FOTBAL  »  NATIONALA  »  ACUZE

Cutremur la „națională”: Contra acuză blaturi cu impresarii! » La cine putea să se refere? 4 indicii

Cosmin Contra s-a supărat pe GSP, care a scris despre ce prieteni are în rândul agenților, și a făcut dezvăluiri incredibile
Cosmin Contra s-a supărat pe GSP, care a scris despre ce prieteni are în rândul agenților, și a făcut dezvăluiri incredibile

Articol de , , - Publicat miercuri, 12 iunie 2019 08:35

Cosmin Contra s-a supărat pe GSP, care a scris despre ce prieteni are în rândul agenților, și a făcut dezvăluiri incredibile: „Eu nu sunt precum ceilalți dinaintea mea, nu voi fi niciodată ca alții, care au fost înaintea mea”. 

Încercând să se disculpe în fața criticilor și acuzațiilor mai multor personaje importante din fotbalul românesc, în frunte cu Cornel Dinu, Cosmin Contra a fost protagonistul unei conferințe de presă, după meciul cu Malta, în care a lansat acuzații fără precedent și a dezvăluit lucruri grave care s-au petrecut la națională, lucruri despre care presa în general, și Gazeta Sporturilor în special, a scris în toată această perioadă.

Contra s-a enervat atunci când a fost întrebat cum comentează informația apărută pe GSP.ro luni după prânz, în care se dezvăluia că Mihai Stoichiță a intrat în vestiar la pauza meciului cu Norvegia.

Cosmin a izbucnit și a făcut apoi trimitere la un articol din GSP, din aceeași zi de luni, în care ziarul încerca să prezinte ce poate exista în spatele acuzațiilor oamenilor de fotbal, care îl arată pe Cosmin cu degetul că e influențat de anumiți impresari cu care e în relații apropiate. „Ceea ce s-a scris a afectat anumiţi jucători şi anumite persoane din familiile jucătorilor. Se scriu încontinuu numai minciuni despre echipa națională, despre anumite persoane, despre anumiţi jucători”, și-a început Contra discursul ținut pe un ton foarte ridicat.

Apoi, extrem de iritat, a produs o declarație-bombă. De fapt, o dezvăluire care confirmă ceea ce mass-media a scos la suprafață în toți acești ani: imixtiunea agenților în selecția și alcătuirea primului „11” la naționala României. 

„Vreau să anunţ pe această cale că oricine va mai insinua, oricine va mai spune că eu fac selecţia pe anumite prietenii cu cineva va fi dat în judecată. Eu nu sunt precum ceilalţi, de dinainte. Eu nu voi fi niciodată ca alţii care au fost înaintea mea. Primii pe care îi dau în judecată sunt cei de la GSP”
Cosmin Contra

Practic, Contra susține cu subiect și predicat că selecționeri ai României, de dinaintea lui, au făcut jocurile impresarilor. Contra n-a dat nume, dar la cine putea să se refere? Există câteva elemente, declarații și chiar întâmplări, care, puse cap la cap, oferă măcar câteva indicii în ce direcție sunt lansate dezvăluirile lui Cosmin Contra.

1. Cu excepția lui Daum, a lucrat cu toți antrenorii României din ultimii 25 de ani. În ordinea lor: Iordănescu, Pițurcă, Ienei, Boloni, Hagi și Răzvan Lucescu. Contra a bifat selecții la echipa de seniori în perioada 1996-2010

ANTRENOR PERIOADA*

Victor Pițurcă 6 ani și jumătate
Anghel Iordănescu 4 ani
Ladislau Boloni 1 an
Răzvan Lucescu 1 an
Emeric Ienei 6 luni
Gheorghe Hagi 4 luni

*cât timp l-a avut Contra selecționer la naționala mare

2. Dacă referirea lui „cei de dinaintea mea” face trimitere la perioada recentă, atunci în joc sunt doar 3 nume, care au stat pe bancă în ultimii 5 ani, de când e actuala administrație a FRF: Pițurcă, Iordănescu și Daum

3. A fost jucătorul lui Giovanni. Declarația lui Contra de luni seară poate fi pusă într-o altă lumină ținând cont de trecutul actualului selecționer. Ca fotbalist, Contra a fost reprezentat de Ioan Becali, fiind unul dintre „copiii de suflet” ai acestuia. În ultimii 25 de ani, selecționerii care au avut o relație bună și foarte bună, în momentul în care au stat pe banca „tricolorilor”, cu Giovanni au fost: Iordănescu, Pițurcă și Hagi

4. E foarte puțin probabil ca dezvăluirea lui Contra să-l vizeze pe Răzvan Lucescu, un selecționer care s-a plâns mereu tocmai fiindcă era în opoziție față de frații Becali la momentul respectiv, iar atunci alți agenți nu contau pe piață. Răzvan Lucescu chiar a povestit recent un episod în care unui jucător de națională i s-a recomandat să se dea accidentat pentru a nu onora convocarea de la acel moment. „Poziţia de antrenor la echipa naţională e foarte delicată. Mai ales într-o perioadă când erau preşedinţi, agenți și patroni cu personalitate puternică. Toţi urmăreau interesul de a promova jucătorii, de a îi vedea la naţională, au fost multe situaţii. Multe situaţii incredibile, dar au trecut. Ameninţări către jucători să nu vină, crezând că vor veni alţii, poveşti de ale vieţii. Au fost jucători care mi-au povestit. Să nu se prezinte la naţională, să nu mai joace la naţională cât sunt eu antrenor, unui jucător i s-a spus să se dea accidentat, ca să îl ia pe celălalt că avem interes”.

Contra, acum 3 luni, către Giovanni: „Cel mai mare impresar în viață!”

În luna martie, Ioan Becali a fost prezent într-o emisiune la Telekom Sport, prima apariție la TV după ce a ieșit din închisoare. După emisiune, în sediul televiziunii respective, Giovanni s-a întâlnit cu Cosmin Contra, care urma să participe și el la un talk-show. Dialogul dintre cei doi a fost filmat și redat ulterior pe site-ul Telekom Sport:

- Giovanni: „Ce faci aici? Nu te mai aranja atât. Ai, ai, ai, ai... Puta madre!”
- Contra: „Ia uitaţi-vă! Cel mai mare impresar în viață!”
- Giovanni: „Puta madre...”
- Contra: „Cel mai mare impresar în viață”
- Giovanni: „Ce te-ai îngrăşat... De ce-ai făcut guşă?”
- Contra: „Pentru că mănânc, am viaţă bună”

Anamaria, acum 6 luni, despre Contra: „A fost bună alegerea lui”

Într-un interviu oferit Gazetei Sporturilor la începutul acestui an, Anamaria Prodan, unul dintre cei mai importanți manageri de jucători din ultimii ani, a răspuns întrebării dacă are influență asupra actualului selecționer grație relației de rudenie care există între ei: „Contra e naşul nostru, dar acum am mai puțini jucători la națională decât aveam până să vină el. E antrenor bun, știe să se plieze pe fotbalul ăsta pe care-l jucăm noi în momentul ăsta. A fost o alegere bună, dacă s-ar fi ales vreun bătrân care a avut performanțe acum 40 de ani, am fi fost morți. Trebuie să evoluăm ca oameni și ca fotbal”.

ALTE DECLARAȚII FĂCUTE DE CONTRA:

„E clar că nu pot să mulţumesc pe toată lumea, mereu vor fi discuţii că trebuie să joace unul sau altul. Înţeleg toate opiniile, părerile, unele cu argumente, unele fără, înţeleg, dar sunt unii jucători la naţională foarte afectaţi că se scrie despre ei. Şi e păcat să îi pierdem pentru lucruri care nu își au rostul”

„Eu sunt puternic şi nu am nicio problemă, dar când văd că sunt jucători foarte afectaţi, am avut şi fotbalişti care chiar au plâns după anumite articole, după anumite lucruri care se scriu!, atunci nu pot să trec cu vederea”

„De foarte multe ori, ceea ce se întâmplă în Bucureşti la anumite partide ale echipei naţionale, fluierături, înjurături, se datorează tocmai minciunilor care se scriu”

„E păcat că în loc să construim, noi distrugem. Nu ştiu de ce vrem să distrugem, de ce deranjează că sunt antrenor la naţională, de ce deranjează că în toate meciurile oficiale am o singură înfrângere şi aia în Suedia!”

Citește și: 

Contra, Marinescu&Asociații » „Guriță” e acuzat că face selecția influențat de impresari-prieteni! 4 jucători arătați cu degetul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
485809194904413
Costel Tudor  •  12 Iunie 2019, 17:01

Dle.antrenor , explica-ne și noua care au fost criteriile care au stat la baza selectiei jucătorilor Grozav , Tosca și Stanciu ? E vorba de criterii sportive !

joze_maurinio
joze_maurinio  •  12 Iunie 2019, 15:59

Incredibil! Am putea spune! Si nu vorbim de asa-zise insinuari ale lui Contra! Vorbim de faptul ca ziaristii nu stiu limba romana! Ceea ce nu e, normal, incredibil, e norma! NU, dragi ziaristi ***, Contra nu spune cu subiect si predicat nimic, poate si pentru ca nu stie ce e aia subiect sau predicat. Citatul: "Eu nu sunt precum ceilalţi, de dinainte. Eu nu voi fi niciodată ca alţii care au fost înaintea mea. Primii pe care îi dau în judecată sunt cei de la GSP", nu se refera la selectii facute de selectioneri la ordinele impresarilor, ci la faptul ca el, Contra, va da in judecata ziaristii si ziarele nu ca aia dinainte care nu au dat in judecata pe nimeni. Din pacate, multi cititori sunt la nivelul intelectual al unui Becali, Mititelu, Borcea,etc, si pun botul la articolele de doi lei ale unor pseudo-ziaristi. Ziaristii romani sunt la nivelul fotbalului romanesc: sub Luxemburg ca valore si Penal ca si corectitudine!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabriel63
gabriel63  •  12 Iunie 2019, 14:48

Domnule Contra, Va dau eu ,gratuit ,solutia la problema Dvs : anuntati intr-o conferinta de presa criteriile pe care faceti selectia respectiv punctajul/ponderea fiecarui criteriu in rezultatul final . Asta va permite oricui sa inteleaga cum a ajuns un jucator sau altul sa se gaseasca in vizorul echipei nationale. Asta va va da Dvs posibilitatea sa aratati corectitudine ,transparenta si respect fata de cei ce iubesc echipa nationala. Aceste criterii de performanta ar fi permis sa observati si singur ca Grozav si Stanciu nu puteau sa ajute echipa nationala in acest moment datorita faptului ca nu joaca la echipele de club. Cum de altfel s-a si intamplat , cei numiti mai sus fiind VARZA a la CLUJ.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează