FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Curg ironiile la adresa României în Norvegia: „Cu românii, ai noștri par cei mai buni din lume!” + Nordicii au mai reușit hat-trick-uri cu Bermude și San Marino!

Norvegia - România 4-0 // foto: Guliver/gettyimages +15   FOTO
Norvegia - România 4-0 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2020 11:07 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 11:25

NORVEGIA - ROMÂNIA. Chiar dacă i-au învins cu 4-0 pe „tricolori”, jurnaliștii de la Oslo nu-i pot ierta pe jucătorii lor pentru ratarea calificării la Euro: „Nu suntem acolo pentru că nu suntem suficient de buni”.

Norvegienii stau mai rău decât noi. Nu s-au mai calificat la Euro sau Mondial de fix două decenii. În 2000 a fost ultimul lor turneu final. Acel CE organizat de Belgia și Olanda. După ce ne-au învins cu 4-0, dezamăgirea lor nu a dispărut, nici a jucătorilor, nici a jurnaliștilor, însă cel puțin au trăit sentimentul răzbunării. 

Și nordicii ne iau și peste picior, mai ales ziariștii, dar și selecționerul Lagerbäck, cel căruia i se ceruse demisia după 1-2 cu Serbia în semifinala barajului pentru Euro.

„Trei puncte în fața unei formații modeste”

„Acest 4-0 a fost total diferit față de ce am arătat în play-off. Totuși, România e mult mai slabă ca Serbia. Ødegaard și Haaland sunt cei mai buni jucători ai noștri. Cu adversari ca România, ei par cei mai buni din lume”, ne-a ironizat cotidianul Dabladet, continuând: „Nu te revanșezi după 1-2 cu Serbia cu un 4-0 împotriva României. E imposibil. 

Trei puncte în Liga Națiunilor contra unei formații mediocre pot fi folosite doar ca luminița din tunel. Nu suntem în finala barajului. Calificarea la Euro ne-ar fi făcut să uităm toate slăbiciunile, toate problemele, dar nu suntem acolo, nu suntem suficient de buni. A fost amuzant să-i vedem pe băieți cu România, și 4-0 a fost prea puțin. Adevărul e că mai avem un drum lung de făcut”.

foto: Reuters
foto: frf.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro
foto: frf.ro
+11 FOTO

Lars Lagerback: „România nu se compară cu Serbia”

Lars Lagerbäck le-a cerut norvegienilor să rămână „cu picioarele pe pământ. Cu tot respectul, România nu se compară cu Serbia”. Iar jucătorii nu se pot bucura de victoria clară cu noi. „Mă simt de parcă suntem blestemați. E frustrant, sunt furios chiar, că am evoluat astfel cu românii și nu cu sârbii. Cel puțin, ne-am eliberat acum, deși puteam învinge cu 7-0”, a declarat Sørloth. 

Ødegaard nu poate scăpa de „tristețea absenței de la Euro”, în timp ce Strandberg a vorbit despre „eșecul cu Serbia care ne-a lovit în inimă. Știu că le-am năruit visele fanilor, dar, credeți-mă, nimeni nu e mai afectat decât noi că nu vom juca la turneul final! E greu de acceptat”.

„Triple” cu noi și ungurii. Vecinii, victime!

Aftenposten, un alt jurnal ce apare la Oslo, a apelat la statistică dezvăluindu-le cititorilor săi că numai 16 nordici au reușit un hat-trick la națională după Al Doilea Război Mondial. Ultimul, Haaland cu noi. În ultimii 30 de ani, victimele au fost aproape în totalitate echipe mici: Bermude, San Marino, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Malta, încă o dată San Marino. Doar Australia pare la un nivel mai sus. Și Ungaria, în 1996. Noi și maghiarii. Vecinii.

Am jucat «party football» împotriva românilor, am înscris zece goluri în ultimele trei meciuri, dar numai unul atunci când trebuia. Și acum am ratat șansa unui turneu final.
 - VG, cotidian norvegian

Și-au scris gândurile și au vorbit după ratarea calificării

O idee care le-ar putea fi de ajutor și „tricolorilor”. Ce au făcut norvegienii după eliminarea din play-off-ul pentru Euro? Selecționerul i-a împărțit în cinci grupuri, jucătorii scriind ce îi frământă și discutând apoi unii cu alții despre dezamăgirea trăită în baraj. „Nu facem acest lucru deseori, dar acum era nevoie. Au rămas împreună și au meditat la ce s-a întâmplat”, a spus selecționerul Lagerbäck. 

„Au vorbit și despre atitudinea pe care trebuie să o aibă, și despre fotbal efectiv, despre jocul defensiv și ofensiv. I-a ajutat să treacă peste un moment dificil”. Stoperul Strandberg a completat: „Se adunase multă frustrare după meciul cu Serbia. Am văzut acum, în fața României, ce ar fi trebuit să facem și în baraj”.

Haaland va pulveriza recordul naționalei Norvegiei

În acest moment, cel mai prolific internațional norvegian din toate timpurile e Jørgen Juve, cu 33 de goluri în 45 de selecții în perioada 1928-1937. Dar, în ritmul în care marchează, Erling Braut Haaland va pulveriza acest record. Deocamdată, atacantul în vârstă de 20 de ani are 6 goluri în 6 meciuri la națională, toate reușitele în 2020. 

În acest an, Haaland a înscris 27 de goluri în 27 de partide. Hat-trick-ul de duminică a fost primul realizat de un jucător în Liga Națiunilor de la Cristiano Ronaldo, în iunie 2019.

Lagerbäck, apărat de Rune Bratseth

Rune Bratseth, 59 de ani, unul dintre cei mai valoroși fundași centrali norvegieni, fost căpitan al naționalei, i-a luat apărarea selecționerului Lagerbäck, după ce presa locală a cerut federației să-l demită și să-l schimbe cu Ståle Solbakken, liber de contract după despărțirea de FC Copenhaga. „Lumea nu se poate schimba într-un singur meci. Lagerbäck nu era bun după Serbia și e bun acum? Nu mai înțeleg nimic. Nu sunt unul dintre cei care cred că selecționerul trebuie să plece după un joc slab”.

Citește mai multe știri despre Norvegia - România:

Ne-au demolat și acum râd de noi! Ce au declarat Haaland și Odegaard după Norvegia - România: „Trebuia să dau 5 sau 6 goluri! A fost secetă”

Ilie Dumitrescu, luare de poziție: „Suferim enorm! Și Rădoi este responsabil”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
109620883845176
Gabriel Topai  •  12 Octombrie 2020, 13:45

Vorbim ca nu avem jucatori dar cat de prost trebuie sa fi sa pui la nationala antrenori gen Radoi, Mutu...?! Iresponsabilitate asumata de cineva? Burleanu si afonul ala de Stoichita ce au de zis? Cine trebuie sa-si asume responsabilitatea pana la urma?

cri5ti
cri5ti  •  12 Octombrie 2020, 13:45
Postat de tristan pe 12 Octombrie 2020, 13:26

nu e tragic ca Norvegia e mai buna ca noi..tragic e ca Islanda e mai buna ca noi..O islanda cu care Danemarca a facut instructie.

când la națională joaca Bancu și Iancu... nu are cum sa nu îți de-a cu terenul în cap o națională cu Haaland în teren... poate fi oricine antrenor.. nu avem fotbaliști.. degeaba ne tot mințim

tristan
tristan  •  12 Octombrie 2020, 13:26

nu e tragic ca Norvegia e mai buna ca noi..tragic e ca Islanda e mai buna ca noi..O islanda cu care Danemarca a facut instructie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează