FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

Cristian Săpunaru s-a retras OFICIAL din echipa națională! GSP a aflat de ce a pus piciorul în prag

Articol de , - Publicat marti, 03 septembrie 2019 17:50

Cristi Săpunaru, 35 de ani, fundașul celor de la Denizlispor, și-a anunțat în urmă cu scurt timp retragerea de la echipa națională. Acesta și-a informat fanii cu privire la retragere prin intermediul unei scrisori deschise.

Gazeta Sporturilor a anticipat încă din 20 august retragerea lui Săpunaru. Jurnaliștii GSP au publicat un material în care au tratat pe larg retragerea lui „Săpun”, imediat după ce, în mod bizar, acesta n-a apărut pe lista preliminară a convocaților pentru partidele cu Spania și Malta. 

Conform surselor GSP, Săpunaru a luat decizia să se retragă abia după ce a văzut că nu e pe lista pentru Spania și Malta, element care l-a determinat să pună piciorul în prag. 

„Încep prin a spune MULȚUMESC! A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta țara și, în ultima perioadă, să port pe braț banderola de căpitan al Echipei Naționale, purtată de mari fotbaliști ai României și de oameni care acum sunt un model de urmat în viață! 

Mulțumesc tuturor celor care s-au aflat la conducerea Naționalei și la conducerea Federației Române de Fotbal! Celor care au avut încredere în mine, celor care m-au criticat, pentru că m-au făcut mai ambițios și mai bun. 

Tuturor celor care au fost alături de Echipa Națională și nu au încetat să ne încurajeze, indiferent de echipele pe care le susțineau. Tuturor colegilor cu care am împărțit vestiarul și cu care am reușit să participăm la două Campionate Europene. 

Am avut o carieră la care mulți visează și sunt mândru de ce am realizat. Dar a venit timpul să mă retrag de la Echipa Națională a României și să las locul celor tineri și dornici de performanță

Vă mulțumesc și sper din tot sufletul ca Echipa Națională să se califice la Campionatul European din 2020!  Hai România!”, e scrisoarea publicată pe site-ul oficial al Federației

Săpunaru a debutat în 2008

Ultima oară, fundașul de 35 de ani a jucat pentru prima reprezentativă în victoria cu Malta din luna iunie, scor 4-0. A debutat la națională sub comanda lui Victor Pițurcă, într-un amical cu Muntenegru din 2008, câștigat cu 4-0.

Săpunaru a debutat pentru echipa națională în 2008. De atunci, acesta a strâns 36 de apariții sub „tricolor”, fără să reușească să înscrie vreun gol. Săpunaru a fost convocat la ambele turnee finale la care România a participat din 2008 încoace. 

La Europeanul din Austria și Elveția de acum 11 ani a fost în lot, nebifând niciun minut, în timp ce Europeanul din Franța l-a găsit în postura de integralist în toate cele trei meciuri.  
 

11 partidea adunat Săpunaru la națională din postura de căpitan

Vezi și: 

ROMÂNIA - SPANIA // EXCLUSIV Dennis Șerban debordează de optimism: „Sper să dăm vreo trei Spaniei!” » Cine e favoritul lui din naționala lui Contra

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
markksson
markksson  •  13 Septembrie 2019, 06:38

"... abia după ce a văzut că nu e pe lista pentru Spania și Malta, element care l-a determinat să pună piciorul în prag." Domnu' ziaristu', mai pune mana pe carte. Daca era chemat la lot dar se opunea, abia atunci avea sens sa scrii ca "a pus piciorul in prag".

danirovl
danirovl  •  03 Septembrie 2019, 20:42

N a fost el cel mai mare jucator ,dar nici cel mai slab...multumim si noi!!

pake_spp
pake_spp  •  03 Septembrie 2019, 20:27

Slava Domnului ca am scapat de tine! Poate te urmeaza si Bogdan Stancu! Amin!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează