FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZBATEREA ZILEI

Dezbaterea zilei, 1 aprilie » Cine e de vină pentru situația jalnică în care se află naționala?

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 01 aprilie 2021 14:48 / Actualizat joi, 01 aprilie 2021 17:16

„Dezbaterea Zilei" pune sub lupă azi prestația naționalei din cele trei meciuri din preliminariile CM 2022, în special din partida cu Armenia. Întrebarea zilei este: „Cine este de vină pentru situația jalnică în care se află echipa națională?” 

  • Ce reprezintă „Dezbaterea Zilei”? Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, explică: „În această emisiune insistăm pe termenii «argumente» / «dialog» / «respect», pentru că obiectivul nu este să ne încăierăm sau să ne demonstrăm unul altuia cine e mai deștept, ci să avem o confruntare civilizată de idei. În plus, ne-ar plăcea să continuăm această dezbatere cu voi, cititorii GSP, așa că vă așteptăm pe site să vă expuneți propriile argumente și să votați în sondajul atașat acestei emisiuni”.

Dezbaterea din studioul GSP, dintre jurnaliștii Cătălin Țepelin, Remus Răureanu și Dan Udrea, a fost una diferită azi, fiecare dintre cei trei indicând o altă cauză a eșecurilor recente: Rădoi, jucătorii români și Federația Română de Fotbal.

Vina FRF | Dan Udrea: „Burleanu și Stoichiță sunt principalii vinovați”

  • „FRF a greșit prin numirea lui Rădoi, în primul rând fiindcă în acest mod și-a driblat și a călcat în picioare propria filosofie și propriile regulamente. Tu, FFR, spui că în Liga 1 nu ai voie să antrenezi dacă nu ai Licență Pro, ai o școală de antrenori pe care trebuie să o urmeze toți din prima ligă și tu ce faci, numești un antrenor la echipa națională de seniori care nu are licență Pro? Apoi vii și explici că din moment ce e la cursurile licenței Pro se consideră că e ca și cum ai avea Pro! Deci cineva care se apucă de școala de șoferi, dacă deja își conduce mașina și e oprit de Poliție spune că e OK, fiindcă urmează școala de șoferi, chiar dacă examenul e posibil să-l cazi. FRF a sfidat o regulă pe care singură a impus-o și de care și-a bătut joc”
  • „Apoi, cred că trebuie să existe o responsabilitate și din partea managerului atunci când e vorba despre un eșec. Dacă tu eşti manager și conduci o instituție și numești pe cineva, iar respectivul dă greș, nu înseamnă că nu ai nicio responsabilitate și vinovat e doar cel care nu și-a atins obiectivele. Nu poate fi arătat cu degetul doar Rădoi, că el nu s-a pus singur acolo. L-a propus Stoichiță, l-a votat Burleanu. Dacă un manager al unei companii aeriene numește, unul după altul, 3 piloți de aeronave și aceștia prăbușesc avioanele, ar fi OK ca el să vină și să spună «Pilotul e de vină, eu i-am pus la dispoziție tot ce avea nevoie! De ce să plătesc și eu?»? Dacă nu știi să-ți alegi oamenii înseamnă că nu ai valoare să conduci”
  • „Toate alegerile făcute de FRF la naționala mare au fost greșite. TOATE! Mă refer la administrația Burleanu. Au fost trei antrenori: Daum, care a făcut varză prima reprezentativă, nu știu dacă mai mare ca acum, dar pe acolo. Contra, care parcă a început cel mai bine ca impresie, a terminat și el în genunchi, iar acum Rădoi, care ne-a dus, probabil, cel mai jos. Singura campanie reușită a acestei Federații a fost cu doi antrenori pe care i-a moștenit, Pițurcă și Iordănescu, dar pe care n-a știut cum să-i îndepărteze mai repede de acolo”
  • „Tu, Răzvan Burleanu, ca președinte de FRF, ești vinovat vreodată de ceva? Avem arbitraje penibile în Liga 1, care viciază campionatul, dar Burleanu nu e responsabil. Avem regulamente care se bat cap în cap și care creează situații cum a fost cea cu Istvan Fulop și cu Andrei Vlad, în ediția trecută a Cupei României, dar, iarăși, șeful FRF e absolvit de orice. Ratăm calificări pe bandă rulantă, ajunge să ne bată și Armenia și ca șef n-ai nicio apăsare și nimic de explicat. Practic, indiferent ce se petrece rău la FRF, Burleanu nu e vinovat! Jobul de președinte la Casa Fotbalului e unic în lume”
  • „Stoichiță a făcut turul televiziunilor după fiecare rezultat bun de la naționala de tineret, dar și după victoria cu Macedonia. Acum, tăcere!!! Nu am văzut nicio reacție a Federației, după umilința din Armenia. În miez de noapte, după scandalul Colțescu, de la PSG - Bașakșehir, FRF s-a grăbit să ia atitudine, cu o declarație oficială. Când e vorba despre «politically correct», actuala FRF e imbatabilă. Când e vorba despre asumarea erorilor și alegerea greșită a selecționerilor, Burleanu și Stoichiță sunt de negăsit! Se ascund primii, deși ei poartă principala vină”

Florin Prunea: „La FRF totul e putred!”

Apropo de Stoichiță, ce face un director tehnic? Se bagă peste antrenori, le face echipa, îi înjură în conferință, îi pune pe suporteri să joace la pariuri. Domnule, nu așa se comportă un director tehnic! Nu așa își face meseria un director tehnic. La Federație, totul este putred! Sunt șpăgari, politicieni... Antrenorii la copii și juniori sunt puși pe alte criterii, nu după performanțe. Antrenorul la echipa mare... Ca să fii antrenor la națională trebuie să ai ceva în spate! Rădoi nu are nicio vină, e vina cui l-a pus!

Federația Română de Fotbal este un organism anchilozat și corupt până în măduva oaselor. Ăștia în afară în de propagandă ieftină, securisto-comunistă, nu fac nimic acolo! Avem un președinte care nu se pricepe la fotbal! 
– Florin Prunea, fost internațional

Vina lui Rădoi | Remus Răureanu: „România e o echipă labilă! Rădoi nu poate continua după discursul de aseară”

  • „Trebuie să fim onești și să recunoaștem că am aplaudat cu toții atunci când Rădoi a fost promovat de la lotul de tineret la naționala de seniori! Avea o imagine atât de bună, încât dacă ar fi candidat la președinție ar fi câștigat alegerile din primul tur. La președinția țării, nu la a Federației! FRF nu putea să ignore «soluția Rădoi»”
  • „Imaginea bună nu-l cauționează pe Mirel, aflat în pericol să fie demis din cauza rezultatelor. Nici nu mai are rost să despicăm firul în patru, să analizăm stilul, tactica. În tot sportul profesionist contează rezultatele. Ale lui Rădoi sunt slabe spre foarte slabe. Halep și Neagu nu spun că sunt preocupate să joace frumos, cu riscul de a pierde meciurile”
  • „România e o echipă labilă, fiecare adversar își face zeci de ocazii meci de meci, ajunge la poartă oricând vrea. E greu să mai credem în calificare în condițiile acestea”
  • „Federației nu-i e ușor să scape de Rădoi, pentru că el mai are susținători care-l iubesc într-un sens religios, aproape. Sunt oameni care spun «preferăm ca naționala să piardă, dar să rămână Mirel! Vrem să-l vedem pe el pe bancă, la marginea terenului!». CTP, într-un editorial din GSP, îl compară pe Mirel cu un om venit din viitor. Dacă el e un reformator prea evoluat pentru nivelul existent acum în fotbalul românesc, înseamnă că tot este un selecționer nepotrivit”
  • „Am impresia că Mirel nu mai poate continua după discursul pe care l-a avut miercuri seară în Armenia. Un antrenor care-și atacă frontal fotbaliștii nu mai poate să apeleze la ei așa cum apelase până atunci”

Dorinel Munteanu: „Jucătorii sunt folosiți pe posturi pe care nu dau randament!”

Nu sunt adeptul schimbării antrenorului, dar trebuie să se gândească la faptul că poate filozofia lui nu se potrivește cu ce are România în momentul de față. Să nu îmi spună mie lumea că Armenia are jucători mai valoroși decât noi! Jucătorii sunt folosiți pe posturi pe care nu dau randament! Trebuie puși într-o echipă. Armenia, cu jucători modești puși în unitate, pune probleme. Trebuie ca jucătorii să aibă omogenitate și un stil de joc pe valoarea lor. 
– Dorinel Munteanu, antrenor

Vina jucătorilor | Cătălin Țepelin: „Calitățile unora din echipă trebuie căutate cu lupa”

  • „Să nu trăim cu impresia că toate probleme vor dispărea o dată cu înlocuirea antrenorului. Indiferent de antrenor și de strategie, dacă fotbaliștii nu te ajută, n-ai cum s-o scoți la capăt”
  • "Spre deosebire de alte dăți, selecția făcută de Rădoi pentru tripla asta nu a generat mari discuții, pentru că, aparent, asta e tot ce avem mai bun în momentul acesta. Poate n-am jucat cu închizător clasic și pentru că variantele de închizători oferite de fotbalul românesc sunt Crețu - și am văzut ce a făcut aseară, Ovidiu Popescu - plimbat pe nu stiu câte posturi fără să exceleze pe niciunul, sau eventual Anton de la Dinamo, locul 14 din 16 in Liga 1. Alții nu-s, oricât i-am căuta noi.
  • „Poate ajungem la concluzia că ăștia sunt jucătorii, cu ei defiăm și alții mai buni nu vom găsi nici cu viitorul antrenor”
  • „Nu mi se pare OK că jucători cu prestații dezolante să se ascundă în spatele acestui val care-l scoate vinovat pe Rădoi. Dincolo de hibele lui Rădoi, unii dintre jucători sunt absolut jalnici”
  • „Pușcaș incepuse excelent după ce a fost promovat de la Under21, acum zici ca e retras de 3 ani, atât de agil și de inspirat e"
  • "Man a părut preocupat să nu cumva să se întoarcă la Parma cu vreo vânătaie"
  • "Maxim se apropie deja de finalul carierei și încă nu poate explica de ce a fost mereu rezervă prin Germania"
  • "Chiricheș ... Doamne-Dumnezeule! Căpitanul, stâlpul, lumina de care ai nevoie în momentele de beznă ale unei echipe ... A tras echipa în jos”
  • "Nu spun că Rădoi e Dumnezeu pe pământ, că nu a greșit sau că trebuie să insistăm cu el până-n pânzele albe. Spun doar că nu Rădoi e principalul vinovat, ci jucătorii"
  • „Orice antrenor ar veni, el se va baza pe calitățile jucătorilor, iar în momentul ăsta calitățile unor trebuie căutate cu lupa”

Dezbaterea nu s-a terminat în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: "argumente" / "dialog" / "respect pentru opinia celuilalt". Așadar, încordați-vă argumentele  și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.RO.

Vezi mai multe dintre edițiile „Dezbaterea zilei”:

Dezbaterea zilei, 30 martie » Rezultatele naționalei U21 sunt clădite pe regula impusă de FRF?

Dezbaterea zilei, 31 martie » Antrenorul lui Dinamo 2 susține că suporterii din DDB i-au impus un jucător. Este OK ca fanii să intervină în chestiunile tehnice ale unui club?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
dansy
dansy  •  03 Aprilie 2021, 11:12

Atat Mutu cat si Radoi daca ar fi avut bun simt nu ar fi acceptat posturile de antrenori.Trebuiau sa-si dea seama ca fara licenta si fara experienta nu puteau sa arda niste etape din viata oricarui antrenor.Dar ei nu au rusine si nici onoare !Pur si simplu fac experimente pe echipele nationale in loc sa o fi luat de jos si sa-si experimenteze fanteziile pe echipe mai mici.Despre FRF si Liga ce sa mai spunem?Niste incompetenti pusi politic de PSD-PONTA.

ionica007
ionica007  •  03 Aprilie 2021, 07:03

Sa comentam ce?!... Orice om cu *** stie ca TOTUL porneste de la FRF, de la sleahta de habarnisti aciuata acolo odata cu instalarea acestui no name pe nume Burleanu. Iar faptul ca acesti doi pogonici, Radoi si Mutu, au ajuns sa ''antreneze'' ECHIPELE NATIONALE este revoltator si dau masura ''priceperii'' in ale fotbalului de la nivelul de varf al FRF... Atata timp cat Burleanu si echipa mai incaseaza bani de la FRF, Romania este condamnata...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spartanul_1
spartanul_1  •  02 Aprilie 2021, 20:13

Ciobănetele fariseu și infractor e răul fotbalului românesc! Bineînțeles și Burlică și Gino, care îi girează toate măgăriile!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează