FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

AUSTRIA - ROMÂNIA 2-3. Schimbarea tactică făcută de Rădoi, lăudată de un fost selecționer: „E depăşit! Îl joci dacă nu-ţi placea geometria la şcoală”

Mirel Rădoi e neînvins pe banca Romniei +49   FOTO
Mirel Rădoi e neînvins pe banca Romniei

Articol de GSP - Publicat marti, 08 septembrie 2020 07:58 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 12:42

Cornel Dinu, fost selecționer, a lăudat jocul prestat de naționala României în victoria cu Austria, 3-2, în Liga Națiunilor, și l-a felicitat pe Mirel Rădoi pentru tactica aleasă.

„Mister” a analizat formația de start aleasă de antrenorul României pentru meciul din Austria și a explicat schimbarea făcută față de meciul cu Irlanda de Nord, lăudându-l pe Rădoi pentru alegerea făcută.  Dinu a considerat că naționala a avut un mijloc așezat în romb la meciul cu Irlanda de Nord, într-o tactică 4-1-2-1-2, și s-a declarat încântat de tactica aleasă pentru partida cu Austria, 4-3-3.

„La fel trebuia să joace şi în partida cu Irlanda de Nord. Nu avea ce căuta rombul la mijloc, aşa cum se joacă şi în fotbalul mondial. Ne-am închis foarte bine. Pe undeva s-a reconfirmat că Stanciu şi Maxim pot fi interii. Variantele de tactică sunt 4-3-3, 4-2-3-1 sau 5-3-2.

 Echipa la meciul cu Irlanda de Nord nu s-a făcut bine! Joci acasă şi trebuie să ataci peste tot. Şi pe benzile terenului, şi pe mijloc. În acest 4-3-3 am fost mai apropiați de adevăr. Rombul e depășit, îl joci dacă nu-ţi plăcea geometria la școală”, a declarat Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

9 a fost notaprimită de Mirel Rădoi din partea Gazetei Sporturilor după meciul Austria - România

România cu Irlanda de Nord: Tătărușanu – Hanca, Chiricheș, Toșca, Bancu – Cicâldău, Maxim, Stanciu – Hagi – Pușcaș, Alibec

România cu Austria: Tătărușanu – Burcă, Chiricheș, Dr.Grigore, Bancu – Maxim, Crețu, Stanciu – Deac, Alibec, Fl. Coman

Liga Națiunilor » Clasament Liga B grupa 1 

AUSTRIA - ROMÂNIA 2-3. Schimbarea tactică făcută de Rădoi, lăudată de un fost selecționer: „E depăşit! Îl joci dacă nu-ţi placea geometria la şcoală”

FOTO. Imagini tari de la Austria - România 2-3

+45 FOTO

VIDEO. Sărbătoare în vestiarul României, după victoria împotriva Austriei, 3-2

Citește mai multe știri despre Austria - România 2-3:

Mirel Rădoi, mesaj pentru „tricolori” după primul său succes la națională + cum l-a ajutat Cosmin Contra

Cornel Dinu, încântat de două dintre surprizele pregătite de Rădoi: „Nu doar că a avut câteva incursiuni în atac, dar a și rezistat fizic”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
10203695746785863
Florea Stefan  •  08 Septembrie 2020, 14:55

Sa ne explice dl Dinu cum a jucat el la Kosice?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează