FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZBATERE

EXCLUSIV Se implică în dezbaterea care-i dă bătăi de cap lui Edi Iordănescu: „Să fim serioși! Erau în stare să-l execute ca pe Escobar!”

Ionuț Radu a fost eroul „tricolorilor” mici în campania din 2019, dar nu s-a impus până acum la naționala mare / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Ionuț Radu a fost eroul „tricolorilor” mici în campania din 2019, dar nu s-a impus până acum la naționala mare / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2023 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2023 06:57

Într-un interviu acordat săptămâna aceasta Gazetei Sporturilor, Cristian Hăisan, fostul portar al Vasluiului din anii 2000, a vorbit despre situația din poarta primei reprezentative, cu fix o lună înaintea debutului României în preliminariile pentru EURO 2024.

  • Andorra - România (25 martie, 21:45, Antena 1) și România - Belarus (28 martie, 21:45, Prima TV) sunt primele partide ale „tricolorilor” în aceste preliminarii. Ambele meciuri vor fi liveTEXT pe GSP.ro.

Întrebat cine ar merita să fie titularul primei reprezentative într-o perioadă de căutări pe acel post, goalkeeper-ul cu 94 de meciuri în prima ligă a nominalizat portarii români care i-au atras atenția în ultima perioadă. Hăisan, 42 de ani, a adus în discuție numele lui Horațiu Moldovan sau Târnovanu, dar nu l-a omis nici pe Ionuț Radu, taxându-i pe cei care-l critică pe fotbalistul ajuns la Auxerre, în Ligue 1

Ciprian Tătărușanu a primit vestea chiar în conferința de presă: „E ca un leu în cușcă!”
AC Milan
Ciprian Tătărușanu a primit vestea chiar în conferința de presă: „E ca un leu în cușcă!”

„Poți fi un portar foarte bun în campionatul intern, dar să nu joci la națională”

„E valul ăsta, e generația cu Târnovanu, Horațiu Moldovan, cei care fac acum pasul spre echipa națională. Mie îmi place și Florin Iacob de la UTA. Sunt niște portari talentați. 

Dar nu poți cere experiență pentru poarta naționalei. Nu! Ei o vor acumula dacă vor avea selecții, că poți fi un portar foarte bun în campionatul intern, dar să nu joci la echipa națională, cum a fost Lung jr., care mie mi s-a părut un portar foarte bun, dar care n-a primit șanse”, consideră fostul portar. 

Hăisan îl apără pe Ionuț Radu: „Greșește că e copil, dar și Lloris a greșit în finala Campioatului Mondial!”

După ce s-a solidarizat cu Tătărușanu, țintă frecventă a criticilor pentru perioada în care a fost titular la Milan, fostul goalkeeper al lui Porumboiu a insistat să-l apere și pe Ionuț Radu:

„Portari avem, nu știu cine poate să apere la națională. Mie-mi pare rău de Ionuț Radu, care a fost la lotul de «tineret». Chiar mi-a plăcut de el. A greșit, că e copil, dar greșește Lloris în finala Campionatului Mondial, cu Croația! I-a dat pasă lu' ăla în picior...dar a ieșit campion mondial. I-a mai zis cineva că a greșit pasa aia? Hai să fim serioși! După 90 de minute, a ridicat cupa și era campion.

Doamne ferește să fi fost România în finala cu Croația și să fi greșit un portar de-ai noștri. Erau în stare să-l execute ca pe Escobar, la columbieni!” a spus Hăisan, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Ce portar n-a greșit? Ce portar n-a ieșit greșit pe o centrare? Nu există portarul perfect! Indiferent câtă meserie ai «fura», tot mai greșești.

- Cristian Hăisan

2002-2010e perioada în care Cristian Hăisan a apărat la FC Vaslui

Situația la zi a celor trei:

  • Împrumutat de Inter la Auxerre, antepenultima în Ligue 1, Ionuț Radu, 25 de ani, a evoluat până acum în cinci partide în prima ligă a Franței. Două pierdute, 0-2 cu Montpellier și 2-3 cu Monaco, două remize, 0-0 cu Reims și 1-1 cu Angers și o victorie, 2-1 cu Lyon. 
  • După o perioadă de aproape un an în care i-a luat fața lui Andrei Vlad și a ajuns titular incontestabil la FCSB, Ștefan Târnovanu traversează o perioadă ezitantă. În ultimul meci, cu CSU Craiova, 1-1, gafa acestuia i-a costat pe roș-albaștri două puncte. Târnovanu va împlini în mai 23 de ani. El a debutat pentru naționala României toamna trecută, în amicalul de la Chișinău cu Republica Moldova, 5-0. 
  • Horațiu Moldovan, 25 de ani, e cel mai constant dintre portarii români de top. Apără meci de meci la Rapid, unde are evoluții extrem de apreciate. De altfel, cota lui a „explodat”: când a ajuns în Giulești, unde a strâns deja 78 de apariții, era cotat la 200.000 de euro, acum valorează 1,8 milioane de euro! Și el a debutat sub comanda lui Iordănescu jr., în testul cu Slovenia, 1-2.

VIDEO Bogdan Lobonț: „Noi avem doar portari de hochei și de handbal!”

Citește și alte știri de actualitate:

Gică Popescu și-a pierdut răbdarea cu „tricolorii” și cu selecționerul: „Nu ai ce căuta la națională” + „Edi Iordănescu vorbeşte bine la TV, dar rezultatele îl contrazic de cele mai multe ori”

România debutează cu Belarus în preliminariile EURO 2024 » Cât costă un bilet la meciul de pe Arena Națională

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  26 Februarie 2023, 13:07

...gsp ...nu publica pe cei care spun si de jucatorii CSU ...ei sunt fani fcsb ...

brujo
brujo  •  26 Februarie 2023, 11:26
Postat de ionescugeorge77 pe 26 Februarie 2023, 08:39

...nu ne intereseaza de mediocrii ...cel mai bun portar al romaniei este Laurentiu Popescu de la CSU ...dar Haisan care este un mare gogoman ...n are ochi sa l vada ca si Edy ...

Cal verde si oltean destept sunt lucruri extrem de rare ... :)))

calinescu_
calinescu_  •  26 Februarie 2023, 10:29

Interese peste interese ...!!! Cel mai bun portar la ora asta este MIHAI POPA de la Voluntari ...!!!! Baiatul asta are o clasa peste toti ....!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează