FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA Dezvăluiri de la națională: „Nu e normal, unii încă suferă! Nici pe la antrenamente nu prea mai au ce căuta!”

Articol de , - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 10:53 / Actualizat duminica, 14 ianuarie 2024 01:10

Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21, e de părere că fotbalistul român încă mai are mult de învățat la capitolul nutriție și dezvăluie că inclusiv la „tineret” sunt cazuri de jucatori care au probleme cu greutatea și obiceiurile nesănătoase.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

În amplul interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul mare atacant a atins și câteva aspecte legate de mentalitățile observate în rândul jucătorilor din noul val. Pancu spune că nu tolerează sub nicio formă abaterile ce țin de greutatea jucătorilor, oferind câteva idei relevante despre abordările sale.

Anunțul serii! Un om de afaceri turc preia un club din Superligă: „S-au înțeles verbal, vineri e așteptat să semneze actele”
INVESTIȚIE
Anunțul serii! Un om de afaceri turc preia un club din Superligă: „S-au înțeles verbal, vineri e așteptat să semneze actele”

Daniel Pancu, despre problemele fotbaliștilor români: „De la două kilograme în plus, nici pe la antrenamente nu prea mai au ce căuta”

„Eu am avut norocul să joc în Italia la 21 de ani și m-a educat mult pentru viață. Am trecut de la ciorbele noastre și ce mâncam noi la altă alimentație, am avut șansa să mă cultiv pe partea asta și mi-a plăcut. Plus că și la jucători țin foarte mult la aspectul ăsta.

Deja, de la două kilograme, două kilograme și jumătate, nici pe la antrenamente nu prea mai are ce căuta. Și am salvat câteva cariere pe la Rapid, la jucătorii pe care i-am avut la Liga 3 și Liga 2, obligându-i și cântărindu-i în fiecare zi, cu o educație despre alimentație și nutriție. Au reușit să se definească, să li se cunoască și abdomenul la un moment dat, iar unii au mai jucat mult timp. Pentru că [înainte] aveau pur și simplu burtică, aveau strat de grăsime”, crede Pancu.

Pun pariu că, dacă intru în vestiarele adversarilor noștri din grupă, Elveția, Albania, Muntenegru, Finlanda, nu găsesc vreun jucător care să aibă kilograme în plus! 
-Daniel Pancu, selecționer România U21

Dezvăluiri de la națională: „Nu e normal, unii încă suferă! Nici pe la antrenamente nu prea mai au ce căuta!”

Daniel Pancu, filosofie fermă: „Sunt unii care încă suferă la acest aspect, chiar și la tineret”

Tehnicianul dezvoltă ideea care nu-i dă pace:

„Și încă mai sunt probleme de genul acesta, chiar și la lotul de tineret, unde am cei mai buni jucători din România. Sunt unii care încă mai suferă la aspectul ăsta și nu e normal! Consider că nu e normal. E o educație care ar trebui să înceapă undeva pe la 10-11 ani și s-o mențină pe toate planurile.

Sunt câteva probleme la jucători legate de nutriție, la controlul greutății, dar sunt lucruri care vin din urmă. Sunt chichiție din acestea... La noi, dacă trebuie să dormi la 23:00, ai noștri adorm la 00:00 - 00:30. Spui că nu contează, dar se adună. Unii se trezesc dimineață la 07:30, ai noștri ar prefera să doarmă până la 09:00. Iarăși se mai adună ceva”, a afirmat Pancu, în interviul acordat echipei GSP aflate în Antalya.

Eu nu jucam rummy, citeam seara întotdeauna. Fiecare cu ale lui. Aveam mulți colegi pasionați de rummy, a dispărut asta între timp. Nici nu mai știu dacă mai joacă. Acum stau cu alea (n.r. - consolele de PlayStation), se bat între ei, se împușcă dintr-o cameră într-alta, ascultă muzica aia pe care o ascultă... 
-Daniel Pancu, despre obiceiurile fotbaliștilor din timpul cantonamentelor

VIDEO Daniel Pancu a dat verdictul. Ce nu înțelege din mutarea lui Drăgușin la Tottenham: „Sunt curios să văd asta, la Genoa n-a dat peste așa ceva”

Citește și:

CFR Cluj a anunțat o „reziliere amiabilă”, GSP a aflat că fotbalistul a cerut să plece! Care este motivul

Adrian Mutu, prima reacție după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, pentru GSP.ro: „Greul acum începe!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează