FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV // VIDEO Costel Gâlcă, mesaj tranșant pentru Mirel Rădoi: „Eu asta aș fi făcut în locul lui! Să-și asume”

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iulie 2021 21:30

Costel Gâlcă a participat la patru turnee finale, având 68 de selecții la echipa națională, alături de care a evoluat la două Mondiale (1994, 1998) și două Europene (1996, 2000). Acesta și-a amintit cu plăcere despre momentele din 1994, recunoaște că se visa în semifinală, dar evită să-l scoată țap ispășitor pe Florin Prunea. Nu a evitat să vorbească despre evoluțiile de azi ale naționalei conduse de Mirel Rădoi.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Costele, vreau să uităm perioada asta și să ne amintim de lucruri frumoase. De Mondialul din Statele Unite.
- A fost o experiență extraordinară! România era într-un moment bun, cu jucători foarte buni, cu internaționali care jucau la un nivel înalt, în campionate puternice. Mie mi-a prins bine, chiar dacă erau alți jucători îndreptățiți să meargă la acel turneu. La momentul acela, așa au decis antrenorii. Faptul că am fost la Mondialul din '94 m-a ajutat mult după aceea.

- Ce avea special acea echipă?
- Grupul era foarte unit și cu personalități foarte mari. Și aveam un jucător extraordinar, pe Gică Hagi, care putea să facă orice și a demonstrat-o la acest Mondial. La meciul cu Argentina am avut emoții deosebite, dar a fost un meci extraordinar. Am fost la un pas să prindem semifinalele. N-am avut acel dram de noroc în meciul cu Suedia. Eu n-am jucat în acel meci, dar deja mă vedeam în semifinale.

- Cine a greșit atunci? Au trecut atâția ani!
- A fost acea minge lungă, o ieșire neinspirată a lui Florin... Ne-a afectat foarte mult acel gol primit. Eu cred că echipa a greșit, nu neapărat cineva! A fost tristețe după meci, dar așa este fotbalul. Iordănescu avea momente, și știe toată lumea, cu ieșiri mai dure, dar și vorbea cu jucătorii, era apropiat de noi. Mi-aș dori să avem o altă echipă națională cu care să ajungem sus, dar avem nevoie de timp. De cât timp, nu știu. E important ce investiții facem și cum creștem jucătorii.

- Ce părere ai acum de prima reprezentativă?
- Acum avem jucători talentați care ar putea exploda și ar putea face un grup bun pentru echipa națională.

- Păi, și cine este de vină că nu se întâmplă asta?
- Toți suntem de vină, toți, toți! Putem sta în țară, putem antrena aici și să facem nivelul mai ridicat, să fie mai competitiv. Statul trebuie să creeze condiții sau anumiți investitori.

- Doar că nu avem rezultate absolut deloc...
- Mirel trebuie să-și asume lipsa de rezultate! Antrenorul, când este acolo, trebuie să-și asume tot, inclusiv selecția făcută! Are partea lui de vină, dar nu în totalitate.

- Demisionai în locul lui după ce te bate Albania sau Georgia?
- Eu nu demisionam dacă eram în locul lui. Noi trebuie să-l susținem pe antrenorul echipei naționale, să credem în el.

10 sezoanea evoluat Gâlcă în Spania, în perioada 1996-2006, la Mallorca, Espanyol, Villarreal, Zaragoza și Almeria

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU COSTEL GÂLCĂ

CITEȘTE ȘI

John McEnroe, în mijlocul unei controverse din cauza comentariilor făcute la adresa Emmei Răducanu: „E beat?”

EXCLUSIV Revoltă în vestiarul lui Dinamo: „Cei din DDB sunt ca spaniolii, ne-au mințit pe față! Plec diseară. Ne vedem la FIFA, băieți!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  08 Iulie 2021, 09:08

Radoi cel mai slab antrenor al tuturor timpurilor a distrus tineretul si echipa nationala acum ne face de ras in lume la olimpiada !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează