FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, interviu EXPLOZIV! Cum au decurs negocierile secrete pentru naționala României: „NU mă feresc, asta am făcut!”

Cosmin Olăroiu la Prietenii lui Ovidiu, foto: GSP +8   FOTO
Cosmin Olăroiu la Prietenii lui Ovidiu, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 00:00

Cosmin Olăroiu, 51 de ani, antrenorul anului 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, este invitatul de marcă al lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”, prima emisiune din 2021. 

  • Nu ratați AZI o ediție-eveniment cu Cosmin Olăroiu, antrenorul-trofeu, de la ora 20:00, pe GSP.RO, la „Prietenii lui Ovidiu”!

Cosmin Olăroiu explică momentele în care a fost sunat de cei din FRF ca să preia prima reprezentativă, spune că e tentat să pregătească naționala, doar că în acest moment e imposibil să se gândească la această variantă, fiindcă Mirel Rădoi, actualul selecționer, e "familia mea, fratele meu mai mic".

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Cosmin Olăroiu la Prietenii lui Ovidiu: „După Daum, am discutat cu FRF”

- Vreau să vorbim și de echipa națională. Nu-ți face cu ochiul?
- M-a tentat echipa națională! Am renunțat la contractul din Qatar ca să vin antrenorul echipei naționale a României când era Răzvan Lucescu. Comitetul Executiv a decis să-l mai lase un meci. Între timp am primit o ofertă, i-am spus președintelui de atunci, Mircea Sandu, că nu mai am cum să aștept. Răzvan dacă ar fi câștigat ar fi avut șanse în continuare și-atunci nu era fair-play să fie înlocuit. Le-am spus că voi accepta oferta pe care am primit-o, Răzvan a câștigat acel meci și a demisionat. Atunci am fost aproape, mi-aș fi dorit foarte mult.

- Păi și-acum?
- În momentul ăsta nici nu mă pot gândi! Știți foarte bine de ce!

- Pentru că e Mirel acolo?
- N-am cum să mă gândesc! Dar pentru mine ar fi o onoare să antrenez echipa națională a României. Când a venit președinte domnul Burleanu au venit și la Dubai. Nu mă feresc să spun. Andrei Vochin a fost la Dubai și a vorbit cu mine. Aveam contract. După ce-a plecat Daum, m-au sunat, am discutat cu ei.

- Și te-au convins?
- Am mers la conducerea clubului și le-am spus că mai am contract cu ei cinci luni, să accepte să mă lase la echipa națională în paralel cu Al Ahli. Aveam două acțiuni în noiembrie și martie, după care terminam contractul și puteam să vin la echipa națională. N-au vrut! Apoi am mers în China...

Cosmin Olăroiu: „Am foarte multă încredere în Rădoi”

- Dar pe viitor există o șansă?
- Dacă se va ivi această posibilitate, nu voi spune nu, dar în momentul de față e mai mare nevoie de un antrenor tânăr, așa cum e Mirel, cum a fost Cosmin, decât de un antrenor ca mine sau ca Răzvan. Echipa noastră are nevoie să crească, iar acești oameni tineri o pot face să crească odată cu ei. Pentru că ei sunt dornici de performanță.

- Discuția ajunge la cât sunt ei de tineri...
- OK, nu avem răbdare? Dați-mi o garanție că dacă vine un antrenor, nu eu, unul străin, oricare, de top, Mourinho sau care vreți dumneavoastră, e sigur că dă rezultate! Nu există! Dacă noi acum suntem realiști, să încercăm să ne gândim cam ce poate echipa națională și ce tip de antrenor avem nevoie. OK, îl luăm pe Mourinho, pe Guardiola sau pe Klopp. Vine la echipa națională, dar el lucrează cu jucători de un anumit nivel, oare pot face ce spune el?

- Ai dreptate, Oli, dar noi...
- Nea Ovidiu! Nu știu dacă jucătorii noștri se pot ridica la nivelul de afară. Avem nevoie de un antrenor mare ca să avem rezultate acum sau e foarte greu să avem rezultate și atunci avem nevoie să creștem și ne trebuie un antrenor care să crească cu echipa. Eu merg pe varianta doi. Am foarte multă încredere în Rădoi! Însă în meseria noastră să reușești e foarte greu.

„Mirel Rădoi e familia mea, fratele meu mai mic”

- Tu ai reușit, el de ce n-ar face asta?
- Pentru că întâlnești președinți, mentalități, presă, public care sunt altfel. De multe ori ai momente în care cedezi. Dacă ai pasiune și iubești ceea ce faci, reușești să treci peste toate și să mergi mai departe. Iar el are această pasiune. El arde! Discut cu el și-l simt! Vorbesc la modul general, nu vorbesc de cum lucrează, ce face. Nu vreau să-l influențez.

- Rădoi e un prieten de-ai tăi, asta e clar.
- Mirel este familia mea. Eu sunt nașul fetei lui. El este familia mea, fratele meu mai mic. Gino e mai mare! E copilul meu. Îl văd pe el sau pe Antonio am aceeași bucurie. Niciodată nu vreau să-l influențez. Încerc să evit lucrul ăsta, dar discutăm chestii generale și ce mi se întâmplă mie. Sunt unii oameni pe care-i vezi că vor să facă lucrul ăsta, că au pasiune. O să reușească, chiar dacă nu o va face acum!

Alte știri de la Prietenii lui Ovidiu:

VIDEO. Dan Negru i-a dezvăluit lui Ioanițoaia: „Am o poveste cu Gigi Becali și nu știu dacă să v-o zic sau nu... N-a vrut să știe lumea”

VIDEO EXCLUSIV » Gică Hagi, reproșuri în premieră pentru Ianis: „Trebuia sa facă mai multe! Nu poate juca decât pe un post”

EXCLUSIV Comedie cu Nicolae Mitea la Ajax: „Bre nea Giovanni, vreau să-ți spun... Nu știam ce înseamnă «exit»... Bre!!!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
valentindragobete
valentindragobete  •  06 Ianuarie 2021, 08:19

Ce spune Olariu si ce titrează " nea Ovi " ? Deontologie curată, ce mai ...

 •  06 Ianuarie 2021, 05:38

Pe www︎.︎Magenot︆.︆net - Fete1e fac cunnoștință cu băieții , petrec o noapte stră1ucitoare în oraș , după care se întorc acasă împreună unde ... Assta depinde de tine!

ekneb
ekneb  •  06 Ianuarie 2021, 01:21

Eu cred ca nationala romaniei are un blestem, unul care se intinde deja de vreo 3 decenii, de dupa 1990, poate blestemul se va rupe odata si odata. Noi nu am putut avea niciodata, aproape niciodata parte de antrenorii nostrii de top la nationala, din diverse motive... nu am putut sa l avem pe Lucescu senior, Olaroiu, Dan Petrescu, chiar si Sumudica sau mai stiu eu cine.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close