FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ROMÂNIA. EXCLUSIV Iordănescu îl critică pe Rădoi și îi desfințează pe jucători: „Mirele, naționala nu e a ta, nici a FRF-ului! Nu mai acoperi bărbăția jucătorilor”

Articol de - Publicat luni, 12 octombrie 2020 22:26 / Actualizat luni, 12 octombrie 2020 23:30

Anghel Iordănescu (70 de ani), selecționerul României la EURO 2016, dar și al Generației de Aur a analizat discursul lui Mirel Rădoi după înfrângerile cu Islanda (1-2) și Norvegia (0-4).

Fostul antrenor s-a declarat deranjat de faptul că doar Rădoi a luat asupra vina pentru ultimele rezultate, critându-i pe jucători pentru că niciunul nu și-a asumat prestația contra nordicilor.

„Înțeleg că un selecționer nu poate să facă o analiză în public a jucătorilor, dar nici să vii și să zici că tu ești singurul vinovat și că dacă e nevoie totuși de mai mulți responsabili, atunci sunt și cei din staff. Trebuie să înțeleagă și el, și toți că echipa națională nu e a FRF, nu e nici a vreunui selecționer sau a staff-ului acestora. Naționala e a României, a tuturor. Doar aici, la noi, există prejudecata aceasta că la înfrângere, doar antrenorul e vinovat, iar la victorie, doar fotbaliștii au merite.

Jucătorul e responsabil și el. Și ei trebuie să dea socoteală când se ratează o calificare, când se pierde un meci. Dacă Rădoi dă dovadă că e bărbat și iese în față să admită că e vinovat, atunci să nu acopere totuși și bărbăția pe care ar trebui să o aibă și jucătorii. N-am văzut niciun fotbalist în aceste zile să vină și să spună clar: «Am dormit pe teren, am dat pe lângă minge, am fost foarte slabi, n-am avut atitudine».

V-am spus, eu cred în el, îl susțin, dar așa ceva nu ai voie să zici. El e acolo pentru a fi primul care să-i ridice pe jucători și să creadă în ei”, a declarat Anghel Iordănescu pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO Mirel Rădoi: „Nu vorbim de un rezultat drastic, vorbim de o umilinţă"

Citește mai multe știri despre echipa României:

EXCLUSIV Spovedania lui Anghel Iordănescu: „Mă provoci s-o spun: eu și Pițurcă am calificat România, dar am fost mizerabili!” + ce spune despre umilințele cu Islanda și Norvegia

Gabi Tamaș, mesaj fără milă pentru jucătorii umiliți de Norvegia: „Să nu mai îmbrăcați tricoul României! Vă convine ce arătați?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
1703354636634669
Dan Coe  •  13 Octombrie 2020, 16:00

La nationala e nevoie de un atrenor cu experienta mai ales pentru ca jucatorii sunt slabuti. Lupescu are dreptate Contra, Radoi, Mutu n-au fata de nationala acum. Pentru ca generatia de aur nu-l agreaza pe Burleanu avem parte de tot felul de experimente la nationala, iar rezultatele n-au cum sa fie mai bune.

mdg1
mdg1  •  13 Octombrie 2020, 11:33

Nea Puiu, nici nu ți am citit declarația. Te-a bătut Albania și dacă nu ar fi fost Piturca în primele 3 meciuri preliminare, ratam calificarea aia. Taci, te rog eu, taci! Taci lângă Firea și Dragomir și lângă steagul Rapidului. Amin.

sala_dalles
sala_dalles  •  13 Octombrie 2020, 08:17

A avut noroc rotaru ca a luat 8 milioane pe el!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează
Close