FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Daniel Pancu vine cu noi explicații în legătură cu neconvocarea lui Octavian Popescu: „Nu am absolut nimic personal cu nimeni”

Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21 a României
Daniel Pancu, selecționerul naționalei U21 a României

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 15:55 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 15:56

Selecționerul naționalei U21 a României, Daniel Pancu (46 de ani), a vorbit din nou despre neconvocarea lui Octavian Popescu (20 de ani), extrema stânga de la FCSB, pentru meciul contra reprezentativei similare a Albaniei, din preliminariile EURO 2025, din Slovacia.  

  • Albania - România se joacă pe data de 12 septembrie, live pe GSP.ro
  • România face parte din grupa E, alături de Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia și Elveția

După meciul lui FCSB cu CS Universitatea Craiova, scor 3-0, Octavian Popescu s-a arătat indignat de faptul că nu a fost chemat la acțiunea naționalei U21 din luna septembrie

Era Ianis de convocat?
editorial ovidiu ioanițoaia
Era Ianis de convocat?

Daniel Pancu i-a răspuns a doua zi lui Tavi Popescu, explicând pentru GSP că fotbalistul vicecampioanei nu a fost convocat din cauza evoluțiilor pe care le-a bifat în acest sezon. Acum, selecționerul naționalei de tineret a oferit noi detalii din spatele deciziei luate, precizând că Tavi Popescu rămâne în vederile lui și ale staff-ului său. 

Daniel Pancu, noi informații despre neconvocarea lui Octavian Popescu la naționala U21: „Am căutat să aduc la națională jucători care au evoluat pe pozițiile lor la club”

„Îi tratez pe toți în mod egal. Am văzut că s-a creat o ușoară polemică legată de neconvocarea lui Tavi Popescu. Eu am făcut convocările până în această etapă, nu ne putem schimba ideile de la o etapă la alta, pentru că, să fie clar, el nu a jucat pe poziția lui. 

Am căutat să aduc la națională jucători care au evoluat pe pozițiile lor la club. Acum că s-a întâmplat să fie suspendat Florinel Coman și a prins ocazia să joace și făcut-o foarte bine e de lăudat. 

Nu am absolut nimic personal cu nimeni și rămâne în vederile noastre”, a precizat Daniel Pancu, într-un interviu acordat frf.tv. 

Daniel Pancu: „Elveția pare favorita grupei”

Ulterior, Daniel Pancu a vorbit și despre grupa de calificare din care face parte naționala U21. Fostul internațional e de părere că Elveția e principala favorită la câștigarea grupei, dar lucrurile se pot schimba pe parcurs. 

„La o primă evaluare, cu toate că lucrurile se pot schimba, Elveția pare principala favorită. Istoricul nostru la U20, pentru că am întâlnit această generație, este reprezentat de o înfrângere la 5 goluri diferență (n.r. - Elveția - România 5-0, în martie 2022). 

Am văzut meciul la televizor și îmi aduc aminte că Grameni a jucat, Pitu a jucat sigur, Louis Munteanu a jucat sigur, iar diferența a fost foarte mare. Armenia are jucători numai din campionatul intern. 

Restul de 4 echipe cred eu că au toate șansele să se califice de pe unul dintre cele două locuri, iar micile detalii, forma de moment, șansa, vor face diferența și calificarea se va juca până în ultima etapă”, a mai spus Daniel Pancu. 

Daniel Pancu: „Albanezii au fost adversari incomozi pentru fotbaliștii români”

Daniel Pancu opinează că meciul din Albania va fi unul foarte dificil pentru micii „tricolori”. 

„Albanezii prin tradiție au fost adversari incomozi pentru fotbalistul români. Au făcut multe progrese. Această echipă națională a lui Alban Bushi (n.r. - selecționerul naționalei U21 a Albaniei) are avantajul de a fi jucat deja împreună, deci au omogenitatea de partea lor, pentru că Albania la U21, în momentul în care nu a mai avut șanse la calificare a promovat generația de la U20, din care fac parte câțiva jucători de mare talent. 

O caracteristică a lor e omogenitatea, iar un plus faptul că 80% din ei sunt născuți în Occident. Doi dintre ei au jucat la naționalele U18 și U19 ale Germaniei. E o situație asemănătoare cu a Marocului, cu foarte mulți jucători născuți în Franța, care la seniori vin și joacă pentru țara lor”, a mai punctat Pancu. 

Lotul convocat de Daniel Pancu pentru Albania U21 - România U21

  • PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj)Alexandru Borbei (Lecce / Italia)Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB)Dan Sârbu (Farul Constanța)Cristian Ignat (Mioveni)Răzvan Pașcalău (Lecce / Italia)Umit Akdag (Göztepe / Turcia)Matei Ilie (Padova / Italia)Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);
  • MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria)Robert Filip (CFR Cluj)Constantin Grameni (Farul Constanța)Cătălin Vulturar (Lecce / Italia)Cătălin Cîrjan (FC Rapid 1923)Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova)Rareș Pop (UTA Arad)Rareș Ilie (Lausanne / Franța)Alexi Pitu (Bordeaux / Franța);
  • ATACANȚI: Adrian Mazilu (Farul Constanța)Louis Munteanu (Farul Constanța)Rareș Burnete (Lecce / Italia).

Citește și: 

Naționalei României îi merge bine în septembrie: doar 3 înfrângeri în 19 partide

Oficialul echipei din Superliga îl atacă pe Edi Iordănescu: „Ar fi trebuit să se uite la el! Înseamnă că greșești ciorba undeva”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
Dobermannul
Dobermannul  •  06 Septembrie 2023, 13:16
Postat de Chris.Dumi pe 05 Septembrie 2023, 20:54

Hai ca nu e chiar asa. Pe Olaru sau Coman de ce nu-i huleste lumea? Fiindca sunt buni. Tavi a fost chemat la Nationala chiar daca nu trecea prin momente bune. Asa ca speranta

Nu e chiar asa, ba-i asa. Ura bate ratiunea, bate interesul national, ...

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  05 Septembrie 2023, 20:54
Postat de Dobermannul pe 04 Septembrie 2023, 21:27

Evident ca nefiind de la CFR nu e bun. Asa zice si Pancu, ca nefiind de la Rapid nu e bun, iar daca e de la FCSB nici nu se mai pune problema sa-l ia la nationala.

Hai ca nu e chiar asa. Pe Olaru sau Coman de ce nu-i huleste lumea? Fiindca sunt buni. Tavi a fost chemat la Nationala chiar daca nu trecea prin momente bune. Asa ca speranta

Dobermannul
Dobermannul  •  05 Septembrie 2023, 13:10
Postat de calinescu_ pe 04 Septembrie 2023, 17:41

Cel mai subtire lot din ultimii ani ...!!! Ce sa faca Rares Ilie , Carjan,Vulturar , Burnete sau Pitu ???? Oricum o luati Tavi Popescu e mai bun ...!!!

Asa este. Dar omul uraste FCSB si nu e singur, sunt si la FRF destui care simt asa ceva. Isi bat joc de fotbalul romanesc punand in fata resentimentele si interesele personale.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează