FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

Dezastru financiar pentru București! Ce se întâmplă după ce România a ratat calificarea la Euro 2020

Necalificarea ”tricolorilor” la Euro 2020 va aduce pe Arena Națională trei reprezentative neatractive fotbalistic și turistic: Austria, Ucraina și Macedonia de Nord/Georgia.
Necalificarea ”tricolorilor” la Euro 2020 va aduce pe Arena Națională trei reprezentative neatractive fotbalistic și turistic: Austria, Ucraina și Macedonia de Nord/Georgia.

Articol de - Publicat marti, 13 octombrie 2020 00:22 / Actualizat marti, 13 octombrie 2020 07:41

Necalificarea ”tricolorilor” la Euro 2020 va aduce pe Arena Națională trei reprezentative neatractive fotbalistic și turistic: Austria, Ucraina și Macedonia de Nord/Georgia. În schimb, partida din optimile de finală poate salva Capitala, cu Germania, Franța sau Portugalia pe agendă.

Eșecul României pe drumul către Euro 2020, consfințit pe 8 octombrie prin înfrângerea de la Reykjavik, 1-2 cu Islanda, aduce și Bucureștiul într-o situație inconfortabilă. Dacă "tricolorii" s-ar fi calificat la turneul final, urmau să dispute pe Arena Națională partidele din grupa C cu Austria și Ucraina. Doar jocul cu favorita Olanda l-am fi avut programat în deplasare, la Amsterdam.

În lipsa României, tabloul de la București va fi completat cu Georgia sau Macedonia de Nord, care vor evolua în noiembrie într-una dintre finalele barajului pentru CE. Oricare va obține victoria, va însemna un debut la Euro.

La Budapesta e Cristiano vs Mbappe

Va rezulta însă cea mai neatractivă serie a Europeanului și, automat, un punct în minus pentru Capitală. Doar Austria va aduce, probabil, mai mulți suporteri la București, fiindcă celelalte două naționale Ucraina și Macedonia de Nord/Georgia nu atrag foarte mulți fani în deplasări. Oricum, niciuna nu se compară cu ceea ce va atrage Budapesta, de exemplu, căci în țara vecină se va disputa șocul Portugalia – Franța, iar gazdele, dacă trec de finala cu Islanda, vor juca acasă împotriva lui Ronaldo și Mbappe. Iar Olanda, dacă va câștiga grupa C, va ajunge și ea la Budapesta, în optimile de finală.

Unica rază de speranță în materie de atractivitate va veni de la optimea de finală pe care o va găzdui Arena Națională. La București va sosi învingătoarea din grupa F (Germania/Portugalia/Franța/Ungaria vs Islanda), care va înfrunta formația de pe locul 3 din seria A/B/C, posibil Turcia, Rusia sau Austria. Închipuiți-vă un meci al Germaniei cu oricare dintre cele trei echipe, cu adânci conotații istorice și sociale!

Ce meciuri vor avea loc la București

  • Austria – Georgia/Macedonia de Nord – 13 iunie
  • Ucraina - Georgia/Macedonia de Nord – 17 iunie
  • Ucraina – Austria – 21 iunie
  • Portugalia/Franța/Germania – loc 3 grupa A/B/C – 28 iunie (optime de finală)

12 orașevor găzdui Europeanul de anul viitor, amânat din 2020 din cauza pandemiei de coronavirus

Totul despre România - Austria:

Citește mai multe știri despre națională:

Iordănescu, revoltat de atitudinea lui Rădoi: „Mirele, naționala nu e a ta, nici a FRF-ului! Nu mai acoperi bărbăția jucătorilor”

Tamaș, mesaj fără milă pentru „tricolori”: „Să nu mai îmbrăcați tricoul României! Vă convine ce arătați?”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1892687357479292
Nica Laurentiu  •  13 Octombrie 2020, 15:38

la Bucuresti - 0 spectatori ! - nu meritam sa-i vedem "pe altii" al noi acasa ... ai nostri vror sta la tv, cu pop-corn si bere si .. se vor uita ca ... broasca la bordura !!! - ca nu vor fi fost in stare nicmacar cu Islanda ... ce sa zic de Norvegia ..acasa baieti, pe "oua" ... In stadion poate doar daca se califica ...Islanda ..ar "merita" sa mergem ... dar mai bine, lasa : cu mici , cu bere si seminte sau pop-corn este mult mai ok ... la tv. Sa va fie rusine, ne-ati umilit pe toti cu prostia voastra .

1892687357479292
Nica Laurentiu  •  13 Octombrie 2020, 15:35

Prea multe vorbe : 1.Burleanu - out 2.Mirel Radoi - out 3.Alegeri " pe bune ;a FRF - daca nu ai fost jucator cunoscut, n-ai ce cauta la candidaturi ...- fara smecheri d'alde dragomir si falosi de bani d'alde sandu .. 4.Mircea Lucescu/Hagi/Piturca/Reghe/Boloni ... avem de unde alege .. dintre cei care au PERFORMAT. 5.Campionat : VAR + maxim 12 echipe ==> valoare, altfel 0-barat

geomarcu
geomarcu  •  13 Octombrie 2020, 12:00

CORUPTIA DISTRUGE SI SARACESTE! IN CAZUL DE FATA CORUPTIA SI BOCCIMANISMUL DIN FRF AU DSTRUS FOTBALUL ROMANESC DE DUPA 1990! TARA DISTRUS SI SARACA ROMANIA , ASA FOTBAL ROMANESC DISTRUS SI SARAC DE NEMERNICI VACARI HOTI SI BOCCII DAR CU TUPEU SI NESIMTIRE, INTERESATI DECAT DE PROPIILE SCOPURI!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează