FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA 0-2

Cronica meciului Islanda - România 0-2 » I-am învinsson!

Cronica meciului Islanda - România 0-2 » I-am învinsson! +39   FOTO
Cronica meciului Islanda - România 0-2 » I-am învinsson!

Articol de , - Publicat joi, 02 septembrie 2021 23:45 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 00:05

Islanda - România 0-2. Ne-am luat revanșa în fața islandezilor! Mai buni, mai multe ocazii, mai mari. Și două goluri care reaprind speranțele

E frig la Reykjavik. Frig, 7-8 grade, și vânt. Norii sunt aproape de micul "Laugardalsvöllur", învăluindu-l. Așa e mereu aici.

Surprizele selecționerului

Parcă ni se face și mai frig când vedem echipele. Mirel Rădoi ne-a pregătit alte surprize, cum a făcut-o mereu cu echipa de start, e dificil de decriptat selecționerul. Rațiu titular, debutant la națională, fundaș dreapta. Ca la Olimpiadă. Și Nedelcu în primul "11". Manea, pe bancă. Răzvan Marin, la fel, ca toamna trecută, la barajul pentru Euro. Îi surprindem pe islandezi sau ne surprindem singuri?

Un oficial al gazdelor ne anunță la masa presei că nu va fi VAR: "S-a stricat softul". Nu ne ajută tehnologia video.

Pierdere majoră pentru Mirel Rădoi » Denis Alibec s-a accidentat în disputa cu Islanda! Debut pentru Markovic
Islanda - România
Pierdere majoră pentru Mirel Rădoi » Denis Alibec s-a accidentat în disputa cu Islanda! Debut pentru Markovic

Lobul lui Alibec

Suntem în alb și jocul începe, cu ambele echipe în 4-3-3, ca și cum cei doi tehnicieni, Vidarsson și Rădoi, promovați de la naționalele U21, s-ar fi înțeles.

Pornim mai bine, asta e senzația, stăm cu linia defensivă la 40 de metri de poartă. Și, după șutul lui Sorescu, avem o șansă. Ce șansă! Runarsson, goalkeeperul, iese riscant in tackling să-l deposedeze pe Man, o face, dar nu mai are timp să se întoarcă la locul său și Alibec încearcă un lob spre poarta goală. Mingea cade pe plasă. Ufff!

Suferință și la Rațiu, și la Camora

Înghețăm la neatenția lui Camora. Vrea să-i paseze cu capul lui Niță, înapoi. Aproape de autogol. Și ceva se schimbă în joc. Albaștrii profită de o relaxare în apărarea noastră și creează presiune. Tot mai mare, mai ales pe benzi, unde aduc mereu un om în plus, fundașul lateral, și au superioritate. Rațiu rezistă cu greu în fața lui Albert Gudmundsson, de la AZ, Camora suferă mai tare, pentru că Saevarsson avansează și combină și cu JB Gudmundsson, și cu vikingul pletos, Birkir Bjarnason, unul dintre ultimii rămași din generația lor de "aur".

Ocaziile mari sunt ale noastre

Pe acest fond, putem să deschidem scorul. Hermannsson a greșit, pasa lui a fost interceptată de Sorescu, care e singur cu Runarsson, dar driblează prea larg și iese cu mingea la picior.

Nordicii revin în ofensivă, Bjarnason e periculos, însă Niță rezolvă. Se cere penalty la Nedelcu. "Centralul" bielorus Kulbakov nu dă nimic. Nici nu e!

Rădoi se agită pe margine, iar Man îl enervează și mai mult. Trage direct în portar.

Islandezii au posesie mai bună, totuși, ocaziile mari sunt ale noastre. Alibec, Sorescu, Man.

Trebuia să marcăm!

+35 FOTO

Și se face dreptate imediat după pauză. Stanciu trage cu stângul, de la marginea careului, celălalt Bjarnason, stoperul Ingi, deviază. Și Man nu poate rata. Avem 1-0. Putem învinge la Reykjavik.

Chiar dacă albaștrii combină pe aripi, pătrunzând spre centru, nu reușesc să finalizeze, nu încheie acțiunile așa cum ar vrea Vidarsson. Ne pun în pericol, fără să muște.

Se joacă pe contre, apar mai multe ocazii. Rădoi mută, intră Hagi și Manea în locul lui Sorescu și Rațiu. Îi prindem de câteva ori descoperiți, ne putem desprinde. Nu punctăm pentru 2-0 și Bjarnason e gata să ne surprindă el. Scăpăm!

Timpul se scurge, suntem în avantaj și e bine. Golul lui Hagi e anulat pentru fault în atac.

Contraatac perfect

Apoi îl pierdem pe Alibec. Se prăbușește în iarbă, cu dureri mari la coapsă. Nu mai continuă. E accidentat.

Ultimele zece minute.

Încă un contraatac. Ianis spre Răzvan Marin, imediat, Marin, lansare perfectă. Stanciu, scăpat la limita ofsaidului (VAR nu poate verifica), e liber, față în față cu Runarsson. Și nu ratează. Gol, gol, gol! 0-2. Final pe "Laugardalsvöllur". Am învins și s-au reaprins speranțele.

Ne-am luat și revanșa la Reykjavik. Acel eșec din octombrie 2020, în barajul pentru Euro, parcă nu mai apasă atât de tare. 

Cronica meciului Islanda - România 0-2 » I-am învinsson!

Statisticile meciului, via sofascore.ro

Islanda - România 0-2, comentat live de Ioanițoaia, Ștucan și Gafiuc: „După atâtea dezamăgiri, chiar era momentul!”

FOTO Vești bune în grupa României! „Tricolorii” revin cu șanse reale în calculele calificării, după Macedonia de Nord - Armenia și Liechtenstein - Germania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează