FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

Cristian Săpunaru redevine bun pentru Mirel Rădoi

Articol de , , - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 09:00

Selecționerul Mirel Rădoi are parte de o veste bună, când situația generală a bazinului de selecție e dezastruoasă: Cristian Săpunaru (35 de ani) va reveni la Kayserispor, deci va continua să evolueze în prima ligă turcă. 

  • Baraj Euro 2020: România – Islanda se joacă pe 26 martie 2020. Dacă învingem, avem finală cu Bulgaria sau cu Ungaria, pe 31 martie. Vom juca ambele meciuri în deplasare.
  • Adversari Romania Euro 2020: dacă vom trece de baraj, vom fi în grupa C (Olanda, Ucraina, Austria, Romania).
  • Program Euro 2020: dacă ne calificăm, meciurile noastre din grupă vor fi Austria – Romania (14 iunie, ora 18:00, Arena Națională), Ucraina – Romania (18 iunie, ora 15:00, Arena Națională” și Romania – Olanda (22 iunie, ora 18:00, Amsterdam).

Defectele lotului sunt cu mult mai multe, e aproape imposibil de alcătuit o națională numai din fotbaliști care joacă etapă de etapă. Rădoi a anunțat deja că avea de gând să discute cu Săpunaru despre întoarcerea în națională a fundașului în vârstă de 35 de ani, acum are Mirel motive în plus să insiste să-l readucă pe ex-rapidist. 

Rădoi îl vrea pe Săpunaru la națională

Rădoi a anunțat deja că avea de gând să discute cu Săpunaru despre întoarcerea în națională a fundașului în vârstă de 35 de ani, acum are Mirel motive în plus să insiste să-l readucă pe ex-rapidist. 

Săpunaru e aproape de un acord cu Kayserispor, formație pentru care a mai evoluat în două sezoane, între 2017 și 2019.  

Recuperează 70.000 de euro 

Contractul trecut a fost încheiat cu scandal, cu un litigiu din cauza unor datorii ale clubului către fotbalistul român. Kayseri, ultima din clasament, acceptă să-i plătească lui Cristi restanțele pentru care se judecau. 

E vorba despre 70.000 de euro pe care stoperul îi capătă ca să mai semneze o dată cu Kayseri și să contribuie în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Formația pe care a antrenat-o Șumudică în urmă cu doi ani se află acum la cinci puncte de primul loc care scapă, ocupat de Kasimpașa.  

Săpunaru reziliase contractul cu Denizlispor spre finalul anului trecut, așa că revenirea lui într-un club constituie o veste bună pentru Rădoi. Mirel spera, de când a preluat postul de selecționer, să-l convingă pe Cristi să uite de conflictul avut cu Contra și să accepte din nou echipamentul tricolor. 
La aproape 36 de ani, fostul căpitan al naționalei are experiență suficientă, însă nu numai istoricul său contează, pe Mirel îl presează mai ales sărăcia din bazinul de selecție.  

Nici portari nu mai avem! 

Dintre fotbaliștii importanți, pe care i-a rulat și Contra în campania de calificare la Euro 2020, mai mulți nu joacă la cluburile în care sunt legitimați. Mulți sunt rezerve, pe alții i-au afectat accidentările. 

Mitriță e om de bază la New York, numai că liga americană s-a oprit în octombrie și va fi reluată pe 29 februarie, la limită înaintea disputei cu Islanda, semifinala barajului pentru biletul de Euro. 

Jocul cu nordicii va avea loc în Islanda pe 26 martie, o dată până la care Mitriță ar mai putea să bifeze trei etape din MLS, cât să se pună pe picioare și să-și recapete ritmul după vacanța lungă.  

VIDEO // Mirel Rădoi: „Egoiștii nu au ce căuta la națională”

S-au împuținat și portarii, postul pe care România era la un moment dat asigurată: Tătărușanu, Radu, Niță și Pantilimon sunt rezerve la cluburi, apără meci de meci doar Silviu Lung, de la Kayseri! 

Rădoi va miza, probabil, tot pe Tătărușanu, chiar dacă Ciprian va fi acumulat, până la meciul cu Islanda, aproape un an de stat pe tușă! 

„Să nu vă așteptați să apară nume noi față de cele care au existat până acum în națională, că nu am cum să inventez fotbaliști peste noapte!”

„Nu o să mai apelez la jucătorii egoiști! Cine nu e dispus să se sacrifice pentru echipă nu va mai fi convocat, fiindcă nu e normal să chemăm fotbaliști care vin la lot doar ca să mai bifeze câte o selecție!”
- Mirel Rădoi, selecționer România 

Situația internaționalilor șomeri: 

Cristian Săpunaru redevine bun pentru Mirel Rădoi

Cum ar arăta o națională doar cu jucători care au evoluat la cluburi în ultima vreme: 

Cristian Săpunaru redevine bun pentru Mirel Rădoi

Formula probabilă pentru duelul cu Islanda: 

Cristian Săpunaru redevine bun pentru Mirel Rădoi

Vezi și:

„George Pușcaș, un joc frustrant” » A primit nota 4 în meciul cu Nottingham, iar unii fani vor să-l vadă plecat

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  24 Ianuarie 2020, 13:32
Postat de gazistu pe 24 Ianuarie 2020, 13:03

SApunaru si Nede in aparate .punct. sa nu mai aud de Chiriches si Dragos Grigore care ne-au mancat ficatii in ultimele 4 prelliminati..tot ei au fost titulari, si saracu Moti a fost tot solutia de rezerva..

Ce visezi baiete? =)) Chiriches a gresit? Pai ia ultima dubla.. cate goluri a luat Romania cu Suedia si Spania fara Chiriches? Cate a luat cu Spania, cu Chiriches in teren? Sapunaru? Pai ai uitat ce a facut in meciurile cu Elvetia si Albania in teren? Din sanse de calificare reale, ne-a trimis acasa. In meciul cu Elvetia chiar a reusit sa greseasca de 3 ori in aceeasi faza in care am luat gol: 1. Lipsa de marcaj la aut, lasand banda libera..prefera sa comenteze la arbitru, nu faulteaza omul lasat liber de el la 35m de poarta, da mingea in corner cu toate ca nu era fortat, apoi lipsa de marcaj la omul care marcheaza. Mare om..mare fotbalist, iar tu il vrei titular cu masivii Islandei la 35 de ani

gazistu
gazistu  •  24 Ianuarie 2020, 13:03

SApunaru si Nede in aparate .punct. sa nu mai aud de Chiriches si Dragos Grigore care ne-au mancat ficatii in ultimele 4 prelliminati..tot ei au fost titulari, si saracu Moti a fost tot solutia de rezerva..

bumix
bumix  •  24 Ianuarie 2020, 11:03

SA VADA DACA BUREBISTA NU VREA SI EL SAU moti CA DOAR EL MAI LIPSEA . MAI RADOI DACA NE ADUCI IAR PE TOTI PE CARE I=A ADUNAT contra SI A CLACAT CU EI TU DE CE CREZI CA NU VEI PATII ALTFEL????DACA SEMENI ACELASI LUCRU DE CE CREZI CO O SA CULEGI ALTCEVA?? lasal in pace pe marele sapunaru ca numai greseli fatale facea .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează