FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, DUMINICĂ, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, LIVETEXT PE GSP.RO

Cum a comentat Victor Piţurcă oferta de la Al Ittihad şi pe cine bănuieşte că a lansat zvonul: "Orice e posibil!"

Cu şase zile înaintea primului meci din preliminarii, Piţurcă pare nehotărît
Cu şase zile înaintea primului meci din preliminarii, Piţurcă pare nehotărît

Articol de - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:06

Selecţionerul nu exclude totuşi şi varianta plecării. Unele surse din Arabia Saudită susţin că cei de la Al Ittihad ar plusa pentru a-l aduce ca antrenor, altele că gruparea din Jeddah ar fi semnat deja cu uruguayanul Carreno.

La conferinţa de presă pe care a avut-o ieri la Mogoşoaia, cu ocazia reunirii lotului pentru meciul cu Grecia, Victor Piţurcă a încercat să expedieze repede subiectul posibilei sale plecări la Al Ittihad, imediat după partida cu elenii: "Ca să fiu explicit, să terminăm cu zvonurile astea care au apărut, şansele ca eu să plec după meciul cu Grecia sînt sub 1 la sută! Nu e nimic serios, nu am vorbit cu nici un oficial al clubului Al Ittihad. Ce a apărut prin presa de la ei sînt doar speculaţii, aşa cum s-a mai întîmplat şi altă dată. Gata, întrebaţi-mă de echipa naţională!".

"Poate vine vreo ofertă"
Spre finalul conferinţei, la insistenţa jurnaliştilor, a revenit totuşi asupra subiectului. A recunoscut că "tot timpul există variante ca un antrenor să plece la o altă echipă. Nu pot să spun că sînt zero la sută şansele să plec! Poate primesc o ofertă foarte bună chiar înainte de partida cu Grecia, cine poate să ştie?! Orice e posibil. Poate vine un club, plăteşte clauza de reziliere, poate plăteşte dublu şi plec! În legătură cu Al Ittihad, m-a sunat un domn din România, am vorbit cu el de două-trei ori. Atît. Dar cu nimeni de la club. Dacă mă tentează? Nu ştiu, depinde, dar ce facem acum, vorbim despre blana ursului din pădure?!".

A dat-o apoi pe glumă, spunînd că jucătorii se amuzau întrebîndu-l: "Ce faci, nea Piţi, mergi pe blat? Pleci la arabi şi nu ne spui nimic?!". Nimic foarte clar, deocamdată selecţionerul nici nu infirmă, nici nu confirmă. Pare că aşteaptă un răspuns. Sau poate doar rezultatul din Grecia.

Îl bănuieşte pe Reghe?!
Piţurcă spune că nu ştie de unde a apărut informaţia că ar pleca la Al Ittihad, dar pare să aibă o variantă: "Voi nu ştiţi cine a lansat zvonul? Unde a apărut? Într-un ziar din Arabia Saudită". Spune că "nu cred că Reghe a lansat asta", dar fără cuvinte parcă îl bănuieşte pe "prietenul" său, fostul antrenor al Stelei.

3 milioane euro la instalare!
Şi dinspre Arabia Saudită ştirile sînt amestecate. Un jurnalist de acolo, care a vrut să-şi păstreze anonimatul, confirmă că dicuţiile între Al Ittihad şi Piţi sînt în toi. Pe lîngă bani, 3.000.000 de euro la instalare, 1,2 milion de euro salariul stagional şi primă de campionat de 500.000 de euro, "clubul s-ar angaja să plătească pînă la un milion de euro celor de la FRF pentru clauza de reziliere a lui Piţurcă. În plus, i-ar pune românului la dispoziţie o limuzină şi o vilă pe plajă. Tratativele vor continua după meciul României din Grecia".

Au semnat cu fostul antrenor de la Al Nasr?
Alte surse, neoficiale, afirmă că "Piţi a semnat deja contractul, dar cei de la Al Ittihad nu i l-au trimis înapoi semnat şi de ei". Mai mult, sînt informaţii că Al Ittihad ar fi demarat discuţii şi ar fi parafat deja o înţelegere cu un alt tehnician.
"Este vorba despre uruguayanul Danile Carreno, antrenorul care a cîştigat ultimul campionat din Arabia Saudită, cu Al Nasr. Şi nu şi-a găsit club după despărţirea de trupa din Riad!", susţin respectivele surse.

8 titluri de campioană a Arabiei Saudite şi 6 Cupe are Al Ittihad Jeddah

117 jocuri în Bundesliga are vedeta lui Al Ittihad, ivorianul Didier Ya Konan, toate la Hanovra

"După experienţa barajului, cred că jucătorii mei au înţeles cît de puternică e Grecia. Eu sper că putem aduce punct sau puncte de data asta. Ar fi un rezultat mare, să începem bine aceste preliminarii" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"Am vrut să-l convoc pe Sînmărtean, care, de cînd a venit la Steaua, a devenit mult mai responsabil în joc, mai interesat de ce se întîmplă pe teren. Chiar îmi plăceau evoluţiile lui, dar s-a accidentat" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"Nu e deloc bine, nici pentru «naţională» că jucători valoroşi ca Bourceanu sau Rusescu revin acasă. Trebuia să se impună! Cu Bourceanu a fost mai complicat, el juca, dar s-a accidentat" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"Despre Mutu nu mai are rost să mă întrebaţi. Eu am spus ceva despre el şi aşa rămîne. Plus că nici nu l-am văzut pe teren în ultima etapă" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"Am trecut peste incidentul cu Tamaş pentru că a semnat cu Watford, în liga a doua engleză, care e foarte puternică. S-a impus, e titular, l-am luat ca variantă de fundaş dreapta" (Victor Piţurcă, selecţioner)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
rastaman85
rastaman85  •  02 Septembrie 2014, 12:58

Tamas, fundas dreapta?! Piturca s-a lovit la ceas! Tamas e fundas central, nu are viteza necesara pentru a juca pe flanc.

thedrac
thedrac  •  02 Septembrie 2014, 11:37

Javra cheama jucatori numai de la Steaua sau dupa ce ajung acolo , ca de are si el partea lui dupa ce Nationala plateste jucatorii si clubul de la care vin. E totul doar o afacere nu mai este fotbal de multi ani . Dute duce-te-ai invartindute sa nu te mai vedem niciodata spurcatule , alcoolistule si cel mai prost jucator de poker :) .

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 Septembrie 2014, 11:02

wow.. ce cearsaf..)) banuistica, presupuneri, cancaniade, pe surse, viral, shok si wow !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează