FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADAPTARE

VIDEO S-a chinuit doi ani în străinătate, acum explică de ce: „Intensitatea îi încurcă pe jucătorii români. E greu la început”

Denis Drăguș, în roșu // foto: Imago Images
Denis Drăguș, în roșu // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2022 15:22 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 16:03

Denis Drăguș (23 de ani), atacant la Standard Liege, numește aspectele care împiedică jucătorii români să se impună la echipele din străinătate.

Cumpărat în 2019 de Standard Liege pentru 1,8 milioane de euro, Drăguș a avut un început de aventură dificil în Belgia. În primul sezon a adunat doar 5 apariții - un total de 93 de minute jucate -, iar în al doilea a fost cedat în Italia, la Crotone, dar și acolo a jucat foarte puțin, doar 9 meciuri.

Toți pentru el, el pentru nimeni » Statistica incredibilă a trioului Messi-Neymar-Mbappe: ZERO pe linie!
FRANȚA
Toți pentru el, el pentru nimeni » Statistica incredibilă a trioului Messi-Neymar-Mbappe: ZERO pe linie!

Drăguș a început să intre în forma care l-a consacrat la Viitorul abia în sezonul 2021/2022, când a înscris 6 goluri în 30 de meciuri. Iar în noua stagiune are un randament decent, 3 goluri în 9 apariții.

Din postura de jucător plecat în străinătate la o vârstă fragedă, imediat după ce a împlinit 20 de ani, Drăguș numește aspectele care îi încurcă pe jucătorii români atunci când ajung în fotbalul de afară.

Denis Drăguș: „E vorba de intensitate. Am avut și eu probleme”

„În primul rând, e vorba de intensitate. Duelurile fizice sunt mult mai puternice, viteza de joc este mult mai ridicată.

La început e greu pentru toată lumea, dar cred că jucătorul român are calitate, trebuie doar să nu renunțe, să meargă înainte. Am avut și eu probleme, mă bucur că n-am renunțat, că am trecut peste ele și într-un final m-am adaptat”, a spus Drăguș pentru FRF TV.

„Am un început bun de sezon, mai ales că am început toate meciurile ca titular. Sper să o țin tot așa. Eu cred că și pe plan personal, și ca echipă suntem într-un moment bun. Vreau să marchez cât mai mult și să-mi ajut echipa”, a adăugat atacantul central, care poate evolua și în banda stângă.

Drăguș a fost convocat pentru meciurile primei reprezentative a României din această lună, cu Finlanda (23 septembrie), respectiv Bosnia și Herțegovina (26 septembrie), ambele în Nations League. El avea deja două meciuri în „tricolor”, bifate în 2018.

VIDEO » Mesaj clar pentru Iordănescu dinspre Petre Marin

Mai multe știri despre echipa națională: 

„Să îşi rezolve situaţia de la club!” » Edi Iordănescu, mesaj tranșant pentru Florin Niță, pe care nu l-a convocat la națională

De ce l-a convocat Edi Iordănescu? » Fotbalistul din Liga 1 care e într-o formă dezastruoasă, dar a prins lotul României la meciurile din Liga Națiunilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  21 Septembrie 2022, 15:12
Postat de Danpinalty pe 21 Septembrie 2022, 05:43

Prietene care citesti si intelegi tot, daca ai impresia ca jucatorul roman se transforma in jucator neamt sau sarb te inseli amarnic. Am avut 2(doi) jucatori seriosi in toata istoria, Gica Popescu si Chivu. Restul au reusit doar pe talent, de la Hagi si terminand cu Mutu, ultimul jucator de valoare roman.

Prietene.. una-i una si cealalta e alta... talente au fost, sunt si vor mai fi.. NU mai este de ajuns insa..de mult. Talent a fost is Mutu..dar "munca" precara l-au dus pe drumul pe care l-a parcurs. indiferent insa daca ai impresia ca jucatorul se transforma sau nu in jucator neamt sau sarb.. fara munca pe teren si la antrenamente, inclusiv conform unor planuri tactice, nu va reusi nimeni. Dar asta nu inseamna ca nu mai sunt talente!! PS..daca se vrea se va ajunge si la atitudinea jucatorilor nemti sau sarbi..trebuie doar consistenta in toate ligile din romania si in toate etapele de dezvoltare, iar pentru asta iti trebuie oamenii profesionisti sa lucreze dupa obiective si directive clare peste tot. mergand mai departe se ajunge la vorba lui Hagi..trebuie o strategie de la FRF si LPF si in acelasi timp organizare!!

Danpinalty
Danpinalty  •  21 Septembrie 2022, 05:43
Postat de ralffy_mr pe 20 Septembrie 2022, 16:44

N-ai nici o treaba...toata lumea ii trage cu talentul. Ai citit degeaba ca n-ai inteles nimic..daca macar ai citit.. daca nu ai citit esti ca musca-n lapte!! ;-)

Prietene care citesti si intelegi tot, daca ai impresia ca jucatorul roman se transforma in jucator neamt sau sarb te inseli amarnic. Am avut 2(doi) jucatori seriosi in toata istoria, Gica Popescu si Chivu. Restul au reusit doar pe talent, de la Hagi si terminand cu Mutu, ultimul jucator de valoare roman.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  21 Septembrie 2022, 00:24
Postat de Hcm27 pe 20 Septembrie 2022, 19:00

Săracii de ei!Nu s-au distrus singuri ca nu s-au antrenat cum trebuie și nu au jucat fotbal și nu au avut viata extrasportiva exemplara și.. și...si(se poate continua).i-a distrus Becali ca a stat după fiecare în parte,i-a antrenat cu sau fără minge,le-a băgat tigari și băutură pe git,femei în pat și.. și.. și(se poate continua).Sărăcuții de ei,cind vin de la 5000 de euro salar, la 10000 euro salar pe luna,brusc nu mai știu sa joace fotbal,dar i-a distrus Becali.Si cind sar de la 10000,la 30000 și nu joaca pe unde se duc,tot Becali i-a distrus și prefera sa frece banca de rezerve decit sa vina sa joace în România pe 10000 iar.Tot Becali i-a distrus și pe Pușcaș și pe Ionuț Radu și pe alții care n-au avut nici o treaba cu Campionatul din România și se fac ca joaca prin Italia sau alte tari din Europa sau lume.Da,Becali l-a distrus pe Popescu cind i-a făcut salar de la 5000 la 10000 și primă,autoturism de 30000,pe Florinel Coman cind i-a făcut salariu de la 10000 la 17000 și alte asemenea exemple.Becali e de vină,jucătorul e un sfint

jucatorul nu e sfint..insa modelele de la FCSB sunt departe si de sfinti dar in special sunt departe de a fi profesionisti si de a fi capabili sa le ofere o dezvoltare profesionala!!! MM, Becali, Lutu, Argaseala....etc! Pai daca jucatorii sunt deja vanduti dupa primul gol pe milioane de euro, nu vine Lutu si le aduce cafeaua si tigarile, sa se relaxeze jucatorii nu cumva sa se accidenteze! In rest, despre ceilalti... asta e mentalitatea la scara larga printre romani, dar daca nu sunt modele sau mentori pentru ai directiona, ai motiva, ai dezvolta pe acesti jucatori, degeaba..branza buna in burduf de caine... Iar daca de exemplu nu ai antrenori capabili la echipa, cum e la FCSB i-ai distrus!!!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close