FOTBAL  »  NATIONALA  »  PROBLEME

Cristi Dulca vorbește deschis despre cele mai importante „meciuri” ale vieții: „Vreau să le dau încredere oamenilor care suferă de cancer. Puteți trece peste asta”

Cristian Dulca // foto: Imago Images
Cristian Dulca // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 07:25 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 08:56

Cristian Dulca (49 de ani), fost fotbalist și în prezent selecționer al primei reprezentative de fotbal feminin a României, vorbește liber despre luptele pe care le-a avut cu cancerul.

Fost fundaș cu 6 meciuri pentru echipa națională, Cristian Dulca s-a confruntat cu mai multe probleme serioase de-a lungul vieții. A trebuit să se lase de fotbal la finalul sezonului 2002/2003, la doar 30 de ani, din cauza unor probleme la inimă.

Cinci ani mai târziu, a primit o veste cruntă: medicii l-au diagnosticat cu cancer testicular. Actualul selecționer al lotului feminin de fotbal a trecut peste momentul delicat, dar boala a recidivat în 2011. Deși admite că i-a fost mai dificil să treacă peste probleme a doua oară, antrenorul a reușit să facă asta. Acum, la mai bine de 10 ani de la acel moment, vorbește liber despre cele mai importante „meciuri” din viața sa.

Uniți de o boală fără leac » Juan Carlos Unzue, fostul secund al lui Luis Enrique la Barcelona, l-a vizitat pe românul Marcel Sabou » Cei doi suferă de scleroză laterală amiotrofică
SLA
Uniți de o boală fără leac » Juan Carlos Unzue, fostul secund al lui Luis Enrique la Barcelona, l-a vizitat pe românul Marcel Sabou » Cei doi suferă de scleroză laterală amiotrofică

Cristian Dulca, despre luptele cu cancerul

„În 2007 am plecat cu nea Vio (n.r. - Viorel Hizo) la Vaslui. Eram secundul lui, alături de Zotincă. În 2008, a fost prima perioadă când m-am îmbolnăvit. Nu a fost un cancer aşa greu la testicul. Rememorând perioada, m-am speriat foarte tare atunci, dar a trecut repede. A fost un şoc, dar am trecut peste prima parte. A doua parte a fost mai grea.

Cumva, în 2011 boala a recidivat. Atunci a fost mai gravă. Am avut o tumoare de aortă. A necesitat lungi şedinţe de citostatice, a fost mai greu. Nu mi-e greu să vorbesc de acea perioadă. Pentru mine şi pentru alţii este un exemplu să vorbesc şi să dau încredere multor oameni care suferă de cancer că pot trece peste acest moment”, a spus Dulca la Look Sport.

Exceptând aventura de „secund” de la FC Vaslui, Dulca le-a antrenat din postura de „principal” pe U Cluj, Delta Tulcea, Gaz Metan, România U21, Luceafărul Oradea, Șirneasa și U Cluj. Din ianuarie 2021 este selecționer al primei reprezentative de fotbal feminin a României, alături de care se află la Marbella în prezent, pentru desfășurarea primului cantonament de pregătire din 2022.

VIDEO » Experiența lui Cristi Dulca în Coreea de Sud. Cum fenta echipa sa o clauză importantă din contract

Citește și: 

„E sclavie!” » Fostul atacant de la FCSB și Farul își strigă durerea: „M-am accidentat grav, clubul m-a abandonat, nu m-a plătit din iulie 2021, iar acum a intrat în insolvență”

Simona Halep, față în față cu jucătoarea care a spart tiparele în tenis: „E dificil să vii din țara mea. Am avut dificultăți în carieră, dar sunt mândră de ce am devenit”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează