foștii jucători de la FCSB față în față cu unul dintre adversarii cu care încă mai au coșmaruri după un meci de acum 3 ani. Din lotul lui Mladen Krstajici nu lipsește Andrija Zivkovici, mijlocaș pe care șefii lui Partizan sperau să ia o avere de la Chelsea în 2015, dar pe care l-au pierdut gratis un an mai târziu, când a ales Benfica.

Umiliți acum 3 ani

Alin Toșca și Alex Chipciu au avut de a face cu driblingurile amețitoare ale puștiului-minune al Serbiei în urmă cu 3 ani, la "dubla" din turul 3 preliminar al UEFA Champions League, când FCSB a pierdut cu Partizan, 3-5 la general.

Atunci, Zivkovici a dat pasa de gol în remiza de pe Arena Națională, 1-1, iar la thrillerul din retur, 4-2 pentru sârbi, a înscris o dată și a mai oferit un assist. Florin Niță și Nicolae Stanciu și-l amintesc și ei sigur, chiar dacă atunci primul a fost doar rezervă, iar al doilea a lipsit la ambele meciuri, accidentat.

I-a "explodat" cota

La un an de la meciul cu FCSB, Zivkovici a ajuns la Benfica, în Portugalia. În momentul întâlnirii cu românii din 2015, acesta era cotat la 4 milioane de euro, sumă destul de mare pentru un fotbalist care doar ce împlinise 19 ani.

Acum, la 3 ani distanță, titular de drept la Benfica, Zivkovici a ajuns să fie cotat pe transfermarkt la 18 milioane de euro și se anunță unul dintre produsele de export ale Benficăi.

Serbia = 6 X România

"Tricolorii" pleacă având a doua șansă în meciul împotriva Serbiei, iar calculele hârtiei n-au de ce să ne surprindă. În acest moment, lotul chemat de Cosmin Contra la acțiune este cotat la aproape 55 de milioane de euro.

Șapte milioane sunt în dreptul lui Răzvan Marin, lider la acest capitol.

Mult mai bine stau sârbii, al căror lot aproape că atinge 280 de milioane de euro. Doar Milinkovici-Savici face 90 de milioane de euro. Matici e cotat la 40 de milioane, în timp ce Mitrovici și Zivkovici valorează, și ei, 18 milioane. 

11 meciuri are Zivkovici în naționala mare a Serbiei, pentru care încă n-a înscris

50 de prezențe a adunat mijlocașul la naționalele U16, 17, 18, 20 și 21 ale sârbilor, marcând de 20 de ori

  • Naționala continuă aventura din Liga Națiunilor luni, la Belgrad, acolo unde va 
    avea o misiune și mai grea. Echipa lui Contra dă piept cu Serbia, echipă care a fost prezentă în vară la Mondialul din Rusia.
  • Serbia - România se joacă pe 10 septembrie, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
bridges
bridges  •  10 Septembrie 2018, 06:59

Chiar si cu o motivatie in plus romanii nu vor ajunge niciodata la jumatatea ambitiei sarbilor. Asta e scris in ADN-ul nostru, ca popor.

bisisica.
bisisica.  •  10 Septembrie 2018, 02:42
Postat de 7martie2018 pe 09 Septembrie 2018, 22:02

Vorbeste pt tine băi prostule! Ești limitat, nu o să înțelegi niciodată de ce ești prost.

Slujitoarea Abigail e proasta siteului

1198766430181192
Abigail Laslas  •  10 Septembrie 2018, 00:54
Postat de lucghencea pe 09 Septembrie 2018, 23:22

Exclus jucatorii Stelisti desi unul sau doi din ei ar putea in viitor poate sa joace la STEAUA iar emblema de pe tricouri si actele pentru clubul cu care au semnat nu au fost totusi ale clubului sau echipei STEAUA . Si daca totusi au semnat pentru S.C STEAUA S.A atunci au o mare problema fiindca societatea a fost desfiintata si lichidata de multi ani iar justitia a decis definitiv ca clubul detinut de societate nu a fost si nu e STEAUA Bucuresti .

cin sa vina la clona de amatori...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează