FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

Cosmin Contra, după calificarea României la EURO: „S-au aliniat astrele, grupa a fost accesibilă. Am contribuit și eu, și Mirel puțin”

Cosmin Contra +49   FOTO
Cosmin Contra

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 19:47 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 19:58

Cosmin Contra (47 de ani), fost selecționer al României, în prezent antrenor la Damac, în Arabia Saudită, a comentat calificarea „tricolorilor” la EURO 2024.

Între septembrie 2017 și noiembrie 2019, pe banca echipei naționale a României s-a aflat Cosmin Contra. În prezent, „Guriță” este antrenor la Damac, în Arabia Saudită, și a urmărit meciul cu Israel, în urma căruia România a obținut biletele pentru turneul final din Germania.

Contra spune că „s-au aliniat astrele” pentru această calificare, că jucătorii din lotul actual au căpătat experiență în campaniile precedente și că grupa României „a fost accesibilă”.

Momentul din drumul spre Euro care l-a copleșit pe Edi Iordănescu: „Nu uit cât o să trăiesc! Am ieșit imediat din vestiar”
ROMÂNIA - ELVEȚIA
Momentul din drumul spre Euro care l-a copleșit pe Edi Iordănescu: „Nu uit cât o să trăiesc! Am ieșit imediat din vestiar”

Concluziile lui Cosmin Contra după calificarea României la EURO: „Era timpul”

„Nu e ușor să faci schimbul de generații, nu poți să ai pretenția ca imediat să te califici la turnee finale. După două calificări ratate s-au aliniat astrele, am avut o grupă accesibilă, iar jucătorii au mult mai mare experiență în calificări. Este o calificare extraordinară a acestei generații tinere.

Mă bucur pentru ei, pentru Edi, pentru cei care au participat la această calificare. Mă bucur pentru Nicușor (n.r. - Stanciu), că l-am adus aici, la Damac, și este într-o formă extraordinară, a putut ajuta echipa națională. Bineînțeles, felicitări jucătorilor, staff-ului tehnic, celor din Federație. Au trecut 8 ani, era timpul ca România să se califice.

Nicușor mi-a vorbit extraordinar de bine despre atmosfera de la echipa națională. Avea mare încredere că se vor califica și uite că au făcut-o. Mă bucur mult pentru el, știu cât a suferit în mandatul meu și în mandatul lui Mirel pentru campaniile ratate. Merita această calificare după atâta suferință.

Am vorbit mult cu el despre echipa națională, dar acum este important ca mâine jucătorii să joace dezinvolt, pentru că nu mai au presiunea calificării.

Pot termina în fața Elveției, ceea ce ar fi extraordinar de bine pentru fotbalul românesc. Îmi doresc foarte mult ca echipa națională să arate cel puțin la fel de bine ca la meciul cu Israel, poate chiar mai bine dacă jucătorii vor intra fără stres. Cu Israel au demonstrat că au puterea să revină și să se califice”, a afirmat Contra la „DigiSport Special”.

Grupele din campaniile anterioare au fost puțin mai grele, dar nu există adversar ușor în momentul de față în fotbalul european. 

Multă lume crede, inclusiv eu cred, că a fost o grupă accesibilă, dar echipa națională nu a pierdut niciun meci. Sper să terminăm pe primul loc și să avem un culoar accesibil la tragerea la sorți. Bine, poate nu putem vorbi despre grupe accesibile, dar e clar că e o grupă din care te puteai califica.

- Cosmin Contra

Cosmin Contra: „Vreau să-i mulțumesc lui Edi. Schimbul de generație a început cu mine”

„Guriță” a ținut să îi mulțumească actualului selecționer, Edi Iordănescu, care i-a menționat pe predecesorii lui într-o postare pe Facebook: „Mulțumesc, Mirel!! Mulțumesc, Cosmin!! La mijloc este și munca voastră!! Echipa națională a României vă salută!!”.

„Vreau să-i mulțumesc lui Edi pentru că m-a menționat, pentru că a postat acele mulțumiri. Acest schimb de generație a început cu mine, a fost continuat de Mirel și Edi a reușit să se califice la Campionatul European cu această generație.

Cred că am contribuit și noi puțin la această calificare. Eu am avut curajul să debutez majoritatea jucătorilor care au fost la Campionatul European U21 din Italia. Nu este ușor să urci de la tineret la echipa mare și să ai pretenții să ai rezultate.

Poate, cu această calificare, această generație ne va mai aduce bucurii și va face o figură frumoasă la EURO. De ce nu, visăm și la o calificare la un Campionat Mondial”, a spus Contra.

Cu 50.000 de oameni în spate și fără stresul calificării, eu cred că jucătorii se pot descătușa și să joace foarte bine cu Elveția. Nu cred că Edi Iordănescu nu îi poate motiva, pentru că până la urmă întâlnesc Elveția, un rival extraordinar de puternic. 

Să termini pe 1, în fața lor, cred că este un obiectiv pentru care merită să lupți. Sunt sigur că jucătorii vor face un meci foarte bun și vor termina pe primul loc. Sper din toată inima, merită să termine această campanie pe primul loc și să fim în urna a doua.

- Cosmin Contra

Mai multe știri despre echipa națională: 

Notițele secrete din conferința lui Edi » Întrebări și răspunsuri despre Anghel Iordănescu

Răstunare de situație! Urma să fie lângă „tricolori” la meciul cu Elveția, dar clubul a intervenit în ultima clipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
nicasdfghjklpoiuytre
nicasdfghjklpoiuytre  •  21 Noiembrie 2023, 10:08

Domnu Contra a contribuit putin , la Dinamo a contribuit mai mult .

21lva
21lva  •  20 Noiembrie 2023, 22:42

Grupa a fost accesibila, de acord. Daca am fi picat in grupa cu Franta si Olanda, acum eram echipa de pe locul 4, iar baietii si fetele de la gsp care ne iau de perciuni ca ne permitem sa spunem ca suntem slabi i-ar fi facut albie de porci pe Edy si pe baietii din "cea mai slaba generatie din istoria nationalei". In ceea ce te priveste, meritul cel mai mare pe care-l ai este ca nu mai esti la nationala. Multumim, Gurita. Cu tine n-am fi fost aici

Vezi toate comentariile (2)
Comentează