FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Un fost selecționer mizează în continuare pe Mirel Rădoi: „Nu este uşor să ai performanţe imediat”

Mirel Rădoi (39 de ani)
Mirel Rădoi (39 de ani)

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 12:30 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 12:39

Cosmin Contra (45 de ani) a analizat situația echipei naționale după startul dezastruos în preliminariile Cupei Mondiale și i-a luat apărarea lui Mirel Rădoi (39 de ani), despre care a spus că ar trebui să continue ca selecționer al României.

După ce a ratat calificarea directă la EURO 2020, Cosmin Contra a demisionat de pe banca echipei naționale și a fost înlocuit de Mirel Rădoi, care a avut un parcurs senzațional la Campionatul European U21 din 2019 cu naționala de tineret. Totuși, Rădoi nu a revitalizat România: a pierdut barajul de calificare cu Islanda, a terminat pe locul 3 în Nations League într-o grupă cu Austria, Irlanda de Nord și Norvegia, iar în preliminariile Campionatului Mondial din 2022 a obținut doar 3 puncte după primele trei partide.

Cosmin Contra: „Nu este uşor să ai performanţe imediat”

„Nu prea citesc ce scrie în presă. Am fost în situaţia lui Mirel Rădoi şi ştiu cum e. La meciul cu Armenia eram la aeroport, în Frankfurt. Nu ştiu dacă e un rezultat ruşinos, pentru că nu ştiu cum a decurs meciul cu Armenia. A fost eliminarea lui Puşcaş când aveam 2-1, astfel a fost influenţat rezultatul final. Ai jucători buni, totuşi, puteam ţine de rezultat. Dar nici nu îmi pot da cu părerea, pentru că nu am văzut meciul. Cred ar trebui să fim realişti. Am spus întotdeaună că nu suntem realişti în România. Există un schimb de generaţie la echipa naţională, care s-a început cu performanţa de la tineret.

Deja am adus jucători tineri la echipa naţională, am debutat foarte mulţi jucători tineri. Mirel continuă acest schimb de generaţii. Nu este uşor să ai performanţe imediat. Vine un alt antrenor şi se întâmplă acelaşi lucru. N-am văzut declaraţiile, doar ce-mi ziceţi voi. Nu vreau să intru... Am fost acolo şi ştiu cum se simte Mirel, am fost în locul lui şi am păţit acelaşi lucru. Am fost criticat foarte mult, chiar dacă un an întreg România nu a pierdut niciun meci”, a declarat Cosmin Contra la Look Sport+.

13 victoriia obținut Cosmin Contra din postura de selecționer al echipei naționale

1,88 puncte/mecia fost media României în cele 24 de partide cu Cosmin Contra pe banca tehnică

VIDEO. Mirel Rădoi: „Mi-e greu să fac promisiuni pe care nu le pot îndeplini”

Citește și alte știri despre echipa națională:

E Chiricheș căpitanul greșit al naționalei? Fost component al staff-ului: „E un fel de lasă-mă să te las. Căpitanul trebuie să fie mai câinos. Pe Hagi, colegii îl știau de frică!”

Planul-șoc al Federației: Mutu în locul lui Rădoi + Cristi Chivu la U21!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1195078783842427
Cantemir Mefa  •  02 Aprilie 2021, 21:03

Vă luați apărarea unii la alții! Care imediat? Că de 20 de ani ne tot zbatem în neputință! Cât să mai aşteptăm? Încă 30 de ani?

861553623922104
Gigel Borcanel  •  02 Aprilie 2021, 19:18

O catastrofă ia apărarea altei catastrofe. Sunt și alte naționale: feminină, a artiștilor, puteți încerca acolo, muncă de voluntariar, fără salar.

dobrin
dobrin  •  02 Aprilie 2021, 18:08

Una e sa n-ai performante si alta e sa faci greseli care tin de ABC-ul antrenoratului.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează