FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA 0-0

Cornel Dinu îl ironizează pe Edi Iordănescu: „E mai mult un taifun în capul lui. A spus o expresie pe care nu am auzit-o de la colectivizare”

Legenda dinamovistă Cornel Dinu (75 de ani), fost internațional și selecționer, l-a ironizat pe Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul primei reprezentative
Legenda dinamovistă Cornel Dinu (75 de ani), fost internațional și selecționer, l-a ironizat pe Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul primei reprezentative

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 20:38 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 21:23

Legenda dinamovistă Cornel Dinu (75 de ani), fost internațional și selecționer, l-a ironizat pe Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul primei reprezentative, după egalul „tricolorilor” cu Belarus, 0-0, în preliminariile EURO 2024. 

România a remizat cu Belarus la Budapesta, 0-0, iar șansele de a se califica la turneul final din Germania au scăzut. „Tricolorii” primesc duminică, de la 21:45, vizita Andorrei, pe Arena Națională. 

Incredibil! Edi Iordănescu, atacat și de un oficial de la Voluntari: „După ce că este incompetent și a fost pus pe considerente politice, mai scoate și inepții”
NAȚIONALĂ
Incredibil! Edi Iordănescu, atacat și de un oficial de la Voluntari: „După ce că este incompetent și a fost pus pe considerente politice, mai scoate și inepții”

Cornel Dinu, fost selecționer al echipei naționale între 1992 și 1993, l-a ironizat pe Edi Iordănescu, despre care spune că nu a luat cele mai bune decizii în alcătuirea primului „11”, dar și în momentul în care a efectuat schimbările. 

Cornel Dinu, ironii la adresa lui Edi Iordănescu după Belarus - România: „E mai mult un taifun în capul lui”

„Am văzut același prinț nefericit al Danemarcei care ne ține speech-uri, aproximativ, despre sport, despre fotbal și care este Edi Iordănescu. De data asta, din nou, cred că are și o încăpățânare din aceasta morbidă, teribilă. 

Am senzația că sunt niște frământări pe care le are Edi Iordănescu. În ceea ce privește fotbalul, este mai mult un taifun în capul lui.

A avut cel mai bun exemplu de reușită: meciul din Elveția (n.r. - scor 2-2) când reușește să egaleze, jucând cu două extreme care intră cu câteva minute înainte, Moruțan și cu Mihăilă. 

Când ți-a ieșit o anumită așezare, cu doi jucători laterali, cu un vârf de atac, când acei jucători schimbă total soarta unei partide care era pierdută, păi rămâi acolo, nu mai schimbi.

N-ai ce să cauți cu Drăguș și cu Alibec vârfuri de atac, pentru că se calcă pe picioare. Amândoi sunt două vârfuri. La fel cum la o echipă, indiferent dacă e națională sau echipă de club, dacă greșești 4-5 posturi lucrurile acestea sunt vizibile. 

Avem șanse de calificare, nu am pierdut niciun meci”, a declarat Cornel Dinu, la Fanatik. 

Cornel Dinu: „Am auzit o expresie la Iordănescu care m-a siderat pur și simplu”

„Nici unul dintre mijlocași nu a fost creativ. Nu te aștepți să îți creeze niște faze, pentru că este taifunul acesta tactic în capul lui Iordănescu, care a culminat cu o expresie, pe care eu nu am mai auzit-o de la colectivizare.

Am auzit o expresie la un moment dat la Iordănescu, în interviul lui, care pe mine pur și simplu m-a siderat: «N-am dominat finalul terenului» Păi stai mă, e reforma agrară? Terenul nu poți să îl împarți, cum împarți parcela de pământ. 

Fotbalul se joacă pe tot terenul, cu niște caracteristici care sunt zona defensivă, zona de construcție, zona de atac, dar nu spui finalul terenului.

Finalul terenului este după linia de corner, acolo se termină. Noi nu am jucat după linia de corner. Sunt niște inadvertențe din astea care dovedesc că băiatul nu este de acolo, din niciun punct de vedere”, a mai completat fostul mare dinamovist. 

VIDEO. Denis Drăguș, declarații după Belarus - România: „Sunt încrezător că avem puterea de a ne califica”

Citește și: 

Tensiuni la națională: Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan au luat foc la adresa lui Edi Iordănescu

Fostul campion din Liga 1 a dat înapoi, după ce l-a atacat pe Ianis Hagi: „A fost un moment de rătăcire pentru mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  14 Octombrie 2023, 12:06

Domnule Cornel Dinu , ati spus corect si la obiect , ca de obicei aveti multe cunostinte in domeniu si nu numai ... , ati fost un mare fotbalist ; sa fiti sanatos si sa apareti mai des , ca aveti multe de adaugat in zilele noatre , mai ales pentru cei tineri . Apropo pentru cei rautaciosi cu "Kosice " : Era - Cehoslovacia ( locul 3 la un campionat Mondial ) si nu Belarus . Acum 40- 50 de ani aceste tari din grupa actuala a Romaniei , erau in ultima grupa "Valorifica" , chiar si Elvetia .

stefg
stefg  •  14 Octombrie 2023, 09:59

02.06.1993 Kosice - Czechoslovakia 5:2(2:1) Romania

fibra
fibra  •  14 Octombrie 2023, 08:06

Cum sa omogenizezi o echipa sa creezi relatii de joc cand schimbi mai mult de jumatate din jucatori la fiecare meci? Dinu are dreptate,haosul din capul lui Edward se vede fara efort pe teren. Inca niste ani pierduti si care probabil si urmatorii.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează